Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@martinkah já používám tuto, ale i jiného dodavatele, podle toho, kdy potřebuju dokoupit a kde objednávám, takže pak nevím, ve kterém pyžamu mám kterou gumu, že 😀 Ale taky jsem problém nikdy nezaznamenala. Ale taky Jasmínka déle jak rok nic nenosí. Já ji mám třeba v nápletech v sukních a tam je furt dobrá, ale ty taky nenosím furt, ale jen v létě a nebo naopak v zimě...
@crawler u nás je to podobne... nikdy sme nemali viac ako 21 stupnov, v spálni 17/18.... , výnimkou je, ked zakúrime v krbe, to sa vyšvihne na trenírkovú teplotu aj 25... ale to sa rýchlo vyvetrá,...
@crawler - to jste opravdu otužilci 😉 18-20 jsem ochotná akceptovat v ložnici. je pravda, že v Německu se rozhodně tolik netopí, jako u nás. Mě třeba fakt štve, jaký je vedro ve školce. Děti tam chodí v kraťasech a tričku, jinak by se tam uvařily... no a učitelka říkala, že mají normu 24 stupňů 😝 😕 to je i na mě moc.
My jsme dneska měli celý den 20,1 a prádlo vůbec neschne - to je nejblbější 😝 takže teď navečer jsme přitopili.
@crawler já jsem nepsala, že mám jen základní 😉. Neodolala jsem a asi před půl rokem dokoupila zakladač velký na délky (ještě jsem jej nepoužila 🤐 ) a patku se středovým vodičem, kterou jsem parkrát i použila, ale dnes bych si ani jedno nekoupila ( jsou to podle mě opravdu vyhozené peníze).Hodila by se ale průhledná patka a z lemovače o kterém psala @allymally mám za ty peníze docela respekt.
Nemám srovnání z jiným col co se týče šití takže nemůžu napsat jak je super nebo naopak na vyhození z okna, i když takové pocity z něj někdy mám, ale třeba u brothra mě odradilo to, že nemá místo v pravo od jehly.
Dle mého tu holky k COL ať už jakékoliv značky psali téměř podobné pocity a zkušenosti a já nemůžu jinak než souhlasit. A to, že docela trvá než se s ním člověk naučí, je to naprosto jiný stroj než rovnosteh a OV (hlavně je mnohem citlivější), ale dá se zvládnout a výsledek vypadá profi.
Ještě fotky mojí nové peněženky. Na skoro nic jiného jsem se dneska nezmohla, akorát podšít pletenej nákrčník, co zase vřískal, že ho to kouše. Já už na to přišla, on ten darebák prostě na tom krku nechce nic, tak si vymýšlí, že ho to kouše.
Na to lemování moc nekoukejte, to je hrozný. Neumím šít ty rohy, tak jsem to vždycky ukončila a potom začala zase znovu.
já taky už softovou bundu pomalu odkládám, začíná být zima...
@kuna já se k tobě přidávám, softku jsem již odložila, nic než peří není prima. 😀
Ale snažíme se nepřetápět, taky máme starý dům, 60 cm kamenné zdi v přízemí, patro jsme zbourali a postavili nové, vytápíme zatím jen lokálně zespoda a zrovna včera zůstaly dveře do ložnice otevřené a bylo mi v noci vedro, takže dnes zavřít a ještě otevřít na noc okno ideálně. Ale přiznám se, že hodně kvůli dětem, když přetápíme, tak snadno omarodí.
A 24 stupňů ve školce je masakr.
@laeela teď jsi mě dostala.Mi máme stabilní teplotu 23 stupnů 😕 letos nám prvním rokem jede automatický kotel a nastavily jsem ho na těch 23.Budu muset trochu ubrat 😅 ale on skoro nesepíná ani na těch 23 tak ho můžu jít rovnou zhasnout že 😀 ale je pravda,že v ložnicích máme vyplé topení a celé dopoledne větrám.Ve spodním patře máme zaplí jen jeden radiátor
@laeela - jojo, ve školce je 24. Prý je to celorepubliková norma, tak nevím, jestli to všude dodržují, nebo ne. Honzík má vlnitý vlasy a poznám, když mu je vedro, že je úplně kudrnatej a to je ze školky celkem často 😝 pak se nemůžeme divit, že ty děti pořád marodí.
u nás dneska napadl sníh - Honzík nadšenej, já chytla paniku, protože mám ještě v oknech truhlíky a na zápraží oleandr 😀 😀 😀
Ahojte,tak začala som včera strihať a šiť mikinu z toho coral fleecu,chlpy z tej látky mám všade,to ani nedýchať hádam pri tom:D!Keď bude hotová asi to budem musieť oprať najprv aby mi ten bordel z toho odplavilo nech sa mi to nenalepí na fleece na tej novej bunde:D!
to je vtipný, já jsem teď teprve softku vytáhla 😀 a i teď, pokud moc nefouká, chodím spíš ve svetrech
@alenf ako kočky písali, všetky diely povysávaj, potom môžeš šiť, a po ušití vyper samozrejme, ja všetko vyperiem, čo ušijem, bohvie, kde sa všade tá látka povaľuje, cez aké ruky to ide.... aj soft som vyprala, ja mám rada čerstvú vôňu vypraného prádla.....
@ucitelka70 no už šijem,tak to potom povytriasam,povysavam a operiem🙂.

@mima2011 a vystačíš si s tou jednou? jaká je janomka?jsi spokojená?