Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@semy.cz super nánožník 😵 a koukám že ty sovičky celkem odpovídají boudě - to je skvělé. Já k té boudě nemohu nic sehnat - většinou na netu koupím a když dorazí, tak se to tluče 😝. Ale někdo vedle ve snapíkové debatě udělal v origo nánožníku uprostřed zip a vypadalo to super a hlavně funkčně - já když musím pořád odmontovávat, tak jsem na palici. 😠
díky, vypadá na snapíkovi fakt super , ladí to krásně ještě v kombinaci s tou modrou 🙂
já právě ten originální nechtěla, že ta černá je taková smutná, tak jsme chtěla něco veselejšího, takže jsem teď fakt spokojená.
hele já jal mámten suchý zip dole a v půlce, tak kdy jdu Juráška vyndavat, tak jen odepnu ty vrchní patentky a v tý půlce ohnu dolů, rozepnu fusak a přesně to vyjde že se to ohrne ve stejné výšce, takže i funkčně je to takhle pro mě úplně ideální.
@petkasv Peti kuličky z mimáče http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=65000883&tab=0 teda kupovala jsem od někoho jiného. Brala jsem 2 pytle 250l a vyšlo to na 3 sedací vaky myslím 60x40, 70x30 a 70x40. A bylo to akorát. Ale šíleně se to sesedá, je z toho bordel při plnění, teď bych tam nacpala záložní deky a peřiny a spacáky. V podstatě to i dělám jak se kuličky sesedají. Jediná nevýhoda je, že je to pak těžké.
kurňa, vypadávají mi písmenka)jáši dotoho buší cely dny
hřát bude dost, podšívat pouze pokud by majitele hryzal
holky u mě na blogu anketka o syslení látek 😵 http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/11/sysli...
@crawler kup si kleště http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/39433/kleste-vario...
a jdou do toho i jiné patentky, když tam do nástavce prdneš takovou tu kancelářskou žvejkačku
ušetří ti to spousta nervů
@aronek
@sinala děkuji 😵 no, tyhle jsou výrobky jsou za včerejšek a dnešek..šito po chvílích s dětma i bez - muž je v praze na celý týden, tak tu mám svou mamku, tak zabavuje děti v pokojíčku a já jsem s nima u stroje 😀 chtěla bych vyšít zakázky do vánoc,ale nevím nevím...musím pak zavčasu napsat dovolenou, jinak bych nestihla ani napéct...
Ahojte tak potrebujem sa poradit-snáď sa tu nájde dáka dobrá duša:D
http://www.fler.cz/zbozi/silnejsi-teplakovina-c...
Poznáte tohto predajcu a túto konkrétnu teplákovinu?Ak áno aká je?Je tam dosť vysoké poštovné,ale uvažujem,že by som aj vzala na súpravy.
@crawler používám kleště vario v kombinaci s tím udělátkem. Patentky dám do něj, secvaknu kleštěma bez narážečů a pak dolisuju napevno narážečema na druky. Drží krásně, jsou hezky vycentrované a je to bez nervů.
Výrobky jako obvykle super. Nechápu, jak to stíháš. Já už 3. den sedím nad čepičkou a nákrčníkem 🙂
@jitu22 díky moc za radu - kdyžtak pak budu prudit, o kleště si napíšu Mikulášovi 😀 mám ten den narozky,tak aspoň muž nemusí nic vymýšlet 😀 kdybys viděla ten bordel, co tu obvykle mám, tak bys pochopila,kde ten čas beru😀...včera do noci jsem seděla nad DPH přiznáním a litovala,že nemůžu ke strojům☹
@crawler já používám na body jenom baby druky, tak už mám možná grif, ale na to přijdeš taky. Mně pomohlo si to položit dolů tu zoubkatou část (jakože trčí nahoru), na to nasadit na podložce druhou část druku a jemně to hned přiťuknout kladivem, aby to drželo a až pak to domlátit tím udělátkem. Když jsem to nepřiťukla předem, tak mi to z udělátka desetkrát vypadlo a skoro mě šlehlo 😀.
@alenf pokud chceš brát více, kup si tady http://www.produktservis.com/katalog/sport-tex/.... Mám od nich šedou a tm. oranžovou a zatím dobré. musí se brát po 1 kg, ale to u teplákoviny není tak moc 🙂

@bordino ahoj,prosím tě.Teď jsem střihla do toho vlněného kabátu a je to vážně příjemný materiál.Je nutné ho něčím podšívat? Nebo bude hřát sám o osbě.Nemám s tímto žádné zkušenosti.Ale svůj kabát mám taky vlnu a hřeje dost. 😅