icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
5. dec 2013

@crawler veľmi sa mi to páči,je to krásne🙂!!!Kam chodíš na tie materiály?Ja tie obchody ešte nemám tak preštudované kde aké materiály sú a na čo sú vhodné🙂.Máš coverlock?Akú značku?

caramilla
5. dec 2013

@barcav nádhera
@kuna konečně jsi se nám vybarvila v profilu, hurá, už nejsi anonym! 😀 😀 😀 A ten "penál" je překrásnej!!!

jieff
5. dec 2013

taky neco po delší době přihodim:
jedno "rychlotriko". Zase jsem se chtěla časově překonat a nemělo to cenu. Párala jsem a střihala a prostě to neni stoprocentní. Nicméně přes všechno to vztekání nakonec je. Je barevný, bambusový a je moje! Střih je Joana z FM, myslim, že nebude poslední co ušiju, je superrychlá, moc pěkně sedí a prostě se mi líbí. Je to podobný střih jako dávala zikie.
Pak jsem šila trenky pro Toníka, do adventního kalendáře. S trenkama jsem se piplala víc než se na trenky sluší (žehlila, špendlila) První už si vybalil a skákal radostí, tak to stálo z to 🙂
Kalendář máme pytlíčkovej, na ramínku visící. S navěšením jsem si letos moc nehrála, tak konečný efekt nic moc. Nicméně obrázky od Amélky jsou nádherný. Příští rok si je líp naaranžuju 🙂
Mikuláše už máme za sebou, Kluk se nám pochlapil a byl statečnej. Vánoční nadělování hodim příště🙂

fotky se mi sem sypou jinak než jsem je popsala ale myslim, že poznáte co je co🙂

aaalena
5. dec 2013

Neviem kde sa mam opytat a dufam, ze ma nevyhodite. Chcela by som usit fusak, vnútro z ovcieho runa - to mam ale aku pouzit vrchnu latku?

terezita
5. dec 2013

@jieff ta joana je moc povedena! ja jsem jeste nebyla schopna ji strihnout, snad se k tomu taky pomalu dokopam. ze je rychle hotova zni slibne! 😉 a amelciny nazehlovajdy tu mam na adventni kalendar uz druhy rok a furt jsem se k pytlickum nedostala.. ale my se s em.domluvily, ze bude az bude umet cisla. takze pristi rok uz me to nemine.. 😅

jieff
5. dec 2013

@terezita ty to budes mít i se stříháním za půl hodky 🙂Možná i s aplikacema, nechci tě přeceňovat...

terezita
5. dec 2013

@jieff i ty vtipalku.. kdybys tak tusila, kdy ja posledne sedela za strojem.. v zari? mozna jeste v rijnu.. 😅

petkasv
5. dec 2013

@terezita teda už dlouho jsem nekoukala na FM a teda spousta nových krásný střihů 😀 😀 😀 😀 nebude hromádka 😝 😝 😝 😝 😝

zuzu_epona
5. dec 2013

@crawler Profi krajčírka by to neušila krajšie, precízna robota ako vždy od Teba 😉

jieff
5. dec 2013

@terezita tak to bys měla napravit třebas tou taškou, právě si střihám střih 🙂 Ale jeste nevim z ceho si jí ušiju...

anitramv
5. dec 2013

Holky mám asi blbou otázku, ale jak se šije dvojjehlou, to jakože protáhnu dvě nitě jednou trasou ve stroji a pak rozdělím do jehel??

jieff
5. dec 2013

@petkasv některý maji i elektronicky, já si tu Joanu koupila tak...

petkasv
5. dec 2013

@anitramv jj 😉

petkasv
5. dec 2013

@jieff já bych toho brala víc 😀

zdenav
5. dec 2013

@jieff téda Jíťo, máš to všechno moc povedený, triko vypadá parádně! A trenýrky taky, obzvlášť ty jahůdkový🙂, z těch bude mít Toník určitě radost🙂.

bury
5. dec 2013

@jieff - trenýrky jsou skvělý 😉 😉 A ty jahůdkový jsou dokonalý 😀
@crawler - téda, to je paráda. Ty jsi prostě profík, máš to všechno krásně precizní. To u tebe obdivuju vždycky.

jieff
5. dec 2013

@zdenav
@bury holky děkuju, taky si myslim, že jahůdkový budou mít největší úspěch, tak je má v pytlíčku s 24kou🙂

snowwitch
5. dec 2013

Holky, jaký dáváte švový přídavky u patchwork deky, když se to nijak nezačišťuje? Stačí šíře patky? cca 0,75cm? Nemám patku s vodítkem, tak nevím, jak bych to odhadovala....

palosek
5. dec 2013

@jieff tý jo, to je tvorby 😵 😵 Krásný triko, to sis ale pohrála 😉 😵 😵 😵 Fakt, moc pěkný.... 😉

laeela
5. dec 2013

@jieff luxusní fotky. A trenky super, taky se mi ty jahůdkové líbí.
Já kdysi potkala paní, co četla z dětské kresby a ta mi řekla, že by Filip měl nosit hodně růžovou, že to potřebuje, že nemusí mezi lidi, ale aspoň doma.
Tak to by byla dobrá varianta trenková. Ono je to zajímavé, ale včera si vybíral vlnu na svetr a chtěl růžovou. 🙂

palosek
5. dec 2013

Náš malý andílek 😀 😀 😀 😀 Včera si narazila horní ret, tak je to takový raněný anděl 😀 😀 😀 😀 Mám ráda jednoduché věci....takže žádný šicí div :D

jieff
5. dec 2013

@laeela no on náš Toník má taky růžovou hodně rád. Nejradši by ty jahůdky nosil, tak to takhle kamufluju aspon trenkama🙂 A pamatuju si jak si psala, že malej měl nosit růžovou aby to zjemnilo jeho povahu, tenkrát se mi to líbilo, tak už se růžový tolik nebránim.

jieff
5. dec 2013

@palosek krásná nebeská bytost!

jieff
5. dec 2013

@aaalena já fusak nešila, ale věřim že ti tu někdo odpoví. Možná by šla nahoru kočárkovina? Nebo nějaký šusťák? Nebo mančestr?

abigail1
5. dec 2013

Ahoj holky 🙂
jedna bunda, milion fotek 😀
Na některých teda vůbec neodpovídá barva. Ale líp to nafotit neumím. 😅

sufik1
5. dec 2013

@abigail1 no ta je super. Phillipa?

palosek
5. dec 2013

@abigail1 pěkná....zvlášť krásný detail u krku 😉 😉 😉 😉 Mít to tak pěkně je dost obtížné....šikulka 😵 😵 😵 😀

zuzkasim
5. dec 2013

@aaalena Nešila jsem, mám fusak vevnitř s beránkem ještě po mě, zvenku je šusťák, novější modely potom mívaly manžestr. Určitě nějakou látku, která trochu vydrží, takže třeba ne obyčejné plátno. Já osobně bych to s manžestrem nešila proto, že je tlustý a u tenkého bych si nebyla jistá tou trvanlivostí, šla bych asi do šusťáku nebo možná té kočárkoviny, ale tu jsem zas nikdy neměla v ruce...

@snowwitch Přídavek na patchwork se standardně dělá těch 0,75cm, přesně jak jsi psala, na šířku patky. Když se pak patchwork prošije, bohatě ten přídavek stačí.

Byla jsem dnes dopoledne ve městě a v mém oblíbeném obchodě jsem objevila režnou látku s tiskem andílků, kolem oběda, než stihly děti přijít ze školy, jsem narychlo ušila obyč. pytlíčky a naplnila na večer. Ta červená bota je stará 10 let, šila jsem ji z flauše a ručně sešívala pro manžela (tehdy ještě jako svobodná), používá se každý rok. Hubený pytlíček je pro miminko, byla tam malá látková hračka, jaké šiju už pár let na prodej, konečně jsem mohla vyzkoušet, že miminka opravdu baví🙂

caramilla
5. dec 2013

@palosek Krásný andílek, jen teda čumím taky, jak hrozně vyrostla, to je úplně neuvěřitelný, jak je velká a ty vlasy??? Jasmí má takové ocásky a ona to má do pasu.. 😵
@abigail1 ta je boží! 😵

lip72
5. dec 2013

@palosek tak to krásný andílek 🙂