icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
2. dec 2013

kurňa učitelky si vymyslely do školky kostým anděla, mořím se tu s tím celý večer a do toho hledám uniklé kotě, které bylo ve finále nalezeno zapíchlé v gauči. Fakt se posldní dobou nenudím 😀 😀

terezita
2. dec 2013

@caramilla ahaa, to jsem netusila.. ja prave mam zimni lyzarskou bundu, ta nikdy nesustila, vyprala jsem to v te impregnaci a od te doby se pomalu za sebou otacim pri kazdem kroku.. se mi to moc nelibi, toz chci zmenu 😀

mitape
2. dec 2013

pre krstniatko k vianociam, nech nemá len kupované 🙂
1.foto s ledbleskom, 2.bez fotené mobilom 🙂

elentari
2. dec 2013

Jako mě ta jehla chytla jen za kůži vedle nehtu, docela jsem se lekla a ze všech sil tou rukou ucukla 😀 aspoň budu moct kamarádce říct, že pro jejího syna cedím krev 😎 a aby bylo mojí prokrastinaci od učení učiněno za dost, ukážu vám droboť z poslední doby:

elentari
2. dec 2013

a ještě tohle (odklikla jsem si to dřív):

elentari
2. dec 2013

to tlačítko je tam fakt blbě daný 😀 mimochodem - ta zelená roura je štuclík pro manželovu babičku...

bordino
2. dec 2013

pro andílka 😀

koki_melo
2. dec 2013

@bordino krásný!

to_sauer
3. dec 2013

Nádhera. ta taška je super...., holky prosím na kterých strojích je ten steh, kterým je obšité to srdíčko?

elixia
3. dec 2013

@mitape velmi pekne skombinovane farby🙂 ako sa, prosim ta, sije tricko s takymi dvojitymi rukavmi? 🙂

ucitelka70
3. dec 2013

@koki_melo v tchibe mali, ale či ešte majú, neviem

koki_melo
3. dec 2013

Jaké prosím pěkně používáte nitě do OL? Mám v úmyslu si koupit barevné kony, momentálně mám nitě DERBY 120, se kterými jsem maximálně spokojená, ale v barevnici nemají barvy, které bych chtěla. Doporučíte mi nějaké? Moc díky.

kuna
3. dec 2013

@to_sauer po takovém stehu taky toužím, má ho třeba @jitu2, ale teď si přesně nevybavuju typ - má Ladu.

@bordino to bude krásný andílek 🙂

@elentari krásná taška a štuclík jsem poznala!

@elentari ty bryndáčky jsou krásné, líbí se mi barvy, to je na jídlo škoda

petkon
3. dec 2013

@koki_melo mám tašku z Tchiba http://www.tchibo.cz/taska-na-sici-stroj-p40003..., nitě mám Hardy

elentari
3. dec 2013

@to_sauer Taky jsem po něm toužila (takový ten obšívací na aplikace), až jsem si uvědomila, že po drobných úpravách (délka stehu) je na maminčině starém Podolsku (starý stroj ruské výroby, který mimo šití umí metat i protitankové střely 😅 nebo aspoň tak zní 😉 )

jitu22
3. dec 2013

@to_sauer myslím, že ho mají snad všechny stroje vybavené větším množstvím ozdobných stehů. Já mám ladu scm 986

mehlo
3. dec 2013

@bordino nádherný!!

evaon
3. dec 2013

Ja som vcera tiez domalovala strom do detskej - ale vianocny nie je. Jeto teda nesici projekt, ak neratam zaclony a zavesy 😉 ale vytesujem sa a delim sa s vami 🙂

elentari
3. dec 2013

@kuna Mně je těch bryndáčků na jídlo taky škoda, sama bych to mému dítěti nedala 😀 Ale dávám je jako dárky kamarádkám v porodnici... A osvědčilo se jim to třeba na kojení, jedna maminka to používá docela fest.

sufik1
3. dec 2013

@koki_melo taky mám z tchiba, mají každý rok tak cca srpen/ září http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/08/taska...

do OL hardy, v Praze mají v Proposu na bělohorský jinak http://www.sicistroje-shop.cz/hard-5000-yds a teda koukám, že nějak podražili.... já je brala asi za 28,- ale teda dva roky zpátky. Tak si počkej až bude zas objednávat dohromady, vyjdou líp. Rozhodně neber ty malý, jen velký kony, malý se trhaj.
A nebo investuj do ověřené kvalitky befil http://www.fler.cz/zbozi?ucat=158994

@bordino zdařil recyklace anděla 😵 😵 😵 😵

dvojčatům rostou zuby, řvou jak protržený, asi mě klepne.

katka82
3. dec 2013
crawler
3. dec 2013

@koki_melo myslí,že většina z nás tu má Hard kony po 5000yd
@kuna
@elentari já myslím,že je to jeden ze základních stehů na rovnostehu - takové hrabičky, jak je to jednou jitu pojmenovala, mám ho tam taky (Brother ds 120) a měla jsem ho i na starém předchozím stroji z tesca 😀 ale mě s ním nejdou moc hezky šít oblouky, asi to chce cvik,aby to bylo fakt pěkné

ellysa
3. dec 2013

baby aké hardy používate do ol?ja som včera dala doňho také veľké kóny a úplne naprd šil, vymenila som za amann a paráda 😕 , neviem čo s nimi budem robiť

crawler
3. dec 2013

@sufik1 tak držím pěsti ať se brzy proříznou! my průjmujeme,taky k zubům (slečna má teprve 2) a noci jsou nic moc a když si představím,že by to bylo *2 ...uááá... ☹ hodně síly ženo!aleTy to dáš 😉

crawler
3. dec 2013

@ellysa 😲 tak amanny jsou určitě kvalitnější,ale teda můj OL bez problému kony 5000yd Hard akceptuje...

petkasv
3. dec 2013

@koki_melo já mám amanny a naprostá spokojenost, měla jsem tam hardy a ty mi ho zničily, když je tam dám tak mi v něm prostě lupe, měla jsem tam unipoly a špatný, blblo mi to, dávám je občas na kličkaře, ale amanny jsou prostě nepřekonatelný, holky používají ještě belfily a nevím co ještě 😀

petkasv
3. dec 2013

@kuna krásná profilovka, hezké tě je i vidět 😉 😉 😉

zuzkasim
3. dec 2013

@to_sauer Já si kvůli tomu stehu (říkám mu plot) koupila nový stroj🙂 Teda ne jen kvůli tomu stehu, ale byl to jeden z více důvodů, na aplikace je skvělý, používám ho často. Stará Veritaska byla dobrá, ale plot neuměla.

@ellysa Hardy nejsou moc kvalitní nitě, nemají stejnou sílu, občas je nit silnější či slabší a některé citlivější stroje ji prostě nemají rády, např. černá se i hodně trhá. Určitě nešlápneš vedle Ammanem, řekl mi to i technik ze Strimy (mimochodem oni sem ty Hardy dováží).

ellysa
3. dec 2013

@zuzkasim ja som aj skúšala nastaviť OL ale jednoducho celý steh bol úzky a akoby ťahal, a ešte sa mi do látky robili aj dierky, možno mi poradíte ako upraviť nastavenie aby to šlo aj s nimi, inak asi ostanú len na gombíky 😀

zuzkasim
3. dec 2013

@ellysa Myslím, že jak je nit nestejnoměrně tlustá, tak v kolečku napětí nitě se pak tlustší část zasekne a dělá neplechu. Nastavíš si OL jinak a po chvilince má nit zase jinou tloušťku a jsi na stejném místě jako před chvilkou. Trochu horší nitě se někdy dají použít do spodní cívky mašiny.