Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky nemela byste prosim nektera metr nebo i dva nejake ocelove sede nebo proste sede teplakoviny (ne mele)?
Diky moc 😉
@anastazieb mám, písni IP. tu jako na fotce z mtx
@caramilla No, u nás obě holky mají asi vlasy po mě, tudíž žádné... mamka vždy tvrdila, že jsem byla do dvou skoro plešatá, a doma to mám teď dvakrát 😕 . Jako K. jsem v těch dvou už nechala ostříhat, protože jí třeba vůbec nerostly vlásky na spáncích a jakoby ofinka, takže mít tam těch pár dlouhých ocásků a jinak vypadat jako vyholený pankáč, to to radši šlo dolů. Kadeřnice si to těch 5 minut a 10x střihnutí řekla 80 Kč, tak jsem si po poradě s kamarádkou kadeřnicí koupila vybavení a začala ji stříhat sama. Už jsme to spolu zvládly asi 3-4x a dobrý, trochu jí to začalo podrůstat, a hlavně se ode mě stříhat nechá, u kadeřnice byl problém.
Poradíte nějaký materiál-spíš levnější, který by nahradil roletku zavazadlového prostoru? V novém autě, kůli tomu že může být i 7-mi místné není a chtěla bych tam něco natáhnout. Koukala jsem že by to šlo, na jedné straně chytnout za hlavové opěrky a na druhé háčky jsou-teda nebude to kryt uplně v rovině, protože ty háčky jsou níž, ale pro zamezení zvědavcům to bude stačit.
pomooooc 😀
uspala jsem dítka a konečně vybalila OL, musím podotknout , že manžel byl snad zvědavější než já 😀
ale ráda bych od vás radu do začátku, chtěla bych ušít trička a nemohu najít jak nastavit všechny ty kolečka 😀
mohla by jste mi některá napsat jak nastavit všechny čtyři nitě, diferenciál, šířku a délku stehu prosím 😵
děkujíí
@anastazieb šedou i to melé má batani i Petra na unuo 🙂
@crawler já jsem to dělala poprvé, taky jsem měla z patentek strach, ale některé holky to tu tak dělají a jsou spokojené... No posledně jsem dělala body z tenoučkého merina ze ŠD (gramáž 140) a tam jsem lemovala klasicky na třetiny, ale výsledná tloušťka pod patentkami je možná menší, než teď ten bambus pouze dvě vrstvy.. takže by to vlastně mělo být jedno...
@crawler i když má OL, tak ano, dávám za to ruku do ohně, dokonce lemuju i obyčejným jednolícem napůl (šít to všechno na třetiny, to bych se zbláznila 😀 ) a patentky drží 😉
@crawler chtěla jsem napsat "i když máš COL" 😀

@lilly2711 myslím na vás ať je líp. Věci jako obvykle úžasné, neokoukané, originální a absolutně nezaměnitelné. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵