Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
taky neco po delší době přihodim:
jedno "rychlotriko". Zase jsem se chtěla časově překonat a nemělo to cenu. Párala jsem a střihala a prostě to neni stoprocentní. Nicméně přes všechno to vztekání nakonec je. Je barevný, bambusový a je moje! Střih je Joana z FM, myslim, že nebude poslední co ušiju, je superrychlá, moc pěkně sedí a prostě se mi líbí. Je to podobný střih jako dávala zikie.
Pak jsem šila trenky pro Toníka, do adventního kalendáře. S trenkama jsem se piplala víc než se na trenky sluší (žehlila, špendlila) První už si vybalil a skákal radostí, tak to stálo z to 🙂
Kalendář máme pytlíčkovej, na ramínku visící. S navěšením jsem si letos moc nehrála, tak konečný efekt nic moc. Nicméně obrázky od Amélky jsou nádherný. Příští rok si je líp naaranžuju 🙂
Mikuláše už máme za sebou, Kluk se nám pochlapil a byl statečnej. Vánoční nadělování hodim příště🙂
fotky se mi sem sypou jinak než jsem je popsala ale myslim, že poznáte co je co🙂
Neviem kde sa mam opytat a dufam, ze ma nevyhodite. Chcela by som usit fusak, vnútro z ovcieho runa - to mam ale aku pouzit vrchnu latku?
@jieff ta joana je moc povedena! ja jsem jeste nebyla schopna ji strihnout, snad se k tomu taky pomalu dokopam. ze je rychle hotova zni slibne! 😉 a amelciny nazehlovajdy tu mam na adventni kalendar uz druhy rok a furt jsem se k pytlickum nedostala.. ale my se s em.domluvily, ze bude az bude umet cisla. takze pristi rok uz me to nemine.. 😅
@crawler Profi krajčírka by to neušila krajšie, precízna robota ako vždy od Teba 😉
Holky mám asi blbou otázku, ale jak se šije dvojjehlou, to jakože protáhnu dvě nitě jednou trasou ve stroji a pak rozdělím do jehel??
Holky, jaký dáváte švový přídavky u patchwork deky, když se to nijak nezačišťuje? Stačí šíře patky? cca 0,75cm? Nemám patku s vodítkem, tak nevím, jak bych to odhadovala....
@jieff luxusní fotky. A trenky super, taky se mi ty jahůdkové líbí.
Já kdysi potkala paní, co četla z dětské kresby a ta mi řekla, že by Filip měl nosit hodně růžovou, že to potřebuje, že nemusí mezi lidi, ale aspoň doma.
Tak to by byla dobrá varianta trenková. Ono je to zajímavé, ale včera si vybíral vlnu na svetr a chtěl růžovou. 🙂
@aaalena Nešila jsem, mám fusak vevnitř s beránkem ještě po mě, zvenku je šusťák, novější modely potom mívaly manžestr. Určitě nějakou látku, která trochu vydrží, takže třeba ne obyčejné plátno. Já osobně bych to s manžestrem nešila proto, že je tlustý a u tenkého bych si nebyla jistá tou trvanlivostí, šla bych asi do šusťáku nebo možná té kočárkoviny, ale tu jsem zas nikdy neměla v ruce...
@snowwitch Přídavek na patchwork se standardně dělá těch 0,75cm, přesně jak jsi psala, na šířku patky. Když se pak patchwork prošije, bohatě ten přídavek stačí.
Byla jsem dnes dopoledne ve městě a v mém oblíbeném obchodě jsem objevila režnou látku s tiskem andílků, kolem oběda, než stihly děti přijít ze školy, jsem narychlo ušila obyč. pytlíčky a naplnila na večer. Ta červená bota je stará 10 let, šila jsem ji z flauše a ručně sešívala pro manžela (tehdy ještě jako svobodná), používá se každý rok. Hubený pytlíček je pro miminko, byla tam malá látková hračka, jaké šiju už pár let na prodej, konečně jsem mohla vyzkoušet, že miminka opravdu baví🙂

@crawler veľmi sa mi to páči,je to krásne🙂!!!Kam chodíš na tie materiály?Ja tie obchody ešte nemám tak preštudované kde aké materiály sú a na čo sú vhodné🙂.Máš coverlock?Akú značku?