icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snehovavlocka
8. dec 2013

najnovsie vianocne sitie este nemam pofotene, tak aspon davno slubovana mikina, rychlorukavicky pre mimco a moj hackovany pulovrik.

ellysa
8. dec 2013

baby čo môže byť ked rovnosteh žuje spodnú niť a potom sú odpsodu chuchvalce-žuvance

zikie
8. dec 2013

@caramilla A obalka ode mne uz dorazila?

sufik1
8. dec 2013

@ellysa odendej destičku pod patkou a vyčisti co to jde - štěteček, vysavač.
zkontroluj jestli máš stejné nitě nahoře i dole. Dole nesmí být tlustší.
znovu navlíkni všechny nitě/dej jiné, dolní dobře namotané, ideálně dej jinou jehlu
pokud máš stroj, kde se utahuje i spodní nit, tak bych do toho moc nehrabala kromě výš zmíněného

a naše nové miminí tepláčky

lillyzelvicka
8. dec 2013

moje rychlo těhu softky abych mohla včera do kina už mě všechny kalhoty tlačí 😀

petkasv
8. dec 2013

@lillyzelvicka ty jsou boží,krásný pupík 😵

rybicka18
8. dec 2013

jieff- nádherné trenýrky. Mohla bych poprosit o střih? Nebo máš obkreslené nějaké kupované? Synkové mi reklamují, že mají málo trenýrek s obrázkama / nejlépe bagry/, tak musím něco vyrobit 🙂.

lillyzelvicka
8. dec 2013

@petkasv děkuju ještě si je musím přes stehna zůžit 🙂 pupek je velký a velice pohyblivý 😀

jieff
8. dec 2013

@ellysa může být vyskočená cívka spodní niti z tý kovový "klícky" zkus znovu navléct...

jieff
8. dec 2013

@rybicka18 děkuju 🙂 střih je z ottobre 6/2010 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/k...

jieff
8. dec 2013

@anastazieb
@katka82
@crawler mě dvě vrstvy fineribu patentky neudrží, ještě mezi ně dávám oboulíc jako výztuhu, pak mi to drží. Jinak se mi ale dost vytrhávaly a to jsem na ně něžná... Já mám z těch druků pořád vítr, ted tu mám rozešitý jedno body k Vánocům a nějak to odkládám, bojim se že to posledním bouchnutím zmrvim 😅

sinala
8. dec 2013

@barcav začni na se všemi kolečky na 4 a pokud sešíváš 2 úplety tak diferenciál tak na 1,5, pokud budeš jen lemovat úplet tak dif. na 1. Přítlak patky na 1 i méně u úpletu. Já si to zapisuji, abych to pak nemusela štelovat a fakt mi to už hodněkrát pomohlo. I když někdy se mi ,liší to nastavení i u stejného úpletu, když ho šiju po delší době. A zpočátku jsem se dívala hodně do návodu, zda mám hezká šev a můžeš porovnat zde http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/10/ctyrnitny... nebo u @caramilla, ta to tam má taky hezky popsané. A moje zkušenost je taková, že někdy udělá divy přítlak patky 😀 . Ale jak tady píšou holky, tak vidím, že každá máme jiné nastavení a jinak šijeme 😀

jemi
8. dec 2013

@sufik1 kočárkovina by byla asi nejlepší, ale cenově to vyjde dost draze na to, že to má být provizorní zástěrka

kuna
8. dec 2013

@winnyfred snad neodpovídám moc pozdě (byla jsem na prodlouženém víkendu pryč), ale šila jsem ji podle tohoto střihu http://mialuna24.de/product_info.php?info=p15_e..., sedí dobře obě velikosti.

jieff
8. dec 2013

ještě taková nutná drobnost, ale teda moc mi to lemování nešlo...Když to mám shora fajn, dole to ujede. Ale snad chvíli poslouží. Chňapky podle http://www.farbenmix.de/shop/free/apple-shaped-...

diapozitiv01
8. dec 2013

@lilly2711
to je fakt nadhera, musim zavriet usta🙂
Drzite sa a vela sil Nellie a rodine.

macin73
8. dec 2013

Pro ty, co ujíždí na dinouších 😉 http://www.ragos.cz/latky-specialni-nabidka-mak...

barcav
8. dec 2013

@sinala děkuji 😵
@lilly2711 nádhera 😵

semy.cz
8. dec 2013

ahojky 🙂 přeju krásnou druhou adventní neděli 🙂

Dávám na ukázku prostírání nebo dečku....je to pro neznámou maminku z vánočního kolotoče z Emimina, nevím jestli to znáte....prostě posílám neznámé mamince dáreček a já zas dostanu od jiné 🙂
paní psala že by si přála něco se žirafou 🙂

semy.cz
8. dec 2013

jo ještě jsem chtěla napsat že je to můj první patchwork, tak mě to i dalo docela práci, ale z výsledku mám radost 🙂

palosek
8. dec 2013

@lilly2711 😵 😵 😵 😵 😵 😵 opět žasnu nad tvýma schopnýma rukama .....krásné výtvory. 😵 😵 😵 😵 ...S Neli mě to mrzí ☹ ....to naše půl roční stonaní na střídačku celé rodiny je úúúplně nic.....s porovnáním, co si "užíváte " vy.... Myslíme na vás. Držte se....

palosek
8. dec 2013

@lillyzelvicka Softky super, bříško taky :D Prosím tě, a ten pás na břiše ti nevadí?
Já si u D schválně koupila kalhoty s pásem přes bříško, ale celou dobu jsem ho nosila pod....nic jsem na břiše nesnesla....a to u žádné z dcer 😅 😅 😅 😅

michamicha
8. dec 2013

@semy.cz vidíš, taky musim něco vytvořit, málem bych na to zapomněla 😔

semy.cz
8. dec 2013

@michamicha jé ty jsi tam taky, no ještě máš chvilku času, určitě zvládneš něco 🙂

michamicha
8. dec 2013

@caramilla
@laeela tak já mám bohužel negativní zkušenost, všechny balíky do ruky si musím vyzvedávat na poště, protože ač mi přijde zpráva, že budou doručovat a já jak trubka sedím celý den doma, tak pak mám ve schránce lístek "nezastižen" 😠 ale rychlost doručení je zatím fajn, většinou druhý den po odeslání 🙂 a teď se mi teda stalo, že manžel objednával nějaký doplňky k foťáku z Číny a šlo to obyčejně, no a doručovatel/ka i když se to nevešlo do schránky, tak to tam narvala jen kousíček a zbytek čouhal ze schránky ven, takže si to kdokoliv mohl vzít nebo to mohlo spadnout na zem a rozbít se...

michamicha
8. dec 2013

@semy.cz já už na emimi nechodím, ale vždycky se hlásím jen do toho kolotoče 🙂 je to prima věc, mohlo by to být i na MK 🙂

semy.cz
8. dec 2013

@michamicha já tam právě taky jinak téměř nechodím, v podstatě jen občas do kočárkovén diskuze a ten kolotoč..je to skvělá věc, účastním se už potřetí 🙂))

koki_melo
8. dec 2013

Prosím pěkně, mám dotaz k reflexním nažehlovačkám, dá se někde koupit kus té látky a z toho si vystříhat, co člověk potřebuje? Někde jsem narazila na reflexní pásky, buď elastická a nebo neelastická, která je případně vhodná? Moc děkuju za vaše zkušenosti.

daisyr
8. dec 2013

@koki_melo zkus u bibu, ta má archy buď reflexní, nebo sametové, refl. pásky se tu tehdy dost nedoporučovali, že se to po vyprání odlepovalo, to byla klasická neelastická, elastickou nevím

michamicha
8. dec 2013

Holky, kdo jste šil kombinézu pro ležící miminko (do kočáru) z lamy nebo coralu, čím jste podšívali? Váhám jestli dát lama/bavlna nebo radši lama/flís...