icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
2. dec 2013

Ještě jedny kalhoty, časem bude i bunda...ale teď jsou prioritou vánoční dárky, úklid a tak 🙂.

saaralota
2. dec 2013

@petkasv hodinovka? já z vás holky tady nemůžu...já bych to za hodinu ani nenastříhala... 🙂 jinak moc pěkné komplety 🙂

petkasv
2. dec 2013

@saaralota jj hodinovka 😀 Rozárka výjmečně usnula v 9ráno v kočárku a v 10 už se budila a já docvakávala poslední patentek na body 😀

zuzkasim
2. dec 2013

@petkasv Prosím tě nepiš "ranní hodinovka", dostávám pak depku ze svého šicího tempa. Např. tepláky jsem teď o víkendu jeden večer stříhala, další celé dopoledne šila🙂
Máš to hezké, červení ježci se mi moc líbí.

petkasv
2. dec 2013

@zuzkasim prosím tě tady na tom není nic složitého 😀 kdež to s patchworkovou dekou se tu pářu už týden 😀 😀 😀 😀 😀 včera jsem došila čtverce a z hrůzou zjistila, že to fakt nemám ani kde poskládat aby si to sestavila a viděla, když je to dárek pro manžela a nemůžu to dělat když tu jsou děti ani on 😖 takže to bude oříšek 😀 😀 😀

bordino
2. dec 2013

@petkasv mě můžeš psát, že je to hodinovka 😀, ale prosím tě, nepiš že tě děti nechají šít přes den 😀 jsem pak závistí celá zelená 😀 😀

petkasv
2. dec 2013

jen taková mini otázečka??? KDE JE STŘIH OD @bordino ???????

saaralota
2. dec 2013

@petkasv tak to smekám 🙂 já si připadám, že šiju rychle, ale takhle teda ne... 🙂

petkasv
2. dec 2013

@bordino 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 normálně vůbec nenechají, představ si to 😀 😀 jedno mi neustále visí na noze, druhé na zádech ale dneska ( asi díky tomu, že Rozárka zase marodí) tak vytuhla v kočárku dopoledne, jinak přes den už jsem neušila nic hodně dlouho 😀 😀 😀

mehlo
2. dec 2013

@elentari auuu. Mně se to teda naštěstí nestalo.

mehlo
2. dec 2013

@petkasv tohle je hodinovka? jako vážně?

katka82
2. dec 2013

@petkasv moc pěkná hodinovka 😉 😀 ty červení ježci jsou krááásnýýý 😵 😵

katkacagy
2. dec 2013

Mate skusenosti s tymi nitami do overlocku z Lidla? Sije sa s nimi dobre?

mooncaa
2. dec 2013

@petkasv Takových kusů a hodinovka, já chci taky takové hodiny 😀
Já tu hodinu převlíkám nitě do OL, jsem chtěla vyskoušet ty nové, co mi přišly s bambusem a nejsem schopna je ani navlíknout, metoda uzlíkování selhala, celé se to potrhalo.

piecee
2. dec 2013

Jdu taky něco přidat🙂 klasika trička a čepka

@bordino ty jo rukavice jsou luxusní 😵 asi budu muset taky ušit nějakou prodlouženou verzi klukům pořád ty rukavice padaní :( a zdá se mi to nebo máš ten palec jakoby trochu bokem?to musí skvěle sedět já jsem šila klasicky s palcem vepředu a kluky to tlačí v dlani 🙄

katka82
2. dec 2013

Tož přidávám svou odpolední hodinovku 😉 jedno dítě chrní a druhé je ve školce 😉

jemi
2. dec 2013

@katka82 díky za inspiraci, potřebuji Ele našít tílka, ale nechtělo se mi kůli lemování-nerada lemuji jakoby složeným proužkem a vůbec mi nedošlo, že i tílka můžu lemovat takhle 🙂 na OL a pak jen prošít.

mamata
2. dec 2013

@katkacagy v poblouznění jsem je koupila, praskaly už v rovnostehu, tak se do OL ani nedostaly

katka82
2. dec 2013

@jemi za málo 😉 já takle lemuju naprosto všechno 😅 😀 😀

zuzkasim
2. dec 2013

@piecee Moc pěkné, takovéhle látky jsem nikde neviděla. Nemáš fotku té čepice na dítěti? By mě zajímalo, jak sedí, vypadá hezky tvarovaná.

sufik1
2. dec 2013

@piecee odkud máš tu námořnickou, tu chci 😀

hele nevytáčejte mě těma svýma hodinovkama. Ty moje vypadají jako takhle. svinítka na kočár a i na tyč aby Žížaláka nezábly ruce...
a ještě jsem nafotila zateplené džíny z dřívějška

petkasv
2. dec 2013

@piecee krásné látky 😵 😵

piecee
2. dec 2013

@sufik1 z sitiniti.cz byli ty námořníci ale koukám že už je tam nemají

@zuzkasim jsou z sitiniti.cz a jsou to teda parání látky ...foto bohužel nemám oboum klukům (3,5r a 2,5r) je malá :( tak možná jestli půl ročnímu synovci bude určitě tak vyfotím🙂)

piecee
2. dec 2013

holky prosím poradíte nějaký eshop kde bych sehnala filc,suchý zip v metráži, korálky ...a ostatní drobnosti ke tvoření?

zojec
2. dec 2013

moje posledne tohorocne kapsy a expresny advetny "veniec" :D mozem sit darceky 😉

bubulakovo
2. dec 2013

@piecee creactive.sk

terezita
2. dec 2013

hola hej, kdo chce letos sit s FM tasku, tak uz jsou prvni dva dny (plus tentokrat i nahled, jak bude vypadat, pro zvedavce..) na netu. jen letos nemaj primo stranku (nebo jsem nan ni jeste nenatrefila), toz hledejte pod INSPIRATIONEN.. farbenmix.de

argo1
2. dec 2013

@katkacagy já šila s černou i bílou na OL a zatím v pohodě (ale já mám ušito jen pár kousků gatí s každýma, takže žádný dlouhodobý test 😉 )

sufik1
2. dec 2013

@terezita no už to študuju!!!! jdu do toho a taška vypadá fakt dobře 😵 😵 😵 😵 😵
a jakotože mi nepřišel infomeil z FM???? No to jsou věci...

terezita
2. dec 2013

@sufik1 hele netusim.. mam je naklikle na FB a tam taky nic.. nebo ze bych to prehlidla?? 😀
mne se libi desne ta tyrkysova, ty latky jsou bozi 😵 skoda ze mam stop stav na nakupovani latek z nemecka.. 😅

a jinak maj tam odkaz jeste na tenhle adventni kalendar s napady.. http://lila-lotta.blogspot.de/