icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aronek
18. nov 2013

@bury díky zlatá 😀 Oni kluci se po sobě opičí, čepice si sundavají a šály nechcou, tak bych chtěla zkusit tohle 😉 Kouknu i na tu gramáž 😉

lenasss
18. nov 2013

@palosek tak to je na fantazii co je to za zvíře 😀 😀 😀 😀 ale nejvíc to připomíná koně 😀 😀

palosek
18. nov 2013

@petkasv tak já byla trochu umírněnější 🙂 😀 😀 😀

palosek
18. nov 2013

@lenasss to bylo první zvíře, co mě napadlo 😀 😀 😀 😀 😀

bury
18. nov 2013

@aronek - náš Honzík jí ale nosit moc nechce 😢 tahá jí doma a hraje si na kosmonauta, ale ven chce jinou. On si teda pořád trošku tahá ten okraj, tak si myslím, že ho to trošku škrtí, i když mi tvrdí, že ne. Na zimu si myslím, že je to ale málo. To by musela být ještě něčím podšitá. A to jsou ty ježci myslím celkem velká gramáž.

lenasss
18. nov 2013

@palosek 😀 😀 😀

petkasv
18. nov 2013

@palosek no jo já vzala i nitě 😀 😀 😀 a dalších milion blbostí, nechápu, že čumim vůbec do nějakých eshopů to mě fakt ruinuje 😀

palosek
18. nov 2013

@petkasv proto jsem byla vděčná za víkend bez internetu....právě mě chytlo to nakupování 😅 😅 😅 😅 😀

bury
18. nov 2013

@petkasv @palosek - holky to je mor, co? já vybírám sušičku a vypadá to, že potřebujeme nakonec i novou pračku 😀 😀 😝 blbej internet 😠 😠

sufik1
18. nov 2013

jj, já taky nakupuju jak vzteklá... třeba mám milion zvířátkových knoflíků 😒 ale v hlavně už i projekt, kam je dám...

Tak zatím aspoň pár bryndáčků, aneb najeli jsme na příkrmy a na oranžové nejsou vidět fleky od mrkve.... to by mě zajímalo, na čem nebudou vidět fleky od banánu, ty se mi fakt vyprat nepodařilo

sinala
18. nov 2013

@sufik1 fleky od banánu MUSÍŠ předeprat mýdlem, jinak je konec. Hezké bryndáky, jen mé dítě tento typ nemělo rádo 😀 😀 😀

maryol
18. nov 2013

@sufik1 :o))) pár bryndáčku... slušný výkon, krásne sú
@jitu22 ak potrebujem na flíse niečo nakresliť presne, používam obyčajnú mäkkú ceruzu 😉 alebo http://www.kapex.sk/kapex/eshop/9-1-Ostatne/49-...

petkasv
18. nov 2013

@sufik1 hustý to je várka, zkusila si mýdlo imse vimse, dělá zázraky, já teda fleky od jídla nemám žádné 😀
@sinala moje holky nesnáší bryndáky jakýkoli 😖

palosek
18. nov 2013

@sufik1 😀 😀 😀 bryndákománie 😀 😀 😀 😀

aronek
18. nov 2013

@sufik1 super bryndáky 😀

aronek
18. nov 2013

@bury já to zkusím, hůř než s čepicí nedopadnu 😀

mehlo
18. nov 2013

čau! moje páteční počiny. Je to teda hrůza a děs ty moje fotky, ale u mně to už lepší asi nebude.
Obyčejné šusťáky pro Tomáška, našeho kamaráda a pak ta slavná kukla, podšitá úpletem a podšitej upletenej nákrčník.

zuzu_epona
18. nov 2013

Moje výtvory minulého týždňa:
- dve tričká pre Ondrejka z elastickej teplákoviny, aplikácie sú pajc od @anastazieb s jej dovolením 😉
- merino kukly
- extendory na body
- dvojvrstvové merino návleky na nožičky do šatky

mehlo
18. nov 2013

@zuzu_epona to je krása!!!!!!! Kdyby se něco takhle podařilo mně

piecee
18. nov 2013

@sufik1 ty jo to je várka 😵 už jsem koukala na blogu parádní bryndáky

něco jdu taky přihodit holky ať pořád jen nešmíruju 🙂 body s mou nažehlovačkou (body není moje je to tesco), šedý komplet kalhot a mikči, mikča zeleno žlutá, a trika s překládaným výstřihem

zikie
18. nov 2013

@piecee Super!a jak si děláš ty nažehlovajdy? Jsou fakt krásný.

piecee
18. nov 2013

@zikie děkuji 🙂 doma na plotru...kdyby jsi chtěla nějaké "přebytky" jsem dala na fler http://www.fler.cz/zbozi?uid=254616 (mimo fler cena jako vždy nižší o flerovou provizi🙂 )

caramilla
18. nov 2013

@crawler vlňáčky jsem šila s merina na plenky vysráženého, co tenkrát měla Terka před 4 roky, teď má jiné, takové silnější. 2 vrstvy po celé délce a byly děsně obr. Pak jsem šila na zakázku z mylly, ale podle mě to merino na vlňáčky vhodné není, je hodně takové řídké. Já jsem šila 2 vrstvy oboulícu a dovnitř jsem ještě dávala ten jejich vlněný filc, takže cena šílená, ale vypadaly hezky a asi i něco udržely, paní je nechala přešívat, měla dítě s neskutečnýma stehnama, ale jak dopadlo pak používání nevím, byly ale měkké a byly fajn. ŠIla jsem jen odklápěčky a tréningovky z merina, jinak jednovelikostní jen ty na Mínu před 4 roky a ty jsem nikdy nepoužila, než do nich dorostla, tak plenám odrostla, teda ona na noc má ještě vyhazovací do dnes, ale jen jako pojistku 😀
Na druhé určitě budu mít disany a pak si vlňáčky upletu. Ale šít určitě nebudu, pletené jsou podle mě lepší. Lépe se přizpůsobí, nevím, mě ty šité nesedí. Na disany nedám dopustit, nejlepší, co jsem kdy měla, určitě koupím ještě na mimi nové. Dělají se v různých velikostech, od novorozence po obr dítě, Mína měla od miminka až do 18 měsíců.

jitu22
18. nov 2013

@piecee ty nažehlovajdy vypadají skvěle!!

zojec
18. nov 2013

@caramilla ja mam vlniaky z mylly na rovno , ale treba dobre savy stvorec, alebo bambusovu vkladacku, hlavne teraz ked cura menej casto ale o to viac 🙂 medzi nozkami su 3 vrstvy.. na noc urcite nie su vhodne.. tam fakt pletene. mam popoliny, ale celkom dobre drzia aj babyidea shortiesky.. vacsi problem vlniakov z mylly, alebo ktorehokolvek jemneho merina su patentky.. po urcitej dobe sa zacnu vytrhavat a to som skusila podsit vselicim, flisom, suedeclothom aj pulom.. bohuzial :( na jedny som pouzila metrazovy suchac, tie su paradne https://www.modrykonik.sk/blog/zojec/album/doma... , este keby som ich neoprala na 60tke a nezbehli sa.. suchac samozrejme nie 😖 😕 😅

bordino
18. nov 2013

@piecee jů nutně potřebuju nějaké chameleony 😀

caramilla
18. nov 2013

@zojec Já jsem dávala po celé ploše těch z mylly dovnitř ten filc, on je hodně pevný, nežvýká se, vůbec absolutně nepruží, má konzistenci takové té drátěnkovité utěrky na nádobí 😀 A podle mě z toho se paní vytrhávat nebudou, to by určitě napsala, já to dost fest testovala, protože toho jsem se přesně bála. Ale i tak si myslím, že mylly prostě je na oblečení, ale není na pleny.

argo1
18. nov 2013

dvě anketní otázky 😉 :
1. lemujete raději patentem nebo fineribem? - mě se čím dál víc zamlouvá finerib, přijde mi příjemnější, jemný
2. jak sedí střihy z Ottobre na Vaše dítka? - já mám doma cvalíky - takže většinou délka sedí, ale potřebujeme přidat na šířce - hlavně u triček, mikin, ...

caramilla
18. nov 2013

@argo1 1. určitě finerib, ale on patent 1/1 je snad to samé 😀

alenf
18. nov 2013

@aronek ahoj takže strih je z burdy 10/2008,strih cislo 121,ja som si tam pridala stojacik,nedala tie sedla.🙂