Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Ďakujem Ti, veľmi si mi pomohla 😉
@caramilla plienky verzus susicka :D neodporucam susit narvanu 5kg pracku plienok, lebo ju susi aj 5-6 hodin a fakt neprehanam. cize radsej teraz v zime periem castejsie a pracku plnim tak normalne , nemusim nohou zatvarat dvierka :D :D alebo stvorce povyberam a necham ususit na susiaku.. vsetko schne viacmenej rovnako, iba 3 vrstvove vkladacky na noc a nohavickove plienky schnu dlhsie.. ale prehodim ich cez susicku a doschnu.. mam ich len par kusov v kazdom prani..
a tie ihly veru aj mna sokli.. ja mam asi len strech 😨
@allymally @caramilla Mě se normálně všichni smějí a nevěří, že mám ještě čtvrt roku do porodu... A včera mi můj drahý synátor rozrazil na zpívání dveře od záchoda, cizí paní na mě koukala, jak mám kalhoty na půl žerdi chechtala a nenechala si vymluvit, že čekám holčičku, což pro mě vždycky znamenalo, že jsem rozkydlá a hnusná( když ty holčičky berou krásu a dělají rozlezlé břicho). No moc mě ty lichotky okolí netěší...
@allymallyasi budeme muset dát soutěž která má větší pupík 😀 😀 😀
@caramilla není pravda, že by tu sušička neusušila,ale je problém,když dám sušku,kde je 20 čč, 10kapsovek se suedem a k tomu 2 kalhotkový celobambusový - ty jsou prostě vlhký,ale je to tím, že indikátor vlhkosti nazná, že už je várka suchá,když jsem dala extra sušit kalhotkový, vícevrstvý plenya tustý vkládačky,, tak no problém - byly zcela dosucha - takže spíš je třeba kombinovat,nebo pak vyndat suché čč a jiné a nechat dosušit ten vlhký zbytek 😉
@allymally Hele, nedej na fotky, jednak si myslím, že ty fotky zkreslujou, vem si, že je to foceno širokoúhlým objektivem 10mm!!! a z výšky, tzn. vše, co je níž je menší. Břicho mám určitě do špičky, úplně stejně roste jako u Míny, tyhle povídačky o tvarech břicha jsou fakt už k smíchu. Já ho měla dopředu do špičky jak s Jasmí, tak teď. Zatím teda. Já vůbec ta těhotenství mám dost stejná obě dvě. Takže ty kluci holky a jejich příznaky, tomu se jen směju. Trička mi jsou taky tak tak, ty, ve kterých jsem s Mínou rodila, ale hlavně si myslím, že mám větší prsa než jsem měla v těhu s Mínou a to taky hodně dělá, že to tričko je krátké vepředu. Já skoro nic nepřibrala, něco maličko v 1: trimestru, jak jsem furt jedla, ale už jsem to zase zpět zhubla, ale něco navíc už asi teda mám. Stejně nemá cenu břicha srovnávat, je to k ničemu🙂 Podle toho, co mi říká okolí, tak mám břicho spíš větší, mě přijde takové normální na můj těhotný stav 😀 😀 😀
@zojec Já plnou sušičku nedávám teda nikdy. A sušíš tam i 3 vrstvy bambusu a doschne ti to víceméně celé? Nebo vše musí pak ještě na topení? 😠
Jinak jsem si koupila konečně po dlouhém sněné extrení blesk a to je BOMBA! 😀 😀 😀 😀
@zuzu_epona jo, tak to je problém -já to zkoumám po denním světlem a k tělu dávám tu o fous víc chlupatou stranu 😀 ale podle mě je to de fakto oboulíc 😉
@zikie 😀 😀 😀 taky dobrý 😀 Na mě to všichni poznají, že čekám chlapečka. Za prvé jsem krásná 😀 😀 😀 a pak to bříško mám fakt dopředu 😀 😀 Jen tchýně si myslí, že čekáme holčičku, neboť jí to vykládá malý synáček 😀 😀 Ale oni to vědět nechtějí.
Tak vzhůru do soutěže, ale chtělo by to udělat kategorii holčiček a chlapečků 🙂 Protože ty bříška jsou fakt jiný.
@allymally fakt nesouhlasím. Nejsou jiný, jsou jiný podle toho, jak tam je dítě položené a ne podle toho, zda je to kluk nebo holka. Jinak by Mína teda měla být kluk... a asi je, hraje si s autíčkama...
A já bych měla zase čekat teda holku, protože jsem olezlá ekzémama a vůbec mi to nesluší, vypadám strašně, nekynu, ale při Míně mi to teda slušelo podle mě víc 😠 A ne, že by Mína krásu teda postrádala. Jsou to všechno jen babské kecy 😀 A nebo? Nebo čekám šamponka!😀
@caramilla jasný 😀 já mám těhotenství taky stejný a u mě povídačky fakt platí 🙂 Chutě na steaky, zeleninu a na pivo, jako u prvního. Nevolnosti skoro žádný jako u prvního. Pleť krásná jako u prvního. Tvar bříška taky stejný, prostě kluk jak buk. Teda doufám, ale pinďa byl fakt skvěle vidět. Jinak na emiminu byla nějaká teorie, že se pohlaví pozná podle nějakého faktoru, kde nízký jsou kluci a vysoký jsou holky. No, já jej měla hodně vysoko a jsou to kluci 🙂
Hlavně že jsou děťátka zdraví a my taky 😉 Ale těším se, je to takové jiné. Jedno dítko už mám a vůbec netuším, jak bude vypadat druhé. Jakou bude mít povahu atd. Docela adrenalin 😀 Bojím se a zároveň strašně těším 🙂
@caramilla vkladacky v pohode doschnu aj na susicke, nohavickovu s 3ma vrstvami bambusu mam len jednu , tam je to okolo gumicky horsie, ale prehodim cez postielku a kym ju potrebujem tak doschne :D neoplati sa take hrubane sit :D lebo okolo tej gumicky je to dost nazberkane a hrube 😉
inak vam baby tie brucha celkom zavidim 😀 😉 pekne si ich uzivajte.. 😉
nemá prosím někdo zkušenost s tímto bio úpletem http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/27-1-Ba... Chtěla bych ho na vánoční dárek a nerada bych si trhla ostudu. Prostě bych nerada, aby po pár opráních vypadal rozgajdaně, vybledlý či děravý.
@caramilla jo 😉 podle mě je třeba jen sladit stejné druhy - aby nedosychala jedna věc dřív jak druhá - když budeš sušit vv a vkládačky, tak naprosto v pohodě, pokud ale budou převažovat čč, které jsou rychle suché a mezi nima bude zamotaná vv, tak tu vytáhneš vlhkou. sušku máš stejnou jako já, takže by to mělo být stejný - pleny(když tam nemám PUL)suším na extra (hned ten 1.program),když tam mám PUL tak na cupboard - suším pleny obden už rok (včetně léta) a na PULu absolutně žádný rozdíl.
to jsem ráda, že jsem rozpoutala sušící diskuzi, aspoň se něco přiučím 😉 z nás měl dneska ČEZ asi radost - 5 praček a 5 sušiček a zítra jedu zase 😀 zatím jsem nadšená. Akorát mi to přijde málo "vyžehlený". Plenky zrovna na praní nemám, nějak jsem teď jela v jednorázovkách, tak nemůžu přispět. Já mám teda nejvíc kalhotovek a pak cpu do svrchňáků všechno možný tak nějak narovno - mám hodně vkládaček a i nějaké vv. Takže teoreticky by to mělo fungovat dobře, podle toho, co píše @crawler , protože čč moc nepoužívám, takže mám spíš na utírání blinkanců apod. a to většinou peru s utěrkama.
jinak já mám dva kluky a každý těhotenství bylo jiný. První celkem v pohodě, ke konci jsem vypadala příšerně - oteklá, taková celá divná, olezlá. U druhého jsem celkově vypadala líp (přitom jsem přibrala víc), ale bylo mi mnohem hůř fyzicky 😝 😝 A břicho jsem měla, jak kdybych nosila slona a taky že skoro jo - narodil se 53 cm a 4 kg 😀
Holky, řeším filc (případně pěnovku) pro přípravu domácích aktivit pro prcky. Kde ho kupujete ? Nedělá se třeba nějaká hromada i na tenhle matroš ?
@crawler Už som s tým stratila nervy, aj tak som to nevidela poriadne, tak šijem ako príde 😀 😀 😀
@zuzu_epona já si myslím,že se tím nic nezkazí - možná jedině, že ta rubová bude na lícu víc žmolkatět...ale funkční to je tak jako tak 😉
sušení plín. já peru všechno mix - plíny - kalhotkovky, perfoldy, čtverce, vkládačky ze zorbu a mikrovlákna. A nějaký prádlo k tomu. Pračku mám na 4,5 kg a sušku na víc.
čtverce, zorb a mikrovlákno jsou vždycky suchý. perfoldy podle programu, ale nikdy nejsou úplně na troud, ale lehce navlhlý. Kalhotkovky jsou vždycky vlhký. Takže vyndám věci ze sušky a stejně hodím doschnout na sušák. Mám tam i kapsovky, ty do sušky nedávám. Stejně jako moiru, flís a pod.
Mít plnou pračku a sušku jedné věci je utopie, to se nedaří ani s dvojčatama.
Takže za mě: do kapsovek mikrovlákno. VV stejně budou odsychat, stejně jako ostatní. Perfoldy z č.b. flísu schnou nejrychleji, co mám vkládačky 3-4 vrstvy z č.b.flísu, atk to dosychá ještě min. den. KOmbinace aksamit a neco uvnitř schne trochu líp. Hlavně nenatahovat gumky na plínách, když jsou horký, porupá to.
A pak je varianta našít do vnitřků plín mikrovlákno/zorb. Ale teda zorb fakt nevím, v recenzi na blogu jsem se snažila být korektní, ale jsou to ty nejhorší vkládačky, co jsem kdy měla.
a pupík v těhu. U prvního jsem nabrala asi 15 kg a u dvojčat 9.... takže bych to tak neprožívala... Ale teda břicho mám hrozně vytahaný...
Švagrová má dva kluky a obě těhu měla taky každé absolutně jiné, u Šimona měla břicho normální a u druhého Matouše do špičky jako dávala Aerin. Takže fakt tohle podle mě jsou povídačky. S tím, že někdy to vyjde a někdy ne.
Já na to mám právě "alergii" od doby, co mě jedna okultní bytost přesvědčovala, že to 100% pozná na pohled, co maminka čeká, a že u mě je 100% jistota, že to bude kluk a že se nikdy neplete. Tak jsem řekla, že podle UTZ to bude holka, což není 100%, ale dr. se tvářil dost jistě a ona, že se určitě spletl, že si je jistá. V těhu mi to slušelo, měla jsem hezkou pleť i ekzémy dobré a břicho dopředu. Když byl Míně rok, tak jsem jí ji přivedla a říkám "tak tohle je ten tvůj 100% kluk, tak přece ses jednou v životě spletla, viď?" a urazila se. Ale já se urazila před tím taky 😀
Ptala jsem se na to na gynekologii a tam ze mě dostali záchvat smíchu s těma břichama špička a dozadu, prostě záleží, jak to konkrétní dítě tam je položené a nevolnosti podle toho, kolik produkuje hormonu a jak to to tělo matky snáší. Někdo má v genech, že nemá nevolnosti vůbec. MOje teta měla kluka a holku, u obou jí nebylo špatně a těhu měla stejná.
@sufik1 Jsi mě nepotěšila, mikrovlákno fakt nechci ☹ Koukám, že jsem si kupovala sušku zbytečně teda (ale nevracím ji 😀 😀 😀 ), protože pleny na topení jsem měla suché během půl dne, tak to už je fakt na stejno a ještě to žere elektriku, jako že za min. rok manžela málem odvezli, protože kvůli sušce bylo o 4 tisíce více za el. 😠

@caramilla 😀 😀 😀 nooo, tak to je hodná teta 😀 😀 😀 Ti teda přeje. Ale mě fakt přijde takový malinký. Já už fakt nemůžu obléct trička, co jsem nosila u prvního až do konce. A to mám ještě jednu třetinu před sebou 🙂 A přitom jsem nepřibrala zas tolik. U prvního celkem 12 kg a nyní jsem konečně něco přibrala, ale není toho moc. Ještě donedávna to bylo jenom 1 kg. Teď už je to trochu víc 🙂 Hlavně že Ti bříško sluší, mrňousek si kope a hlavně jste zdraví. Ale zdá se mi, že to bříško máš takové rozplácnuté 😀 To maj prej maminky u holčiček 😀 😀 Já ho mám fakt do špičky a před sebe. Nedávno mi manžel říkal po kopnutí do vláčků na zemi, ať se dívám pod nohy 😀 😀 Já bych ráda, ale já tam nevidím přes bříško 😀 😀