Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@hermiona368 sorry, ze sa tu takto vryjem 😅 ale tvrde plienky mozu byt z tvrdej vody ... skus plienku po vysuseni posuchat medzi rukami, mohlo by to zabrat ...
@anastazieb já se jednou mořila s vestou a kravatou kvůli 10 minutám 🙂, ale jinak Tě plně chápu 😉
@sinala jo, já jsem taky ty kostýmy i na to plavání šila, první byl teda jen pirát, za to na druhý jsem dělala Maxipsa Fíka - bílý overal s hnědou rukou a nohou a čepičku s obličejem a ušima 🙂 A to jsem ještě neměla OL 😀 Na poslední flísový plavací dinosauří ocas s gumičkou kolem pasu 😀 Ale ono se to tu pak válí a na nic to není, tak se mi to už nechce....
jdu k vám pro radu.Kamarádka chce ušít sukni http://dadoo.sk/index.php?id_product=3558&contr... nevíte někdo kolik by bylo spotřeba? Nebo aspoň kolik vrstev tam je? Za jakékoliv názory budu ráda 😅
@lenasss tu je link na nieco podobne http://www.makeit-loveit.com/2010/07/full-and-f...
prosím vás potřebovala bych kousíčky červeného fleesu.Nemáte někdo?Potřebuji vy\střihnout kolečka tak 6cm takže opravdu kousíčky mi stačí.Určitě pošlu na poštu a čokošku.Když tak mi pošlete Ip ať to tu neplevelíme
@bury no my jsme celé 2 roky, co máme gauč, neměli vůbec žádné. Látku ladící k závěsům, co tu máme jinak přes rok, mám koupenou už rok a půl. Tohle byla taková fofr akce - v pondělí jsem se rozhodla, že udělám výzdobu a objednala jsem látky u Miruš, během týdne jsem přesvědčila manžela, že nutně potřebuju jednobarevné ladící závěsy (půjdou pak do ložnice), v sobotu jsme je koupili a celý víkend jsem šila, v neděli jsem celé talenty strávila u závěsů - zkracovaa, žehlila a věšela 🙂 A v pondělí jsem dodělávala věnec, na to už o víkendu nebyla energie. Tak teď ještě taky dohnat skluz v jiném předvánočním šití, co jsem za ten víkend nabrala 🙂 Ale mám radost, poprvé mám v našem provizorním bytě pocit, že to tu vypadá aspoň trochu svátečně
'Holky, myslíte, že si můžu na Borborku nastříhat Sakuru? Holky jsou nachcípaný, tak se mi s nima nechce ven na dlouho...
Ahoj holky, stíhám sotva dočítat, jako vždy máte všechny krásné šicí i nešicí počiny.... já se mořila s adventním kalendářem asi 4dny....
ženy, prosím vás, kdyby jste některá náhodou potkala na toulkách po látkách patent žebro bílé, hoďte mi prosím odkaz, děkuji
@mamata na anhelo.cz som videla...
@bordino ahojky, pozerala som tu vytvory, citat nestiham, tak obcas aspon fotky prelistujem a zaujali ma tvoje softove rukavice. tak ak mozem, chcela by som sa spytat, ci by nebol k dispozicii strih - bud na predaj alebo volne. ak nie, chapem, ak ano budem naozaj rada 🙂 potrebovala by som pre dcerku usit nejake nepremokave teple rukavice a tieto sa mi zdali super. a este sa spytam, su niecim aj vyteplene? ja som uvazovala ze by som dnu dala lamu.
@mamata tohle třeba? http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ/...

@jemi v jednoduchosti je ten důvtip 😉 My třeba křídla koupili v papíráku i čelenku s niby"svatozáří 😀 😀 😀 K tomu jsem spíchla narychlo bílé legínky, takové jednoduché triko ....a ted jsem ušila i tílko, ať D pod to netáhne 😀 😀 😀 To je sranda....jednoduché tílko nejsem schopná ušít za měsíc....ale jak "hoří" tak je to za půl hodinky hotové.... 😀 😀 😀 😀