icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
7. dec 2013

@lilly2711 myslím na vás ať je líp. Věci jako obvykle úžasné, neokoukané, originální a absolutně nezaměnitelné. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

katka82
7. dec 2013

@lilly2711 nádherné,nádherné,nádherné 😵 😵 jinak moc a moc na vás myslím a snad ten příští rok bude mít pro vás víc radosti a hlavně zdravíčka 🙂 drž se kočko

katka82
7. dec 2013

@saaralota ty bodíčka se mi po ušití dole vlněli všechny 😝 ale časem,praním a žehlením přestanou 😉

saaralota
7. dec 2013

@katka82 tak to zní povzbudivě, tak snad se to praním atd... trochu srovná. Ale jinak se mi tenhle způsob lemování zamlouvá mnohem víc než proužek na třetiny.... 🙂

zuzkasim
7. dec 2013

@petkasv Peti, pokud máš normální vatelín, žádný extra tenký (normální je cca 120g/m čtvereční nebo víc) tak stačí jedna vrstva, se dvěma by se ti hodně špatně pracovalo.

zuzkasim
7. dec 2013

@lilly2711 Máš krásné věci, precizní šití. Moc vám přeju, aby byla Nelli statečná a doktoři jí dokázali pomoct tak, aby se mohla těšit zdraví.

petkasv
7. dec 2013

@zuzkasim mám 150g děkuju moc 🙂

anastazieb
7. dec 2013

Holky nemela byste prosim nektera metr nebo i dva nejake ocelove sede nebo proste sede teplakoviny (ne mele)?
Diky moc 😉

sufik1
7. dec 2013

@anastazieb mám, písni IP. tu jako na fotce z mtx

macin73
7. dec 2013

@caramilla No, u nás obě holky mají asi vlasy po mě, tudíž žádné... mamka vždy tvrdila, že jsem byla do dvou skoro plešatá, a doma to mám teď dvakrát 😕 . Jako K. jsem v těch dvou už nechala ostříhat, protože jí třeba vůbec nerostly vlásky na spáncích a jakoby ofinka, takže mít tam těch pár dlouhých ocásků a jinak vypadat jako vyholený pankáč, to to radši šlo dolů. Kadeřnice si to těch 5 minut a 10x střihnutí řekla 80 Kč, tak jsem si po poradě s kamarádkou kadeřnicí koupila vybavení a začala ji stříhat sama. Už jsme to spolu zvládly asi 3-4x a dobrý, trochu jí to začalo podrůstat, a hlavně se ode mě stříhat nechá, u kadeřnice byl problém.

macin73
7. dec 2013

@lilly2711 Jako vždy krása stíhá nádheru, jsi velkou inspirací. Myslím na vás, ať je Nellie zase lépe.

zojec
7. dec 2013

@lilly2711 nadherne, ako vzdy :D myslim na vas 😉

yarnie
7. dec 2013

@crawler a @petkasv ďakujem za tip, idem jej napísať 🙂

jemi
7. dec 2013

Poradíte nějaký materiál-spíš levnější, který by nahradil roletku zavazadlového prostoru? V novém autě, kůli tomu že může být i 7-mi místné není a chtěla bych tam něco natáhnout. Koukala jsem že by to šlo, na jedné straně chytnout za hlavové opěrky a na druhé háčky jsou-teda nebude to kryt uplně v rovině, protože ty háčky jsou níž, ale pro zamezení zvědavcům to bude stačit.

barcav
7. dec 2013

pomooooc 😀
uspala jsem dítka a konečně vybalila OL, musím podotknout , že manžel byl snad zvědavější než já 😀
ale ráda bych od vás radu do začátku, chtěla bych ušít trička a nemohu najít jak nastavit všechny ty kolečka 😀
mohla by jste mi některá napsat jak nastavit všechny čtyři nitě, diferenciál, šířku a délku stehu prosím 😵
děkujíí

sufik1
7. dec 2013

@barcav a nemáš to nastavený??? Dej to na 4 ty kolečka, dif. doprostřed a šířku klidně největší

sufik1
7. dec 2013

@jemi kočárkovina od Gabinky. Lehce se otře, je pevná a zároveň ohebná
a nebo sjeď do flex-texu a ulov něco ve slevě

barcav
7. dec 2013

@sufik1 mám nastaveno nitě všechny na 4 , dif mám 1 , délku stehu 2
furt čučím do návodu co je který kolečko 😀

michamicha
7. dec 2013

Další čepice pro moje děti, tentokrát už nositelné 😀

petkasv
7. dec 2013

@anastazieb šedou i to melé má batani i Petra na unuo 🙂

katka82
8. dec 2013

@saaralota já mam tohle lemování taky nejraději je to taková metoda ŽÁVES(žádné velké sraní) 😀 😀

saaralota
8. dec 2013

@katka82 to je fajn metoda, to si musím zapamatovat 🙂

crawler
8. dec 2013

@barcav taky mám stabilně u OL všechny kolečka na 4😉

@saaralota
@katka82 holky a ta žáves metoda u lemování bodýnek - dáváte ruku do ohně za to, že to udrží patentky (2 vrstvy fineribu/patentu? Já že bych to zkusila,ale děsím se vyrvaných patentek 😝

petkasv
8. dec 2013

@crawler teď když už máš COL tak to nemušíš řešit néé???? já mám pro Rozárku takhla 3 body, jedou neustále, praný jsou 3x týdně a patentky to drží určitě přes půl roku, ona nosí už 7m velikost 62/68 😀 fakt to nešetřím 🙂

saaralota
8. dec 2013

@crawler já jsem to dělala poprvé, taky jsem měla z patentek strach, ale některé holky to tu tak dělají a jsou spokojené... No posledně jsem dělala body z tenoučkého merina ze ŠD (gramáž 140) a tam jsem lemovala klasicky na třetiny, ale výsledná tloušťka pod patentkami je možná menší, než teď ten bambus pouze dvě vrstvy.. takže by to vlastně mělo být jedno...

crawler
8. dec 2013

@petkasv tý jo, no jo...já si to neuvědomila 😅 ještě jsem si na col plně nezvykla 😀

anastazieb
8. dec 2013

@crawler i když má OL, tak ano, dávám za to ruku do ohně, dokonce lemuju i obyčejným jednolícem napůl (šít to všechno na třetiny, to bych se zbláznila 😀 ) a patentky drží 😉

katka82
8. dec 2013

@crawler tak nám patentky taky drží 😉 ono hodně záleží na tom finu/patentu 🙂 ale z těch x bodíček co jsem šila se povytrhli asi jen 2 patentky 🙂

anastazieb
8. dec 2013

@crawler chtěla jsem napsat "i když máš COL" 😀

koki_melo
8. dec 2013

@lilly2711 Klidně spamuj s fotkama, na tak nádhernou práci se všichni rádi podívají, máš to moc moc hezké a nápadité!.