Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a tu su fotky🙂
@alenf krasa 🙂
@vranovcanka skvělá! to bude teploučko 😵
@crawler to nieje moja praca ale alenf 😀
Baby chcem si kúpiť hrubú teplákovinu v prijateľnej cene:D-dajte info kde mám hľadať,prosím!🙂
Poradíte pri oblečku pre bábiky - suchý zips, patentky ? Čo zvládnu 3-4 ročné deti? Bodičko cez hlavu, či radšej zapínacie ? vďaka
Ahoj holky.
Poslala jsem muže do galanterky pro dvojjehlu a zapomněla jsem mu říct, že chci stretch 80. Takže donesl 90. A já nevím, jestli jí můžu použít na úplet, konkrétně na jednolíc z Batani, má 210 g. Není na to dvojjehla 90 moc silná? Navíc koupil standart a ne stretch. Já teda šiju všechny úplety standart dvojjehlou, protože tu stretch jsem nikdy nesehnala, ale spoň 80 a zatím dobrý. Ale ta 90 se mi zdá už moc silná. Na rukávech bych tím sešívala 3 vrstvy látek a kolem stehen 5 vrstev látek. Prosím poradíte?
@bulinka takový ten úplně jemňoučký, co splývá, tak ten jsem zatím nesehnala, ač jsem se snažila, ale z klas typů mezi ty jemné patří tenhle: http://www.move-material.cz/move-material/eshop...
@vranovcanka á...jsem se překlikla,těsně vedle 🙂
@bordino já myslela, že to bereš hákem 😀 😀 😀 😀 Já mám už modely skoro ušity, chybí mi ten chlapeček, na ten chci soft, asi mu ušiju softovou soupravu, co Mína potřebuje do školky, páč to budou 2 mouchy jednou ranou? 😀 Ale ještě nevím. Moderátorky jsem už taky vymyslela, jedna bude mít šálu (ustřihnu kus fleecu😀) a jedna čelenku, ta je hned.
@bulinka já bych na sukýnky rozstříhala záclonu z Ikei. Jemná je a splývá taky pěkně. Jen se tahá http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/1007...

Ahojte,tak som dokončila aj mikinu z coral fleecu,bude to doplnok k tej soft bunde,nakolko je vonku uz riadne chladno a rada by som ešte softku ponosila,tak som to hádam dobre nakombinovala:D!Ešte mi tam chýba čierna šnúra navliecť do kapucne,ale už som vám ju chcela ukázať:P!Trošku ma potrápilo šitie zipsu v tych chlpoch dlhých,ale hádam sa to nosiť dá🙂