Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky nemáte některá střih na klučičí slipy? všude sou jen trenky ☹
holky http://www.gabinka.cz/93-sustak-vzorovany-pevny... má nový kočárkoviny. Jako objednala jsem snad 8 metrů, jsou super.
ja mam teraz rozrobene len kapsy.. furt dookola to iste, ale tato mi teda dala zabrat.. pri vystrihovani 6vlocky som si povedala, ze dost :D moja prva a posledna vlockova kapsa.. skoro 5 hodin prace 😕 a mozol na prste od noznic zas vacsi..
inak otazka, daju sa nabrusit krajcirske noznice? mam friskars, ale zislo by sa im nabrusenie, hlavne na konci uz skoro vobec nestrihaju :(
@petkasv Peti krásný. Ale když ladíš střih, tak to máš jen tu jednu velikost???? Jak odhadneš jak zvětšit/zmenšit??? Právě furt řeším, jak co upravit a jestli se nepletu, tak taky nemáš žádné šicí vzdělání jako já... Já si šiju pro sebe a chápu, že mám dost atypickou postavu, ale je to oříšek. Ale na zakázku je to docela problém, ne??? O teda obvzlášť kalhoty, tam se to o pár cenťáků nenatáhne....
@sufik1 zákaznice ti stejně udá míry, ne? Já teda když šiju kamarádkám, tak i u dětí si nechávám dát, ať si je poměří, to bych řekla, že je ta výhoda, když si to člověk šije, že si to našije správně na svojí velikost, i děti jsou tlustší, hubený, úplet se třeba natáhne, ale je lepší, když to neplandá, nebo to není super natažený.
Jinak celkové míry běžných konfekčních velikostí se dají najít na netu.
@sufik1 no upřímně vzdělání žádné nemám, ale neustále tu sedím zahrabaná v konstrukcích určitých střihů a když už se tím prohrabáváš tak dlouho jako já tak není problém upravit cokoliv do potřebných velikostí. U kalhot to není problém vůbec, šila jsem ty 3/4 pro sebe, moje velikost riflí je 28(konfekční) a šila jsem ve velikostech 36,38,42, a dokonce pro jednu paní 48, prostě si řeknu o míry a doladím střih podle svého, u triček je to totéž, no a sukně je taky dobrá, momentálně se tu už 14dní prokousávám střihem na sako a fakt ho chci vychytat 😀
Trička jsou v různých velikostech 36,38,40, halenka je 36, s ní trošku bojuju, ale není to tak strašný, když jsem šila jinou velikost vychytala jsem to krásně, zatím paradoxně si žádná ze zákaznic nestěžovala, měla jsem strach u těch kalhot ale vyšly pro paní nádherně a sedí jí bombasticky 😀
trosku od temy, ale predsa...baby podporte mladych autorov kliknutim a precitanim si na ich clanky 🙂
http://knihy.flox.sk/n/tulak
@petkasv Wau, prekrásne, nádherné!!!! Toto je už riadne vysoký level, šiť pre dospelé osoby a ešte podľa vlastných strihov. Tiež by som si chcela vedieť ušiť také skvelé oblečenie 😉
@anitramv nesluší,ale děkuju, lezou mi kosti a při focení ke mě přišel brácha a ptá se Co ti to tu prosím tě leze a začal mě píchat do žeber a kyčlí a nedokázal pochopit že to jsou kosti ☹ hrůza, vypadám přesně tak ošklivě jako všechny které jsem neměla ráda, vyhublé praštěné modelky ☹
@winnyfred já jsem Fanymu šila slípky, ale musela by sis střih trochu kdyžtak doladit😉 https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/mo...
@sufik1 já nevim jak to dělám, ale je to šílený paradox, musím být trochu ve stresu, a natěšená z toho co vznikne, a pak to vznikne samo, někdy mi pomůže vlést do ložnice k holkám a chvíli tam u nich být a pak jak když do mě vlítne můza a už to jede, halenka vznikla za tři hodiny, se vším, a vyšla na poprvé, neskutečný, o tričkách nemluvím, tam to prostě vidím a už to jede 😀 a kalhoty to je totéž, kolem sukně jsem chodila fakt dlouho a pak vyšla Adelaide desing s novýma sukněma a já už prostě věděla že buď koupím u ní nebo si jí ušiju 😀 chtěla jsem aplikaci ale měla jsem u týhle sukně strach s tím aby to nebyl kýč nebo abych někoho nepajcovala, takhle vypadá usedle, ale pro mě je dokonalá 😀
@petkasv krásné! mě se nejvíc líbí komplet červené halenky a dlouhých bílých kalhot a jinak se přidávám k @sufik1 já nejsem schopná vyladit střih ani sobě - teda když jde o nepružné věci jako bunda nebo kalhoty. Z úpletů je to ok. A já teprve nyní po několik dotazech kývla na merino triko pro dospělou ženu, jen ještě vychytám výstřih a střih bude hotový,ale kalhoty apod. nééé - děsila bych se reklamací a celkový čas strávený nad střihem by se mi nikdy nezaplatil...ale máš nějaký tip na knihu o konstrukcích? nebo někde na webu něco? Sejří mě to, že jsem si zmrvila softku a chci to napravit mezi svátkama 🤐
@crawler děkuju, knížek je spousta, stačí mrknout na net, nedávno vyšla i Burda o šití krok za krokem,neříkej mi že něco takovýho nemáš doma????? a pak když chceš konkrétní konstrukci tak si jí zadáš do googlu a můžeš i anglicky, spousta vychytávek je na youtube no a pak takový ty skripta volně dostupný z textilních průmek a vejšek ty si můžeš pročítat před spaním 😀 nebo pak absolvovat kurz tam ti to hezky vysvětlí 🙂

@anfei vše je krásné, ale ty ozdoby nemají chybu. 😵 Jak se to dělá. Je někde ke kouknutí návod? Tedy pro blbce, ještě jsem to nikdy nedělala 😅