icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aronek
24. nov 2013

@anfei vše je krásné, ale ty ozdoby nemají chybu. 😵 Jak se to dělá. Je někde ke kouknutí návod? Tedy pro blbce, ještě jsem to nikdy nedělala 😅

danielahe
24. nov 2013

@jemi takove pekne male bricho 😅 , to ja uz mam vanu a to mam termin az mesic po tobe 🙂

sufik1
24. nov 2013

@anfei teda to jsou výtvory 😵 😵 😵 😵 😵 úplně mi spadla čelist

jieff
24. nov 2013

@a_lexa na to bych nesázela 🙂 ale díky za důvěru!

winnyfred
24. nov 2013

holky nemáte některá střih na klučičí slipy? všude sou jen trenky ☹

sufik1
24. nov 2013

holky http://www.gabinka.cz/93-sustak-vzorovany-pevny... má nový kočárkoviny. Jako objednala jsem snad 8 metrů, jsou super.

a_lexa
24. nov 2013

@zikie ježiš, to ne - já měla co dělat ho ušít a ještě dělat střih 😅, je kupovaný.

stassy
24. nov 2013

@kuna Jj, vsechno prisite rucne. Jsem diky tomu mela o zabavu postarano. 😀
A vsem moc dekuju, tesi me, ze se vam to libi. 🙂

sufik1
24. nov 2013

@stassy Ale teda ty notýsky jsou fakt úža, taky bych ho hned brala...

zojec
24. nov 2013

ja mam teraz rozrobene len kapsy.. furt dookola to iste, ale tato mi teda dala zabrat.. pri vystrihovani 6vlocky som si povedala, ze dost :D moja prva a posledna vlockova kapsa.. skoro 5 hodin prace 😕 a mozol na prste od noznic zas vacsi..
inak otazka, daju sa nabrusit krajcirske noznice? mam friskars, ale zislo by sa im nabrusenie, hlavne na konci uz skoro vobec nestrihaju :(

zojec
24. nov 2013

@stassy krasne 😉

petkasv
24. nov 2013

@zojec teda ale ty jsou krásné 😀 😀

petkasv
24. nov 2013

Tak i já přispěju svojí troškou, nebudu vám sem dávat milion fotek a to že jsme jich nafotili, ale všechno co uvidíte jsem šila já, fakt jsem na sebe pyšná, dám vám sem ani ne 1/3fotek 😀 omlouvám se za tolik fotek ale těžko se to vybírá 😀 všechno to jsou moje střihy a laděné docela dlouho 😀

lenasss
24. nov 2013

@petkasv krásné,nejvíc se mi líbí ty světlé kalhoty 😵 😵 😵 😵

sufik1
24. nov 2013

@petkasv Peti krásný. Ale když ladíš střih, tak to máš jen tu jednu velikost???? Jak odhadneš jak zvětšit/zmenšit??? Právě furt řeším, jak co upravit a jestli se nepletu, tak taky nemáš žádné šicí vzdělání jako já... Já si šiju pro sebe a chápu, že mám dost atypickou postavu, ale je to oříšek. Ale na zakázku je to docela problém, ne??? O teda obvzlášť kalhoty, tam se to o pár cenťáků nenatáhne....

jieff
24. nov 2013

@petkasv teda Peťo, to je smršť. Všechno krásný jen na tom červěným se mi moc nelíbí ta výšivka. Ale to je detail. Smekam, krásně si to všechno pošila, to by mi trvalo leta... a jeste podle hotových střihů 😉

laeela
24. nov 2013

@sufik1 zákaznice ti stejně udá míry, ne? Já teda když šiju kamarádkám, tak i u dětí si nechávám dát, ať si je poměří, to bych řekla, že je ta výhoda, když si to člověk šije, že si to našije správně na svojí velikost, i děti jsou tlustší, hubený, úplet se třeba natáhne, ale je lepší, když to neplandá, nebo to není super natažený.
Jinak celkové míry běžných konfekčních velikostí se dají najít na netu.

petkasv
24. nov 2013

@sufik1 no upřímně vzdělání žádné nemám, ale neustále tu sedím zahrabaná v konstrukcích určitých střihů a když už se tím prohrabáváš tak dlouho jako já tak není problém upravit cokoliv do potřebných velikostí. U kalhot to není problém vůbec, šila jsem ty 3/4 pro sebe, moje velikost riflí je 28(konfekční) a šila jsem ve velikostech 36,38,42, a dokonce pro jednu paní 48, prostě si řeknu o míry a doladím střih podle svého, u triček je to totéž, no a sukně je taky dobrá, momentálně se tu už 14dní prokousávám střihem na sako a fakt ho chci vychytat 😀
Trička jsou v různých velikostech 36,38,40, halenka je 36, s ní trošku bojuju, ale není to tak strašný, když jsem šila jinou velikost vychytala jsem to krásně, zatím paradoxně si žádná ze zákaznic nestěžovala, měla jsem strach u těch kalhot ale vyšly pro paní nádherně a sedí jí bombasticky 😀

anitramv
24. nov 2013

Téda holky, tady zase přibilo krásných věcí..... @jieff mažestráky super...
@mikulka45 všechno krásné, 🙂 😉
@stassy loni jsem tay ještě nebyla a tak obdivuji koruny letos, jsou parádní a ty obaly na knihy taky 😀
@petkasv no parání smršť a tobě to moc sluší 😉

zikie
24. nov 2013

@petkasv Jsi fakt hustá!!! Všechno je super. Nejvíc se mi líbí ta halenka. Kdyby ses rozhodla, že ho dáš k prodeji, budu první v řadě, kdo by si ho koupil!!!

mimol
24. nov 2013

trosku od temy, ale predsa...baby podporte mladych autorov kliknutim a precitanim si na ich clanky 🙂
http://knihy.flox.sk/n/tulak

kuna
24. nov 2013

@petkasv nádherné, jsi šikula! Nejvíc se mi líbí ta první halenka 🙂

zuzu_epona
24. nov 2013

@petkasv Wau, prekrásne, nádherné!!!! Toto je už riadne vysoký level, šiť pre dospelé osoby a ešte podľa vlastných strihov. Tiež by som si chcela vedieť ušiť také skvelé oblečenie 😉

petkasv
24. nov 2013

@zikie myslíš střih na tu halenku, ten nedám 😀

petkasv
24. nov 2013

@anitramv nesluší,ale děkuju, lezou mi kosti a při focení ke mě přišel brácha a ptá se Co ti to tu prosím tě leze a začal mě píchat do žeber a kyčlí a nedokázal pochopit že to jsou kosti ☹ hrůza, vypadám přesně tak ošklivě jako všechny které jsem neměla ráda, vyhublé praštěné modelky ☹

sufik1
24. nov 2013

@petkasv tak to jsi borka, já nejsem schopná vychytat střih ani na sebe. Teda teoreticky vím, kde ubrat, přidat, ale v praxi to nesedí úplně tak, jak bych si představovala...

crawler
24. nov 2013

@winnyfred já jsem Fanymu šila slípky, ale musela by sis střih trochu kdyžtak doladit😉 https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/mo...

petkasv
24. nov 2013

@sufik1 já nevim jak to dělám, ale je to šílený paradox, musím být trochu ve stresu, a natěšená z toho co vznikne, a pak to vznikne samo, někdy mi pomůže vlést do ložnice k holkám a chvíli tam u nich být a pak jak když do mě vlítne můza a už to jede, halenka vznikla za tři hodiny, se vším, a vyšla na poprvé, neskutečný, o tričkách nemluvím, tam to prostě vidím a už to jede 😀 a kalhoty to je totéž, kolem sukně jsem chodila fakt dlouho a pak vyšla Adelaide desing s novýma sukněma a já už prostě věděla že buď koupím u ní nebo si jí ušiju 😀 chtěla jsem aplikaci ale měla jsem u týhle sukně strach s tím aby to nebyl kýč nebo abych někoho nepajcovala, takhle vypadá usedle, ale pro mě je dokonalá 😀

crawler
24. nov 2013

@petkasv krásné! mě se nejvíc líbí komplet červené halenky a dlouhých bílých kalhot a jinak se přidávám k @sufik1 já nejsem schopná vyladit střih ani sobě - teda když jde o nepružné věci jako bunda nebo kalhoty. Z úpletů je to ok. A já teprve nyní po několik dotazech kývla na merino triko pro dospělou ženu, jen ještě vychytám výstřih a střih bude hotový,ale kalhoty apod. nééé - děsila bych se reklamací a celkový čas strávený nad střihem by se mi nikdy nezaplatil...ale máš nějaký tip na knihu o konstrukcích? nebo někde na webu něco? Sejří mě to, že jsem si zmrvila softku a chci to napravit mezi svátkama 🤐

petkasv
24. nov 2013

@crawler děkuju, knížek je spousta, stačí mrknout na net, nedávno vyšla i Burda o šití krok za krokem,neříkej mi že něco takovýho nemáš doma????? a pak když chceš konkrétní konstrukci tak si jí zadáš do googlu a můžeš i anglicky, spousta vychytávek je na youtube no a pak takový ty skripta volně dostupný z textilních průmek a vejšek ty si můžeš pročítat před spaním 😀 nebo pak absolvovat kurz tam ti to hezky vysvětlí 🙂