icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
13. nov 2013

@saaralota ono právě když šiješ s kráčející patkou tak nesmíš začínat hned na kraji látky, látky musí být trochu dál, protože pak to tu látku "žere" myslím, že jsem to někdě četla.

sufik1
13. nov 2013

@jancasoch ne, má to do školky místo tepláčků...

anastazieb
13. nov 2013

@sufik1 manžestráčků je mi líto, ale ty trička jsou krásný i tak 😉

zikie
13. nov 2013

@sufik1krásný. Těch manšestráčků je fakt škoda...

alenf
13. nov 2013

Moja prvá softshellová bunda pre mňa je na svete🙂,celkom dobre sa pracuje s týmto materiálom🙂.

martinkah
13. nov 2013

@alenf krásna 😵 😵 😵

loocie_h
13. nov 2013

@alenf nádherná!

alenf
13. nov 2013

@martinkah ahoj no chvíľu to trvalo pri malej,ale je hotová:D!

sinala
13. nov 2013

@alenf fakt dobrá 🙂

alenf
13. nov 2013

@sinala ďakujem🙂,už sa chystám na ďalšiu pre malého🙂

snowwitch
13. nov 2013

Holky, prosím, nemáte někdo nějaký návod pro blbce, jak rychle, snadno a kvalitně vyměnit zip u poklopce? Já kr...a slíbila kamarádce, že to zkusím a přitom jsem to nikdy nedělala...a šila jsem ho jen jednou.

snowwitch
13. nov 2013

@alenf Krásná. Vlastní střih?

aronek
13. nov 2013

@alenf super bunda 😵

aronek
13. nov 2013

Fotky, sice z mobilu, ale alespoň něco. Aja s kýblem na hlavě a Honzíkovi nové kalhoty co jsem tvořila 😀 Líp to mobilem a ve tmě nešlo 😨

snowwitch
13. nov 2013

@aronek Copak je Áje?

ucitelka70
13. nov 2013

@alenf veľmi pekná farba aj vypracovanie...... nakoniec si odkiaľ brala soft?

raddla77
13. nov 2013

@aronek JSEŠ ŠIKULKA,JSEM ZVĚDAVÁ NA SEBE.PAK TAKY VYFOTÍM 🙂 JESTLI BUDE CO

aronek
13. nov 2013

@snowwitch byla na odstranění tukové boule a tak hrozně si tu nohu zničila, že hrozí amputace, nebo utracení 😢 Takže tohle byla poslední šance, ale nevím jestli už není stejně pozdě 😔 Bude jí devět a jen polehává a snaží se dostat k té noze 😠

aronek
13. nov 2013

@raddla77 to dáš 😉

jajkaz
13. nov 2013

Teda holky, jak tak teď posledních pár dnů koukám na ty Vaše výtvory 😵 To je úžasné, jedna vedle druhé jste kouzelnice 😵

bury
13. nov 2013

@alenf - dokonalá!! 😉
@aronek - škoda, že to nemůžeš líp vyfotit. Kalhoty vypadají suprově 😉 Podařilo se ti nakonec namlátit ty kovový blbince? Já musím taky ještě udělat kalhoty do školky a pořád nevím, jak to dole vyřešit, aby mu to šlo hezky přes zimní boty - z nápletu mám strach, že to bude chytat vlhkost 😝 tam možná tě "okopíruju" a zkusím to udělat taky do stahovací gumičky.

jieff
13. nov 2013

@alenf krásná, si machr!

mamata
13. nov 2013

@alenf tý jo, ta je luxusní!!!!

petkasv
13. nov 2013

@alenf ta je nádherná 😵

saaralota
13. nov 2013

@zuzkasim ta moje patka se zvedá celá...a myslela jsem, že je to origoš k Janome... teda nabízeli to jako příslušenství, tak jsem to víc nezkoumala...ta jak popisuješ by možná byla na tohle lepší.

petkasv
13. nov 2013

Tak já přidávám svůj šicí počin 😀 😀

aronek
13. nov 2013

@petkasv super triko 😵 taky musím něco spáchat do práce 😨

aronek
13. nov 2013

@bury já ten spodek taky okoukala u kamarádky 😉 dokonce jsem dostala i kousek takového proužku na chycení u boku aby to neplandalo, tímto ještě jednou děkuji 😀

alenf
13. nov 2013

@mamata 🙂 ďakujem🙂,mne sa zdá taká jednoduchá,je to prvý kus čo robím zo softshellu,tak som skúšala a vymýšľala.🙂