Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Další sloni. Bude to dárek, tak jsem si dala záležet. Když jsem sešívala velký modrý triko, všimla jsem si že má na zádech kaz...záplata by vypadala blbě, tak jsem střihla další zd. Jen jsem tedy zjistila, že už mi došly proužky. Za rok jsem vyšila 3kg oboulícu z mtx, jen pro naší rodinu 🙂 Ale je to vážně supr matroš, přemýšlím nad dalšíma kilama🙂
@macin73 Já taky kupuju záclony v metráži, protože chci mít na všech oknech stejné a do zahrady dělám krátké a ještě mám francouzké okno, takže potřebuji stejnou záclonu, ale dlouhou. Kupuju u nás v metráži - mají "speciálku" na záclony a nikdy nevím kterou vybrat 😵 jen ty ceny 😠 , ale pálka by to byla i kdybych koupila hotové. Máme obývák spojený s kuchyní a je tam 8 oken 😝 😝 .
@jieff jj tenhle MTX proužek je bezva 😵 jsem si teď z něj šila tričko 🙂 ty sloní trička jsou v jako Ottobre???jsou sklělýýýý 😵 😵
jí přidávám poslední zakazku🙂 akorát z těch turkáčů mam takovej blbej pocit že jsem je totál zorala 🙄 tak jsem do jedněch našila klín,ale asi budu ještě párat a přešívat 😖 jinak jsou tam pak povlaky na polštáře z úpletu a na zip=neskutečné psycho 🙄 stálo mi to tak 10 let života 😝 a pak cintáčky se šňůrkou na dudla 😉 a polodupky 🙂
@jieff Ty všívané stužky jsou z farbenmix? Koupila jsem si je za stejným účelem a vytrhávají se mi ze švu, i když nechám jakkoliv dlouhý konec a říznu ho na OL, tak jakmile za ni potáhnu, tak vyjede. Ještě mě napadlo slepit je k sobě vliesofixem, takže to nebude "poutko" ale "vlaječka", ale nevím, jestli to nebude hnusný ☹((
@a_lexa jé, a kde ta speciálka je? kolik vyjde plus mínus metr nějaké podobné, co jsem dávala odkaz? jestli se to tedy dá tipnout... já právě zvažuju, zda si radši nekoupit hotové a případně jen upravit... já mám dvě velká francouzská okna přes roh (takže to vypadá na minimálně 5 x 140 cm) a pak dvě klasická okna, kam bych ty záclony chtěla stejné. Plus asi do předních pokojů, ale tam možná přešiju záclony, co mám už doma (byly původně na francouzské okno v jiném bydlení)... předpokládám, že takovou tu tkanici na háčky seženu v každé galanterce....
@laeela
@a_lexa
@to_sauer
@crawler Holky, moc děkuju! Mám klasický stroj s rotačním chapačem. Propadlo mi to tou destičkou až dolů, slyšela jsem jak tam jehla štěrchá o plast. Tak jsem si řekla, že ji zkusím vytřást ven a nakonec stačilo jen obrátit stroj vzhůru nohama, několikrát naklonit a vypadla HORNÍM!!!! ramenem. no technik by zaplakal, já se radovala a ušila tepláčky. Holt Vánoce na krku 🙂 ještě jednou díky!
@macin73 to je falešná patchwork http://moje-mozkovna.blog.cz/1201/falesny-patch... 😉
@macin73 za tuhle cenu bych nakoupila v tom bonprixu, levnější stejně neseženeš. Zkus pohledat na netu. Levné mají ještě v moebelixu a nebo u vietnamců, tak se občas taky najdou poklady. Ale je to o náhodě.
@jieff jestli budeš brát proužky, tak bych se možná přiživila. Je to to samý jako tohle??? Nebo jsou užší? Asi užší, co?
@koki_melo taky jsem si koupila za tímhle účelem ty stužky a už nepoužívám. Vytrávají se a už jsem na to měla i reklamaci 😝
nepomohlo ani zatavit zapalovačem ony jsou asi jemně tkané tak to " ujíždí"
@lillyzelvicka
@koki_melo tak mě napadá, že ono má FM víc druhů - některéjsou pevné tkané - mají jen jeden líc a některé jsou oboustranné tenké...ale mě se teda nevytrhávají ani ty jemné a dávám je fakt všude😀
@crawler ono asi fakt záleží jak je tkaná 😒
co col? jak se ti líbí?
@macin73 Já záclony kupovala tady:
http://www.styltex.cz/
asi už před 5 lety, kupovala jsem tam hliníkové kolejničky a nedám na ně dopustit, záclony jezdí jak po másle. Záclony jsem si šila sama.
@lillyzelvicka @crawler Mám tyhle a obě na prdlačku. Když se vytrhla prvně z tepláků, tak jsem si říkala, že jsem ji asi špatně vložila mezi tlustý patent a teplákovinu, ale vytrhla se i z obyčejného tenkého trička. Jako sama od sebe by asi nevypadla, ale první, co dítko udělá, až to na triku uvidí, tak do toho bude strkat prsty a tahat za to.
Zkusím to ještě zatavit a když ani to nepomůže, tak...se na nich ani neoběsím, protože by beztak ruply 😀. No ale naštve to, od každé mám tři metry.
http://www.farbenmix.de/shop/Ribbon/Sweet-Tulip...
http://www.farbenmix.de/shop/Ribbon/Chirpy-Hear...
@abigail1 No použiju je jinak, nevyhodím je, ale chtěla jsem je mít místo štítků. Ještě je zkusím slepit tím vliesofixem nebo oboustranným vliselinem a když to bude hnusné, tak už to nebudu hrotit a holt štítkovat nebudu. Ony ty moje výtvory zas nejsou tak hvězdné, v podstatě ta stužka by je zdobila nejvíc 😀.
Taky se mi už dvakrát na muchláčku stužka vytrhla, ale tam jsem si říkala, že byla asi hodně namáhaná...

@zuzkasim - no asi to tak nějak spáchám, do školky už to nebude, ale po doma jo 😉 je mi jich fakt líto, protože jsou drahý, ale dalo se to čekat, že tenhle jemnej matroš moc nevydrží. Já myslím, že se zaháknul v proutěným koši, do kterýho lezl 😠 🙂 No a kdyby to tchyně nevyprala, tak by to ještě šlo, ale ona to fakt dodělala 😀 😀 přitom mi většinou dává jeho věci na vyprání (když ho převlíká, že se umazal, nebo tak), ale tohle byla akční 😒