Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 Ahoj no ako som ti písala vtedy keď sme sa bavili o materáloch brala som od martinkyh🙂Som velmi spokojna,mozem ju na material odporučiť🙂!
ja obdivujem ako sa pipleš s drobnými vecami,mohla by som aj mojej ročnej Viki dačo robiť,ale trošku mi je ľúto,že to veľa neponosí🙂,idem teraz staršiemu robiť bundu,už látku mám,len sa mi minula reflexná paspulka,a dáke doplnky,tak musim pozhanat ani neviem kde sa to najlepsie oplati:(.
dalšie nápady http://www.kitzkatz-design.blogspot.sk/2013/10/...
@alenf tak to neporadím,kde na sk,ale v čr je to stoklasa nebo vtc- tam prostě z galanterie seženeš vše běžné...dneska už je běžné mít účet u Fio pro sk zákazníky,tak se zkusit jen dotázat na výši poštovného a máš to +-) Já jsem před pár dny posílala na SK doporučený balíček za pouhých 58kč 😉
@ucitelka70 jeeej no to je presne to🙂,hned ulozim link,dakujem🙂!!!
Ahoj, používáte někdo takovou tu "folii" na našívání aplikací? kdysi dávno jsem jí vzala s nějakou objednávkou už nevím od koho a pamatuju se jen, že se zdůrazňovalo, že to nesmí přijít na vzduch a že se to pak asi vypere a rozpustí v pračce?
@alenf ak budeš objednávať, daj nám vedieť..... isto budú potrebovať viaceré....
@michamicha já to používám, když prošívám nějaký tenký úplet a špatně mi to provazuje a jak to šiju přes tu folii, tak mám pak pěkný steh. A pak to namočím ve vodě a folie se fakt rozpustí 😀 . Na aplikace jsem to nikdy nepoužila ( zas tak moc jich nešiju 😉 ), ale i tam by to bylo fajn, hlavně když chceš mít ten steh výrazný, jako aby se neztrácel v látce.
@sinala já tady mám právě strašně moc bio přírodního oboulícu, tak jsem si řikala, že bych z toho našila trička a body, ale chce to nějaký aplikace 😀 a když to přišívám na rovnostehu, tak se mi to vždycky děsně vlní 😝
@michamicha a používáš vliesofix?
@sinala ne ten nemám
@michamicha tak ten si kup 😀 , aplikaci s ním jsou paráda
@ucitelka70 tak ta ještěrka s tou lupou je super - koukám na to a říkám si: "Proč dali na tu ještěrku lupu?" a studuju co je pod tou lupou tak zajímavého. Teprve potom jsem si všimla, že ta lupa je taky našitá aplikace 😅 - moc povedené. Asi je už čas jít do kanafasu. 🙄 😉
Dobré ráno všem! V noci jsem ještě stříhla na peněženku ze stejný látky, ale vymýšlela jsem to strašně dlouho, takže nedošila. Šla jsem spát v jednu.
Mladýho jsem musela nechat doma, má asi zánět spojivek, tak za chvilku letíme na oční.

@jieff veľmi pekne ďakujem,ale určite by sa tam našli dáke chybičky:P!:D