Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby čo môže byť ked rovnosteh žuje spodnú niť a potom sú odpsodu chuchvalce-žuvance
@ellysa odendej destičku pod patkou a vyčisti co to jde - štěteček, vysavač.
zkontroluj jestli máš stejné nitě nahoře i dole. Dole nesmí být tlustší.
znovu navlíkni všechny nitě/dej jiné, dolní dobře namotané, ideálně dej jinou jehlu
pokud máš stroj, kde se utahuje i spodní nit, tak bych do toho moc nehrabala kromě výš zmíněného
a naše nové miminí tepláčky
@lillyzelvicka ty jsou boží,krásný pupík 😵
jieff- nádherné trenýrky. Mohla bych poprosit o střih? Nebo máš obkreslené nějaké kupované? Synkové mi reklamují, že mají málo trenýrek s obrázkama / nejlépe bagry/, tak musím něco vyrobit 🙂.
@petkasv děkuju ještě si je musím přes stehna zůžit 🙂 pupek je velký a velice pohyblivý 😀
@rybicka18 děkuju 🙂 střih je z ottobre 6/2010 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/k...
@anastazieb
@katka82
@crawler mě dvě vrstvy fineribu patentky neudrží, ještě mezi ně dávám oboulíc jako výztuhu, pak mi to drží. Jinak se mi ale dost vytrhávaly a to jsem na ně něžná... Já mám z těch druků pořád vítr, ted tu mám rozešitý jedno body k Vánocům a nějak to odkládám, bojim se že to posledním bouchnutím zmrvim 😅
@barcav začni na se všemi kolečky na 4 a pokud sešíváš 2 úplety tak diferenciál tak na 1,5, pokud budeš jen lemovat úplet tak dif. na 1. Přítlak patky na 1 i méně u úpletu. Já si to zapisuji, abych to pak nemusela štelovat a fakt mi to už hodněkrát pomohlo. I když někdy se mi ,liší to nastavení i u stejného úpletu, když ho šiju po delší době. A zpočátku jsem se dívala hodně do návodu, zda mám hezká šev a můžeš porovnat zde http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/10/ctyrnitny... nebo u @caramilla, ta to tam má taky hezky popsané. A moje zkušenost je taková, že někdy udělá divy přítlak patky 😀 . Ale jak tady píšou holky, tak vidím, že každá máme jiné nastavení a jinak šijeme 😀
@winnyfred snad neodpovídám moc pozdě (byla jsem na prodlouženém víkendu pryč), ale šila jsem ji podle tohoto střihu http://mialuna24.de/product_info.php?info=p15_e..., sedí dobře obě velikosti.
ještě taková nutná drobnost, ale teda moc mi to lemování nešlo...Když to mám shora fajn, dole to ujede. Ale snad chvíli poslouží. Chňapky podle http://www.farbenmix.de/shop/free/apple-shaped-...
@lilly2711
to je fakt nadhera, musim zavriet usta🙂
Drzite sa a vela sil Nellie a rodine.
Pro ty, co ujíždí na dinouších 😉 http://www.ragos.cz/latky-specialni-nabidka-mak...
jo ještě jsem chtěla napsat že je to můj první patchwork, tak mě to i dalo docela práci, ale z výsledku mám radost 🙂
@lillyzelvicka Softky super, bříško taky :D Prosím tě, a ten pás na břiše ti nevadí?
Já si u D schválně koupila kalhoty s pásem přes bříško, ale celou dobu jsem ho nosila pod....nic jsem na břiše nesnesla....a to u žádné z dcer 😅 😅 😅 😅
@semy.cz vidíš, taky musim něco vytvořit, málem bych na to zapomněla 😔
@michamicha jé ty jsi tam taky, no ještě máš chvilku času, určitě zvládneš něco 🙂
@caramilla
@laeela tak já mám bohužel negativní zkušenost, všechny balíky do ruky si musím vyzvedávat na poště, protože ač mi přijde zpráva, že budou doručovat a já jak trubka sedím celý den doma, tak pak mám ve schránce lístek "nezastižen" 😠 ale rychlost doručení je zatím fajn, většinou druhý den po odeslání 🙂 a teď se mi teda stalo, že manžel objednával nějaký doplňky k foťáku z Číny a šlo to obyčejně, no a doručovatel/ka i když se to nevešlo do schránky, tak to tam narvala jen kousíček a zbytek čouhal ze schránky ven, takže si to kdokoliv mohl vzít nebo to mohlo spadnout na zem a rozbít se...
@semy.cz já už na emimi nechodím, ale vždycky se hlásím jen do toho kolotoče 🙂 je to prima věc, mohlo by to být i na MK 🙂
@michamicha já tam právě taky jinak téměř nechodím, v podstatě jen občas do kočárkovén diskuze a ten kolotoč..je to skvělá věc, účastním se už potřetí 🙂))
Prosím pěkně, mám dotaz k reflexním nažehlovačkám, dá se někde koupit kus té látky a z toho si vystříhat, co člověk potřebuje? Někde jsem narazila na reflexní pásky, buď elastická a nebo neelastická, která je případně vhodná? Moc děkuju za vaše zkušenosti.
Holky, kdo jste šil kombinézu pro ležící miminko (do kočáru) z lamy nebo coralu, čím jste podšívali? Váhám jestli dát lama/bavlna nebo radši lama/flís...

najnovsie vianocne sitie este nemam pofotene, tak aspon davno slubovana mikina, rychlorukavicky pre mimco a moj hackovany pulovrik.