icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
25. nov 2013

@arlette softka je super 😵 moc se mi líbí i na té fotce 🙂

kachnator
25. nov 2013

Dámy, máte nějakou zkušenost s kombinováním letního a zimního softu? Zimní mi prostě došel a mláděti jsou kaťata úzký, tak moje idea byla mu tam jako dát na boky takový vsadky, něco jako lampasy. Bohužel mám ale jenom ten letní soft. Zmrzne mi v tom, nebo když to bude mít jenom jako proužky na bokách tak to bude cajk?

anfei
25. nov 2013

@aronek mám ke stroji vyšívací modul, kde si na notebooku nakreslím nebo stáhnu vzor a šicí stroj mi to vyšije 😀 Tyhle jsou na vodou rozpustný vlizelín a zbydou jen ozdoby alá paličkování 😅
@sufik1 děkuji moc, ale není to nic extra 🙂 Zatím jedu tak druhou, třetí ligu 😀

anfei
25. nov 2013

@arlette Ta mikina i bunda jsou boží 🙂 Mám tu na bundu střižené ještěrky, ale pořád mi nejde všívání kapuce jsme fakt antitalent... 😠

saaralota
25. nov 2013

Ahoj, neměl by náhodou někdo na prodej 2 metry 100% merina z MTX?

petkasv
25. nov 2013

Holky, @sufik, a další, sufi mě napadla, protože má velký přehled 😀 sháním látku na pexeso pro holky (hlavně Bětku) nevíte o nějaký???????????

vianne
25. nov 2013

idem sa pochvalit svojimi vytvormi ....kedze uz par mesiacov pracujem, tak nestiham skoro nic, ale aspon som si usila nejake rovnosaty do prace, a cosi pribudlo nakoniec aj pre mna na zimu 🙂

kuna
25. nov 2013

@petkasv @katka82 no já si při pohledu na fotky myslela, že má petkasv tu magickou podprdu 😀. Tu si pak musím koupit taky, to bude doma radosti (ehm, ne tolik, až ji pak večer sundám 😀 😀 😀 )

petkasv
25. nov 2013

Ha už jsem našla ale mellu jí nemá, nevíte o podobné???

evaon
25. nov 2013

Zateplenie dietata :o)
Mam strihnutu aj dalsu supravu, len nestiham 😉

A tie traky nemaju byt vzadu krizom, len musim docvaknut patentku.

kuna
25. nov 2013

@vianne moc hezké, a teď dumám nad povoláním, jsi lékařka, nebo laborantka, atd.?

alenf
25. nov 2013

@evaon Veľmi krásna súpravka🙂!To si aj zateplovala?Z čoho si ju robila?

katka82
25. nov 2013

@petkasv jj to jsem vlastně četla o té podprdě 😉 🙂

katka82
25. nov 2013

@evaon kráásnýýý 😵 😵
@kuna no já takovou mít tak už na ně musím nosit zbrojní pas 😉 😀 😀

evaon
25. nov 2013

@alenf Ano,coral fleece som dala ako podsivku.

petkasv
25. nov 2013

@kuna no to je přesný 😀 😀 podprda dělá divy, to ví i @caramilla, jenže já když jí pak sundám tak tam fakt nic nemám tak mi je pak chudáka manžela líto 😖 to se ale nedá říct o Péťě 😀

alenf
25. nov 2013

@evaon bude to mat dobré teplučké🙂,aj ja som si tak skombinovala svoju softku a tu mikinu,len mám vsetko zvlášť a je to spolu príjemné aj vo veternom počasí.🙂

beky52
25. nov 2013

@evaon ..nádherná supravka..podarená čiapka..a tie šibalské očká..🙂..krásne dievčatko

olivka84
25. nov 2013

tak ja som dokoncila zavinovacie tricko ale teda neda sa mi to vobec dobre odfotit kedze je cierne ale tak mozno cosi bude vidiet

olivka84
25. nov 2013
sislik2010
25. nov 2013

@olivka84
Krásná. Strih je Ott 5/2011?

olivka84
25. nov 2013

@sislik2010 nie nie z burdy ale upravovala som ho trosku

jitu22
25. nov 2013

první letošní vánoční dárek - tunika a leginky pro Valentýnku

danielahe
25. nov 2013

Moje poslední šicí počiny, sice už žijí delší čas, ale nafotit to byla fuška 😅 , 2 těhu trička na obřím břichu ve 24tt a bydlí tam jedno mimčo 😅 a merino ježkové bodýčko 🙂

allymally
25. nov 2013

@danielahe Ty brďo, to je nádhera 🙂 A to bříško máš moc hezký. Já musím udělat pořádnou fotku, ale zjistila jsem, že foťák ty bříška zmenšuje 🙂

danielahe
25. nov 2013

@allymally ja se spis leknu, kdyz vidim tu vanu na te fotce 😅 , prosimte mail si dostala?, tim ze nemam zadnou odpoved, tak jsme se bala, ze se neco stalo, nebo ze ti to nedoslo 🙂
Uz se tesim na tvoje pupendo 😉 🙂

allymally
25. nov 2013

@danielahe jééé vidíš, ano dostala, jen s teplákovinou mám problém ☹ ať hledám, jak hledám, už tu mám jenom metr teplákoviny viz Jituščin krásný počin. Ale musím říct, že je krásnější než ty srdíčka 😉 A zbytek dopíšu 🙂 Ale večer, ještě mám bdící dítko a jedno, co dělá sono břicha zevnitř 😀 Mládě totiž nesnáší sedění u počítače 🙂 A to dělám účto, faktury už asi 3 týden ☹ No jo , konec roku ☹

barcav
25. nov 2013

OL objednán 😀

@jitu22 krásný 😵
@danielahe pěkný bříško 🙂
@evaon super

danielahe
25. nov 2013

@allymally tak, kdyz nenajdes srdicka, tak mi tam dej vesele sovicky 😉 🙂 , tak ta moje dracice, jak sednu je vzhuru 😀 , nejvic je akcni kolem 12 vecer 😀 😀 😀 , sono bricha, tos napsla presne 😀 😀 😀 , no ty to mas uz za par 😉 🙂
@barcav dekuji 😉

palosek
25. nov 2013

@evaon krásné zateplení
@arlette 😵 😵 😵 softka, šatičky, všecko super 😉
Nějak nestíhám vkládat a dočítat :D