Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte Rychle mi poradte-idem uhradit fakturu bankovym prevodom gabinke.cz a potrebujem poradit ci je ten ucet co ma tuzemsky alebo cezhranicny?Ked cezhranicny tak je to konverzny do banky v SR?
tak nakoniec som volala samotnej Gábinke a už mám poslané🙂.
@lenasss tak toto by som prijala... ako sa to vlastne robí? aká je spotreba stužiek?
Díky všem za poradu s nitěmi, zkusím asi Belfil. Docela jsem se pobavila teď v galanterii, koukala jsem na ty nitě a jako cena 71Kč, přičemž běžně stojí kolem 40-45. Další pecka byla pruženka, na které visela origo cenovka od výrobce - 8,5kč metr a vedle toho nalepená cenovka 26Kč. Jako chápu, že se platí nájem a energie a pracovní síla, ale tak aspoň si strhnu ty nákupní ceny...
@katka82 Já s tím naštěstí taky nemám až takový problém, občas se mi přetrhne bílá v mašině, šiju bílou fakt hodně, téměř všechno sešívání na patchworku a těch mých blbinkách. Overlock mám Zetina a zatím mu nevadily žádné nitě, ale kamarádky patchworkářky hodně nadávaly hlavně na černou barvu od Hardu, že se trhala jako blázen a při tom minulá cívka byla v pořádku. Asi jak jim vyjde která várka. A jiná kamarádka má overlock od Janome, nedokázala se s ním domluvit, při tom půl roku jel bez problémů, nakonec ho posílala na servis a tam jí řekli, že to chce zvolit jiné nitě, že overlock je v pořádku.
@ucitelka70 na věnec tak 20m což jsou dvě celá balení a na kouly asi 4m a spousta a spousta špendlíků návod je tu http://moje-mozkovna.blog.cz/1201/falesny-patch...
holky jedu na rodičák do školky 😀 😀 😀 😀 jsem zvědavá co to bude 😝
@mehlo @lenasss hele galantérka ve vysočanech ve Fénixu, je tady nová, tak jsem tam hned vplula a zase rychle vyplula. Akorát mě štve, že tam měli super úžasnou pruženku, asi 2,5-3cm širokou, takovou hladkou, jakoby saténovou, jak bývají lemgumky, ale přitom pevnou, příjemná tažnost, úplně ji vidím třeba v elasťácích nebo teplácích, no prostě sssuper guma do dětských věcí, ovšem metr za 26kaček fakt teda ne...opsala jsem si katalogové číslo a dodavatele, tak jí zkusím dohledat někde na netu, protože byla fakt super! Ach, jsme se asi zamilovala do gumy 😀
@zuzkasim - zrovna jsem se po ní dneska taky sháněla - chodí se mnou na jinou diskuzi, máme stejně starý děti. Už ani tam pár dní nebyla. Ona měla začít chodit od prosince do práce, tak asi nestíhá. Já na ní žádný jiný kontakt nemám, akorát FB. Ale myslím, že když nezajde sem, tak není vůbec na netu 😒
ahojte sikovne mamicky. Viete mi poradit dobry material na usitie plienok na odgrgnutie ? lebo tie kupovane su strasne tvrde a drsne a chudacik moj ma stale pupaciky na tvaricke. Pozerala som na stranke www.detivbavlnke.sk ale nerozumiem co je jednolic a obojlic, a ci je lepsia bavlna alebo nieco ine. A taktiez co je vhodne na vlozky do podprsenky ak viete. Dakujem 🙂))
@lillyzelvicka nádherný všechny kousky! ostatně jako vždy 😉co je to za látku? nějaký kanafas nebo?Já, že takovéhle kalhoty ala rejoice měl manžel,ráda bych ušila další i fanymu a sobě,ale nevím,jakou látku zvolit? poradíš?díky moc!😵
jinak já nestihám fotit, na kontě přibylo 20plenek a 10kusů z merina, ale vyfoceno to nemám,hned jsem to odlifrovala z domů, aby to pošta stihla doručit 😀
@crawler ty velké kostky jsou kanafas, jednobarevné a ty hvězdičky jsou bavlna česká 🙂 mě ale u toho kanfasu překvapilo jak vypadá po vyprání je to jiná gramáž než ta jednobarevná bavlna tak to bylo dost dokrčené a žehlička dostala zabrat
@palosek @bordino já mám dnes na kontě kostým čertíka, ale je hodně jednoduchý-je to na plavání, takže to stejně nebude dokonalé- červené rohy na černé gumičce, černé tátovou tričko změnšené na dcerky velikost, ala tunika a ocas na gumičce z pasu 🙂 Manželk plave s ní, tak ten dostal taky rohy 🙂 ona je Ela nechce, ale když je má i táta, tak tolik neprotestuje, tak uvidíme jak to zítra dopadne.
@jemi jéé, to se těším, zítra 😉 Já nic dělat nebudu, dám mu bílý mužovo tričko a na hlavičku žlutou pásku z úpletu 😀 Vrátili jme se dneska od babičky a mám tu práci, nechce se mi kvůli půl hodině něco šít 😅

@zuzkasim tak mě sem tam rupne jen ta bílá nit 🙂 u černé ani u barevných se mi to ještě nestalo 🙂 a vlastně jinýma než Hardama na OL nešiju 🙂