Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb tak nějak jsem to myslela, zkusím obléct bundu a trochu poměřit 😉 Kdybys dala fotku, byla by jsi hodná 😉
@bordino - teda ty fotky jsou super 😉 teda samozřejmě i výtvory, ale to už je u tebe jasný 😉
já mám taky zrcadlovku, takže technika by byla, ale jak psala @crawler - jsem úplně mimo. Už jsem to dokonce i několikrát studovala, snažila se všechny ty časy a clony pochopit, dokonce jsem to už i uměla nastavit, ale prostě néééé, za týden už zase nevím, která bije 😝 😝 😀 😀
@danielahe - moc hezký to máš....
holky já tady nad těma vašema bundama fakt slintám - vy jste tááák, šikovný 🙂
@bordino - no nekecej!! tak to je fakt bomba, když tohle dokážeš vyfotit s kompaktem.... ty jo fakt je to o tom trošku tomu rozumět 😉
já to mám pořád jako úkol - naučit se aspoň trošku víc fotit. No jo, jenže kde na to brát čas, že jo. Občas něco ušiju, jsem knihomol a do toho bych taky měla trošku fackovat domácnost a tak .... 🙂 😖
@bury děkuji...kdyz najdes fotky fundy nekde hodne vpredu 🙂, tak si vsimnes, ze tak dokonala neni 😉 , hlavne ta jedna kapsa je niz nez ta druha 😅 , ale u toho noseni to nejde nastesti videt, jak je dite v pohybu 😉
@bury
@bordino tak ohledne fotaku jedine, co vim je ze foti 😅 a jmenuje se olympus 😅 🤐 , ale fotit bych se taky chtela naucit, protoze ty nektere moje fotky stoji za pekny houby 😖 😅
@anastazieb však ty máš fotky taky moc pěkný 😵 taky s tím běháš ven v tomto světle nebo víš,jak vyfotit doma bez blesku?
@bordino se těším, až vyfotíš tu kuklu z toho merina se žralokama 😉
@zojec a případně další, kdo děláte aplikace z fleecu - je nějaký jednoduchý způsob, jak přnést obrys obrázku na ten fleece? Křída mi není vidět, fixa a propiska se rozmazává, takže obstřhuju podle papíru, ale je to dost nepřesné 😒 Mořím se s čepičkami k Vánocům
@bordino fotky super! A díky za tip co pod stromeček. Pořád jsem nemohla vymyslet, co bych si přála (dokonce i látek mám dost 😝 ), tak si budu přát stativ 🙂 Foťák mám sice taky kompakt, ale celkem slušný, a tuto by mi myslím dost pomohlo. To současné počasí mě právě strašně vytáčí a lézt s každou čepičkou před barák a fotit uprostřed sídliště... nic moc, no 😠
@crawler fotim na jedinem miste s dobrym prirozenym svetlem doma (musi byt ale venku svetlo) a to je na rohu postele :D. Ale ted jsem tam musela posunout skrinku, takze se to trochu zmensilo a musim si tam davat desku, abych na ni mohla polozit ten papir. Zkusim to s tim stativem, i kdyz ted jsem ho zrovna pujcila svagrovi, ze ho moc nepotrebuju, vali se mi tu ve skrini asi 3 roky :D.
@aronek mylly je myllymuksut, finsky obchod. Bez ZL se tam nakupovat myslim da, ale je drahe postovne.
@jitu22 ja to obkresluju nejakym fixem, opatrne, nebo i kridou, jak se da. Moc casto to nedelam 😉
@palosek hele já teda neodolala a nakoupila taky, objednávka za 4litry jen to hvizdne 😀 😀 😀 😀 TAKŽE DÍKY VÁM, VY ŠICÍ MANIJACI, CO JÁ BYCH SI BEZ VÁS POČALA, BYLA BYCH TOTÁLNĚ ZTRACENÁ 😀 😀 😀 😀 😀 ale ne když to vyjde, ušiju manželovi konečně do obýváku nějakou patchworkovou deku 😀 mám jí v hlavě 😀
@anastazieb dík za odpověď, takže spíš, kdyby se někdy objednávalo hromadně 😒 Tak jdu hledat něco u nás 😉
@aronek - tady mají ježky z mylly http://www.allyfabrics.cz/www-allyfabrics-cz/es... z toho má kuklu náš Honzík. Do velkého mrazu do podle mě není.
tady jsou stránky mylly http://www.myllymuksut.com/stoffe-wollstoffe-c-... tak si porovnej ceny a třeba tu gramáž.

@aronek šířku jsem dělala cca 40-45 cm (je to už dávno 😀 ), ale změř si to na své bundě, na kolik ti to bude vycházet. 25 cm se mi zdá málo, to snad jen když má někdo volnější bundu a schází mu jenom kousek. A gumičky jsem dávala jen nahoru (ale cca 10cm od horního kraje - jako límec) a pak úplně dolů. Popř. můžeš dát ještě úplně nahoru, ale já jsem to nakonec nevyužila.
Jestli chceš vidět fotku, dám jí do svého alba, sem jsem jí už dávala 😉