icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
3. dec 2013

@jemi v jednoduchosti je ten důvtip 😉 My třeba křídla koupili v papíráku i čelenku s niby"svatozáří 😀 😀 😀 K tomu jsem spíchla narychlo bílé legínky, takové jednoduché triko ....a ted jsem ušila i tílko, ať D pod to netáhne 😀 😀 😀 To je sranda....jednoduché tílko nejsem schopná ušít za měsíc....ale jak "hoří" tak je to za půl hodinky hotové.... 😀 😀 😀 😀

pifina
3. dec 2013

@hermiona368 sorry, ze sa tu takto vryjem 😅 ale tvrde plienky mozu byt z tvrdej vody ... skus plienku po vysuseni posuchat medzi rukami, mohlo by to zabrat ...

mitape
3. dec 2013

@elixia zošijem na OL podhnem,o ten sámyk je dlhsi rukav pri strihaní, taky sámyk ako keby spravím a prešijem na COL alebo keď nemáš tak 2ihlou alebo nejkým ozdobným stehom

jitu22
3. dec 2013

moje víkendové odpočívání u stroje - polštáře na gauč, závěsy, běhoun na stůl a věnec. Máme to tu teď hezky sladěné, i svíčky a tak. Akorát hračky a šicí bordel všude to kazí 🙂

snowwitch
3. dec 2013

Dočítám, tak jenom lajkuju. Ale holky, nevím už, kdo sem dal ten odkaz, ale DÍKY!!!! Holky přeci jen mají adventní kalendář. Zítra ráno ho najdou výměnou za dopis 😉

sinala
3. dec 2013

@anastazieb já se jednou mořila s vestou a kravatou kvůli 10 minutám 🙂, ale jinak Tě plně chápu 😉

sinala
3. dec 2013

@jitu22 to se líbí, to je můj sen mít i polštáře podle určitého období, jen to mám zatím v hlavě 😀 😀 😀. Letos budou jen ubrusy 😀

anastazieb
3. dec 2013

@sinala jo, já jsem taky ty kostýmy i na to plavání šila, první byl teda jen pirát, za to na druhý jsem dělala Maxipsa Fíka - bílý overal s hnědou rukou a nohou a čepičku s obličejem a ušima 🙂 A to jsem ještě neměla OL 😀 Na poslední flísový plavací dinosauří ocas s gumičkou kolem pasu 😀 Ale ono se to tu pak válí a na nic to není, tak se mi to už nechce....

lenasss
4. dec 2013

jdu k vám pro radu.Kamarádka chce ušít sukni http://dadoo.sk/index.php?id_product=3558&contr... nevíte někdo kolik by bylo spotřeba? Nebo aspoň kolik vrstev tam je? Za jakékoliv názory budu ráda 😅

nikil
4. dec 2013
lenasss
4. dec 2013

@nikil moc děkuji je to tam pěkně popsané

bury
4. dec 2013

@jitu22 - máš to krásný 😵 já bych momentálně byla ráda, kdybych měla aspoň ty polštáře - jakýkoliv motiv 😀 se mi ty povlaky sepraly, tak jsem je vyházela a už půl roku nejsem schopná našit nové 😝 😉

lenasss
4. dec 2013

prosím vás potřebovala bych kousíčky červeného fleesu.Nemáte někdo?Potřebuji vy\střihnout kolečka tak 6cm takže opravdu kousíčky mi stačí.Určitě pošlu na poštu a čokošku.Když tak mi pošlete Ip ať to tu neplevelíme

jitu22
4. dec 2013

@bury no my jsme celé 2 roky, co máme gauč, neměli vůbec žádné. Látku ladící k závěsům, co tu máme jinak přes rok, mám koupenou už rok a půl. Tohle byla taková fofr akce - v pondělí jsem se rozhodla, že udělám výzdobu a objednala jsem látky u Miruš, během týdne jsem přesvědčila manžela, že nutně potřebuju jednobarevné ladící závěsy (půjdou pak do ložnice), v sobotu jsme je koupili a celý víkend jsem šila, v neděli jsem celé talenty strávila u závěsů - zkracovaa, žehlila a věšela 🙂 A v pondělí jsem dodělávala věnec, na to už o víkendu nebyla energie. Tak teď ještě taky dohnat skluz v jiném předvánočním šití, co jsem za ten víkend nabrala 🙂 Ale mám radost, poprvé mám v našem provizorním bytě pocit, že to tu vypadá aspoň trochu svátečně

snowwitch
4. dec 2013

'Holky, myslíte, že si můžu na Borborku nastříhat Sakuru? Holky jsou nachcípaný, tak se mi s nima nechce ven na dlouho...

katka82
4. dec 2013

Tak jsem to stihla 😀 jako vždy za 5 minut 12 😀 😀

anitramv
4. dec 2013

Ahoj holky, stíhám sotva dočítat, jako vždy máte všechny krásné šicí i nešicí počiny.... já se mořila s adventním kalendářem asi 4dny....

anitramv
4. dec 2013

a fotky jsem zapomněla 🙂 tepláčky a kalendář, ještě přibila jedna čepka, ale tu musím ještě vyfotit...

bury
4. dec 2013

@jitu22 - tak ten skluz ti za to stál, je to fakt moc hezký 😉
my se zase máme cca za půl roku/nejdéle do roka stěhovat, takže já už tady nic moc nevymejšlím 😉

mamata
4. dec 2013

ženy, prosím vás, kdyby jste některá náhodou potkala na toulkách po látkách patent žebro bílé, hoďte mi prosím odkaz, děkuji

petkasv
4. dec 2013

@mamata měla ho mechulka 🙂

petkasv
4. dec 2013

Naše cácorky včera v noci navštívila Barborka a v punčoškách našly zástěrky, jo a jedna fotečka Butušky s ostříhanou ofinkou 😀

mamata
4. dec 2013

@petkasv ale už asi nemá, já bych potřebovala to klasické žebro jako u gabinky, ale dík

lenasss
4. dec 2013

ještě jedna nešicí nocovka

ucitelka70
4. dec 2013

@mamata na anhelo.cz som videla...

ovecka111
4. dec 2013

@bordino ahojky, pozerala som tu vytvory, citat nestiham, tak obcas aspon fotky prelistujem a zaujali ma tvoje softove rukavice. tak ak mozem, chcela by som sa spytat, ci by nebol k dispozicii strih - bud na predaj alebo volne. ak nie, chapem, ak ano budem naozaj rada 🙂 potrebovala by som pre dcerku usit nejake nepremokave teple rukavice a tieto sa mi zdali super. a este sa spytam, su niecim aj vyteplene? ja som uvazovala ze by som dnu dala lamu.

sinala
4. dec 2013

@petkasv zástěry super 😀 , já včera z těch domečků§ nastříhala na košíky, do kterých dám pytlíčky, které zítra přinese Mikuláš 😀, dneska v noci musím stihnout 😀

petkasv
4. dec 2013

@sinala já tu dělám pexeso od Mikuláše, žádný teda nejpříjde, ale i tak 😀