icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
28. nov 2013

@winnyfred wow wow wow, tak ten je fakt luxusní. 😵 😵 Uplně mám chuť se do něj zachumlat. 😵 😵 A máš ho tedy pěkně vychytanej 🙂 tomu říkám high level. 😉

kuna
28. nov 2013

@zojec @lenasss oni dělají crocsy i s kožíškem, tak třeba měl ty 😀

barcav
28. nov 2013

@lenasss no tak to je ještě lepší 😀 mě totiž ten sníh ve spreji smrdí a tu mouku nevadí když oblíznou 😀 můžu tě kopírovat, můžu můžu můžu ? 😀

a_lexa
28. nov 2013

@kuna cross má i sněhule 😀

winnyfred
28. nov 2013

@a_lexa ježiš děkuju fakt moc mě přijde že moh bejt teda víc vymakanej je vidět že mám ještě fakt dost rezervy, ale musim zas pochválit svůj stroj pač chudáček chvílema funěl ale zvládl to :D

jitu22
28. nov 2013

zas něco málo ode mě - domečkový komplet pro Valentýnku a dudlíkové klipy do světa. A jedna fotka všech mých tří miminek po kopě 🙂

kuna
28. nov 2013

@jitu22 krásný kompetek a hlavně ta preciznost!

@winnyfred to je krásný fusak, já bych na toto neměla nervy. Psychicky se připravuju na šití fusaku na jaro a nechce se mi 🙂

@anfei krásný kalendář a super nápad s tím svítícím stromečkem!

@olivka84 pěkné, jinak moje děti taky nepózujou 🙂

@vranovcanka na začátky je to moc hezký!

@vesta suepr, to musel mít manžel radost!

@crawler krásné, moc se mi líbí ta látka na prvním bryndáčku!

@zuzu_epona krásný, nejdřív mě na ty mývaly lákaly výtvory anastazieb a teď i tvoje!

@bulinka krásný čepky a ten medvídkový fleece vypadá moc hezky.

@k_a_j_k_a jak píšou holky, kráčející patku plus nějaký elastický šev. Ideálně npsat Ježíškovi o overlock 😀

lenasss
28. nov 2013

@barcav musíš 😀 😀

kuna
28. nov 2013

aspoň něco ode mě

tričko mě inspirovala @zikie
merino kukla
fusak pro panenky

a_lexa
28. nov 2013

@jitu22 krááásný kompletek. Prosím tě ty domečkové kalhoty jsou něčím podšité? 🙂

ucitelka70
28. nov 2013

@jitu22 krásna výzorovo, precíznosť je tvoja silná stránka... vidieť, že ťa to baví.... 😉

lenasss
28. nov 2013

dáreček pro švagrovku

zuzu_epona
28. nov 2013

@ellysa To je oriešková teplákovina z detivbavlnke.

ringcoriel
28. nov 2013

ahojte. nemate nahodou strih na zavinovacku? mam na mysli nieco taketo.... dakujem

behulka
28. nov 2013

@k_a_j_k_a ja šijem cik-cakom, aj teraz, aj predtým na starej Veritaske. Ak veľmi vlní, stehujem. Pomáhalo aj šiť ďalej od okraja a potom obstrihať.
@alenf ak to budeš mať ako relax, stojí to za to 😵

behulka
28. nov 2013

@ringcoriel @maryol má u seba v albume skvelý strih na zavinovačku do autosedačky.
https://www.modrykonik.sk/blog/maryol/album/str...

alenf
28. nov 2013

@jitu22 máš veľmi krásny kompletík🙂,ako z obchodu🙂!!!

barcav
28. nov 2013

@zuzu_epona mývalové jsou super 😵
@winnyfred to je pořádný zateplovací tuning 😵

barcav
28. nov 2013

@lenasss zateplování hrnečku je dobrý 😀 a to tam máte tolik sněhu už 😕
@jitu22 suprácký 😵

já se tady táááák ráda kochám 😵

danielahe
28. nov 2013

@lenasss ten snih zavidim 😉 🙂 a zatepleni hrnecku super 😉 🙂

caramilla
28. nov 2013

@lenasss to je krásné! 😵 😵 😵 Proč my máme všude koberce?
Ale teda hlavně ty kamna, to je nádhera! 😎

crawler
28. nov 2013

@winnyfred prosím Tě,ještě jsem se nedostala k obkreslení střihu 😅 ale už ho mám položený na stole😀 každopádně mám tu nějaký silikonový kroužek ještě od @jieff - chceš taky poslat?

jitu22
28. nov 2013

@a_lexa ne-e, jen samotný jednolíc. Jsou na doma 🙂

jitu22
28. nov 2013

@winnyfred to by bylo asi lepší, kdyby Ti kroužek poslala @crawler , že bys nemusela platit 2x poštovné

jemi
28. nov 2013

@ringcoriel mám ho v pdf, pošli mi mail do zprávy, je to volně stažený tutorial, někde možná mám i odkaz na web, ale hledat se mi nechce - já podle toho ušila zuhle https://www.modrykonik.cz/blog/jemi/album/vybav...
nicméně nakonec jsem tento typ zavinovaček nevyužila a to jsem měla i jednu koupenou

mamata
28. nov 2013

@jitu22 od té doby co jsi to dílko dala na svůj blog, slintám nad začištěním lemu krku, nechápu jak to můžeš mít takhle precizně začištěný 😀

jitu22
28. nov 2013

@mamata to zrovna nebylo vůbec těžké 🙂 při sešívání těla, kapuce a podšívky jsem rovnou všila i proužek a pak už jsem ho jen podehnula a prošila. To lemování bylo asi 100x horší (a tak to podle toho dopadlo...)

katka82
28. nov 2013

Holky jdu zase otravovat 😅 nemala byste prosím některá doma kousek téhle látky: http://www.batani.cz/batani/eshop/27-1-POTISTEN... zákaznice z ní chce udělat kapsy do turkáčů a moc se mi nechce toho kupovat půl metru-kvůli dvěma kapsám 😒

mamata
28. nov 2013

@jitu22 ale právě to podehnutí je perfektní!!! věřím že to lemování byla hrůza

winnyfred
28. nov 2013

@crawler ju tak jo to budeš zlatá :D