Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury bohužel pár věcí jo, s překvapením se jednalo vesměs o věci co nosím už roky a prané jsou nesčetně krát. Já si všimla u mých věcí, manžele se raději neptám aby neměl případně kecy, nicméně zatím se nestěžoval. Já mám kratší 2 pyžama a jednu mikinu(rukávy i celkovou délku)-tam je to znatelné. Možná i jiné věci, ale tam jsem si toho nevšimla.
@bury točící se bubny 😀 😀 😀 JInak jo, většina bavlněných věcí se srazí, navíc zrovna v tom blbém směru (jsem vysoká, chci srazit džíny na šířku a ony se srazí na délku, atd. 🙂 ). U domácích triček mi to neva, dětské věci prostě dětem dávám, když jsou jim trošku větší a ony se srazí a jsou akorát 🙂. A svoje hezké věci, manželovy košile, trička, které má manžel akorát, atd. tam prostě nedávám. Ponožky neřeším, ty se na noze natáhnou zpátky 🙂. To vychytáš.
ahojte mohli by ste mi poradit?
rozmyslala som nad latkovymi vlozkami ale neviem ako casto ich treba menit ako sa udrzuju teda ako ich prat a s cim kedze s beznym pradlom asi tazko a kolko ich asi treba
zatial ich este nepotrebujem kedze kojim ale chcem si spravit prehlad aby som sa vedela rozhodnut
dakujem
@bury mně se nesrazilo nic, nebo aspoň ne tak, abych si toho všimla. Já teda ale všechno prádlo po vyndání z pračky rozklepávám a vytahuju do délky, tak je to možná tím. Možná plínky se rochu zdrcly, ale to nevím, jestli je suškou nebo tím šíleným zdrcávacím bambusovým flísem. I když ho srážím vyvářkou, stejně pak ještě mrcha pracuje.
A pár fotek ode mě - pro změnu čepičky 🙂 Tentokrát velmi holčičí, sada bez rukaviček pro Valentýnku a sada s rukavičkami na objednávku.
Ale teda v tomhle počasí fotit... ☹
@ellysa @jitu22 @nelibeli3 @zojec @jemi @kuna - holky nestrašte.... já na to čučím a nevím, co s tím 😀 asi začnu nějakýma šetrnějšíma programama, co sice trvají dýl, ale tím pádem by mohli sušit na nižší teplotu. Aby měl nakonec starší co na sebe a všechno nebylo na malýho 😀 😀 Je to věda. Díky za reakce 😉
@kuna jj, taky se nám sráží koupené věci na délku, ač bychom potřebovali na šířku 😀 😀 😀 Ale co si šiju sama z vysrážených látek, to se ani nehne...a trika z lidlu se taky nehla, ale bavlna z FandF se srazila 😀 😀 😀 Jinak taky raději nové věci do sušky necpu. Dcera si dovezla mikinu z Anglie...chtěla ji trochu srazit....samozřejmě že se to zas povedlo víc do délky 😖 😖 😖 😠 😠 😠 😠 😅 Ale holky jsou rády, potřebují tudíž stále nové oblečení 😀 😀 😀 😀
Mě se taky v sušce nesrazilo nic, nebo o tom nevím. Ale s čím mám problém, že plínky mi nejdou dosušit do sucha ani na ten nejextrémější program, vždy se to vypne, že je hotovo. Nevím jestli vadí tolik vrstev. Mám teda max 4 vrstvy na vkládačkách a 3 na plínkách.
@zojec veľmi pekná súpravička a farby sú OK..... krásne...
@mooncaa - já mám za sebou zatím usušené jen dvě sušičky, jedna normální prádlo - pyžama, trička... a to v pohodě a pak chránič na matraci - takový ten vícevrstvý, silný a taky má vlhká místa. Pustila jsem to znovu a za 10 minut se to vyplo, že hotovo a přitom je to místama vlhký. Tak asi ty vrstvy dělají neplechu.
@snowwitch dělám si svůj, ale zkus třeba od paloška - http://kucpav.blog.cz/1210/strih-na-usanku-podruhe
@zojec Prekásna súprava 😉
@bury před časem se to tu dost řešilo. U té sušky nevadí ani tak ta teplota, sráží to přetřásání a točení. Proto se do ní může dát i vlněný svetr, pokud ho dáš na speciální držák, kde jen leží a netočí se (některé sušky mívají v příslušenství, moje třeba ano). Ale neboj, zas tak hrozné to není a i tak suška ušetří hromadu práce. A třeba ručníky jsou jediná věc (kromě plín), které suším i v parném létě (když je venku 35 tak odmítám pouštět sušku 🙂 ), protože jsou tak krásně nadýchané.. 🙂. Už jen kvůli těm bych si ji koupila znovu 🙂
Dievčatá, ihly Schmertz s označením STRETCH - žlté a s označením JERSEY môžem rovnako používať na úplety? Aký je medzi nimi rozdiel?
@wewe22 mění se jako papírové, já po každé výměně propláchnu ve studené vodě ( pokud není možnost nevadí, může se i na druhý den) a hodím zatím k plenkám ( jinak mám plastový box s víkem až nebudou plenky) a peru s jakýmkoliv prádlem (plenky peru málo). Pokud pereš denně, tak ideál pro mě je 18 -20 ks ( tolik nemám 😀 😀 😀 ). Ony dost dlouho shcnou. Když se v zimě topí, tak mi stačí i 10 ks a hodím na radiátor

Ahojte.
Holky trošku OT - mám novou pračku a sušičku a jsem jak v Jiříkově vidění. Poprvé to tu jede a já sedím a čumím na bubny, jak se to točí 😵 😵 Vánoce jsou tady ...... 😀
Stalo se vám, že se vám tam něco srazilo?