icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
18. nov 2013

@caramilla Peti,děkuji,já měla disany vel. S, těmuž jsme odrostly a teď čekáme až Linda doroste do těch po Fanouškovi vel. L. Taky jsem je měla hrozně ráda - teda mám,jen jsem si myslela, že na ten mezičas ušiju,když se tu peleším v samém merinu, ale po tvé zkušenosti tedy to mylly na to dávat nebudu - já si totiž všimla,že jedna paní na fleru z nich vlňáky šije(ježečkový vzor), což ale neznamená, že je to merino vhodné a že jsou vlňáky dobré, než něco zmrvit, tak raději taky koupím disany a pak jsem dostala ještě tip na tyhle https://www.modrykonik.cz/blog/madlisek/album/d...

crawler
18. nov 2013

@aronek to mylly je gramáž tuším 240...mé děti je budou mít i v mrazech,ale možná jsme ti lední medvědi 😀 Přes to jen přehodím kapucu,když bude fakt sibiř. A pro zmrzlíky je možné podšít - buď 2 vrstvy merina nebo levnější variantu s flísem / fineribem apod. 😉

ellysa
18. nov 2013

tak papučky do kočíka, len baby ako to mám zošiť aby boli akoby obojstranné, viete čo myslím? a som ten vrch zohla do seba a obšila, ale nie je to pekné.

laeela
18. nov 2013

@ellysa Musí si to dát naruby a jakoby vložit do sebe, zvenčí bude dvakrát rubová strana a vevnitř budou lícem k sobě, líc nebude vidět. Objedeš to kolem dokola a necháš cca 2-3 cm na otočení, pak si to protáhneš tou dírkou ven a budeš mít lícové strany venku. Pak už jen ručně nebo na stroji prošiješ tu dírku jedním vrzem s obšitím kolem dokola, aby se to nepřetáčelo.

ellysa
18. nov 2013

@laeela ahaaaaaaaaaa, no tak to prerobím

snowwitch
18. nov 2013

@piecee Krásný..Jak děláš ty nažehlovačky?

laeela
18. nov 2013

@ellysa nebo ušij druhý na střídačku. 😉

bordino
18. nov 2013

Holky střih jsem dneska poslala @elentari. O víkendu jsem šila kombinézu pro Jáchyma, tak bude i ten fotronávod, ale až po přehlídce, jsem totálně v čudu a nestíhám 😝

elentari
18. nov 2013

@bordino díky! budu vyhlížet pošťáka 🙂 Myslíš, že by se to vešlo na A3? Že bych to třeba oskenovala,...

caramilla
19. nov 2013

@bordino FOTROnávod mě pobavil 😀 Šiješ kukly? 😕 😀

caramilla
19. nov 2013

@crawler z těch ježků šilo merinostar před 3 roky taky jednovelikostni svrchnaky, ale nevim, co meli treba uvnitr. Kdyz dovnitr das dobre zdrcly stary svetr nebo 100% vlneny filc a nebo tu plenkovaci vlnu od Terky, tak ti to drzet bude. Jem me treba na to toho merina prijde skoda. Na druhou stranu je jemne a neskrabe. Ja bych teda vzhledem k casu a cene toho merina i z Mylly radsi koupila Mka DIsany, ono kdyz to clovek prepocita, tak se mi ta cena najednou jevi v jinem svetle 😀

piecee
19. nov 2013

@snowwitch děkuji 🙂 nažehlovačky dělám na plotru

bulinka
19. nov 2013

@bordino tak komplet s autíčkem je boží 🙂, můžu se zeptat co je to za střih tý bundičky?

bulinka
19. nov 2013

@snowwitch jestli ještě platí nabídka toho úpetu do růžova, tak bych si kousek vzala. Já tu dlouho nebyla tak jsem nemohla reagovat dřív ☹.
Holky závidím vám to šití, já co chodim do práce tak stíhám občas někomu ušít nákrčník a nějakou maličkost a tím končím ☹

bulinka
19. nov 2013

prosím ještě o radu, kde koupim tyl na tutu sukýnky, takovej ten měkčí? Dcera chodí na tancování a já jim slíbila udělat sukýnky na vystoupení.
A ještě jeden dotaz do rukávníku dáváte jednu vrstvu vatelínu nebo dvě? Já ho nikdy nepotřebovala, ale chci ho udělat švagrový k vánocům, na Mikuláše má rodit tak aby měla tlapky v teple 😀

dulkagabulka
19. nov 2013

ahojte, chcela by som vediet, kde sa daju kupit latky, z ktorych by som mohla usit laktove plienky a ake mi radite..budem to robit prvykrat a mam v tom dost hokej

anastazieb
19. nov 2013

@argo1 na vystrihy radsi pouzivam patent, a nejradsi ten zebrovany, ale ne vzdycky ho mám.

A strihy musis merit, me nesedi vubec (ale nepridavam na svy, a mám hubene dite). Momentalne siju diteti bundu vel. 116 i kdyz nosi 92/98.

crawler
19. nov 2013

@bulinka já dávám do rukávníku 2 vrstvy 😉

holky, jde vyzvednout u stoklasy objednávka osobně??? třeba v té pobočce v centru? mám muže v Praze, tak že by mohl,ale na jejich webu to nějak nevidím psáno,že ta možnost existuje... 😕

zojec
19. nov 2013

@dulkagabulka stranka detivbavlnke.sk .. a ake chces sit? kapsovky, nohavickove, pulky? 🙂 tu pozri nejake strihy a navody https://sites.google.com/site/latkovky/navody

sufik1
19. nov 2013

@crawler jo, jde to vyzvednout na prodejně. Je jich po Praze víc...

sinala
19. nov 2013

@crawler jde vyzvednout osobně ve všech prodejnách http://www.stoklasa.cz/ceny-postovneho-x323 😉

crawler
19. nov 2013

@sufik1
@sinala holky děkuju moc!!!

dulkagabulka
19. nov 2013

@zojec ja sa v tom vobec nevyznam...aky je medzi tym rozdiel<

dulkagabulka
19. nov 2013

aky je rozdiel medzi kapsovymi a pullkami

sinala
19. nov 2013

@dulkagabulka kapsová plenka je ze dvou vrstev a dovnitř vkládáš něco savého ( bambusová vkládačka, čtverec atd.). Pulky jsou svrchní nepromokavé kalhotky, které dáváš na plenku.
o plenkách např. tady https://www.modrykonik.cz/forum/plienocky/sijem...

aronek
19. nov 2013

@crawler já koukala na tu mylly a protože neumím jazyk, jsem hamba, vím, tak nevím ta cena 2,9eur je za kolik látky? Asi tedy budu objednávat ze šd, na cizinu jsem srab 😅 Mají tam ale úžasné materiály 😵 Jinak já byla u Stoklasy v Tescu na Skalce, je tam super parkování a je hned dole 😉

crawler
19. nov 2013

@aronek na mylly jsou uvedené ceny za 10cm...ale to mylly můžeš koupit i zde v čr u allyfabrics 😉

zojec
19. nov 2013

@dulkagabulka juuuj, o plienakch sa da popisat naozaj strasne vela :D postuduj na nete je toho uz strasne vela, popisane aj rozdiely :D aj kolko toho treba, nieco napisane o plienkach mam aj ja na fotoblogu 😉

aronek
19. nov 2013

@alenf díky 😉 zkusím Burdu sehnat 😉

aronek
19. nov 2013

@crawler taky jsem tam už koukala 😉 díky