icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
10. dec 2013

@macin73 Já letos na hory taky nejedu, ale právě na běžkách se dá lyžovat i na zahradě, ono to 3,5 letému dítěti tak akorát stačí🙂 A pak pojede možná ještě v zimě jednou k bráchovi do Jizerek, tak tam může taky zkusit kolem baráku, ale fakt nic velkého 😀

macin73
10. dec 2013

@caramilla no záleží na velikosti zahrady 😀... na tu naši se možná vejde jeden huhulák a máme plno 😀 😀

zuzimia
10. dec 2013

@crawler
Nasi milacikovia maju uz rok a pol, tak dufam, ze nejake podobne kanibalske sklony ich nepochytia, to by bol horor...

crawler
10. dec 2013

@zuzimia ti naši to udělali v 1 roce a kousek. Měly jsme 2 sestry a od začátku byla ta jedna velice dominantní - té druhé brala žrádlo, kousala ji do ocásku a byla vůči ní někdy taková agresivnější,ale jinak spaly přitulené k sobě...no a pak tohle - najednou ráno jsme je takhle našli 😢 nejhorší to bylo vysvětlit Fanouškovi ☹

sinala
10. dec 2013

@caramilla @macin73 ono to asi muselo být hodně drsné, ale mě by toto asi bavilo ( samozřejmě jsem to nezažila, tak se mi to píše 😀 😀 😀 ). Já chodila v 7. tř. do turistického kroužku a vedoucí byl nadšenec, ve sněhu v teniskách jsme běželi na kopec 😀 😀 😀 a mě to bavilo. Dneska, kdyby toto někdo chtěl po mých dětech, tak si na něj stěžuju 😀 😀 😀

zuzimia
10. dec 2013

@crawler
No my mame dvoch bratov. Obcas sa vyskytne nejaka ta bitka, ale zatial v ramci normy, tak dufam, ze sa nezblaznia. Bolo by mi velmi luto, keby sa nam prihodilo nieco podobne. No a hlavne kvoli detom, maju ich strasne radi. Normalne si ma nalakala.

macin73
10. dec 2013

@sinala hele, ono asi kdyby mě nelákaly ty sjezdovky, tak to možná tak neřeším, i jsem vše absolvovala bez pípnutí, ale prostě asi i díky tomu, že jsme neměli jinou volbu, tak teď zkrátka běžky nevolím 😀... jinak já milovala ty šílené partyzánské samopaly, nebo jak se ty soutěže jmenovaly, takže skleníková kytka jsem nebyla nikdy, ale u mě asi funguje to "musíš - nechci" 😕

crawler
10. dec 2013

@zuzimia né,to já nechtěla děsit...prostě jen jak jsem ho viděla bobana na fotce, tak jsem zavzpomínala...jsou roztomilí 😵

něco ode mě...úplet ZNOK (díky @allymally ) v kombinaci s malinovým jednolícem a teplákovinou + žlutý finerib

a triko biobavlna+lyocell

crawler
10. dec 2013

Jo holky, nechcete někdo shora našívací štítky mamafaktory ??? Klidně písněte do IP - nafotila bych...

macin73
10. dec 2013

@crawler koukám, že dáváš velikostní cedulky ven?
jinak teda COL má tedy opravdu něco do sebe... 😉

ucitelka70
10. dec 2013

@crawler to si žiada v albume LEVEL 3 😀 😎

crawler
10. dec 2013

@macin73 no začala jsem to dělat až teď,dost jste tu zmiňovaly,že některé děti nesnáší cedulky, na doma to šiju často bez nich,ale když to jde ven, tak by měly být a říkala jsemsi,že na boku to snad žádnému dítku vadit nemůže😀 tohle tedy zůstane doma,protože to Lindě ohromně sluší,ale ty cedulky už jsem takhle zavedla🙂

crawler
10. dec 2013

@ucitelka70 😀 no to vůbec😀 nejhorší na tom bylo udělat střih, protože změřit Lindu stálo za to😀 na ušití je to prd a díky col to jen vypadá líp než má předchozí body 😀

a_lexa
10. dec 2013

@crawler Já chci taky COL 😢 😢 Nádherná práce. 😉

sufik1
10. dec 2013

@crawler teda COL je bomba. Ale teda ta barevná kombinace mě moc nenadchla... No každý máme jiný vkus

crawler
10. dec 2013

@sufik1 no fakt...mě zas nadchla 😀 ale manžel mi často říká, že na tyhle věci nemám vkus😀 až povyroste, tak si Linda sama řekne, Fanoušek už si taky látky vybírá 😀 jinak by je nevkusná máma nahastrošila dle svého 😵
@a_lexa děkuji 😵no je to fakt o něčem jiném...moc se mi tomu nechtělo věřit- byla jsem spokojená se svým trojcikcakem na lemy,ale nelituju teda 😵

sufik1
10. dec 2013

viděli jste tohle??? http://www.fler.cz/zbozi/sterilovany-snehulak-r... docela mě to pobavilo

zojec
10. dec 2013

moje 2 popoludnia.. ale ked kukam na fotky od @crawler tak sa idem radsej schovat 😕 inak moje prve lemovanie okolo krku.. ani to tak nebolelo, len som asi pouzila trosku hruby patent.. nabuduce budem mudrejsia 😀 ale COL je COL no.. 😒 ale ten snad nebudem potrebovat, pri mojej frekvencii sitia pre moje deti sa teda v prepocte ani nahodou neoplati

crawler
10. dec 2013

@zojec co blbneš, vždyť je to krásný 😵a překvapuje mě,že ty , zkušená švadlenka, jsi se bála lemování u krku 😉já se takhle děsila poklopce a nakonec jsem taky zjistila,že to není až tak zlé🙂

caramilla
10. dec 2013

@sinala Já nevyhledávám adrenalin a nemám ráda "mokré sporty", já jsem spíš na jógu, plavání atp. A taky mám ráda teplo a nemám ráda zimu, obecně, takže na toto prostě nejsem typ. Ale jednou za rok ráda na výlet na běžky jdu, i když s mou rodinou to fakt stojí za to, minulou zimu mi dali do těla 40 km, a to jsem na běžkách stála ten rok poprvé a neměla jsem to v nohách, chtěla jsem umřít už na 20. km a nejhorší bylo, když mě na 30. km předjížděl svěžím tepem a s úsměvem na rtech můj 62 letý otec 😀 😀 😀 Poslední km jsem fakt myslela, že už nikdy nebudu chodit. Bylo teda krásně, ale nestihla jsem si to pomalu ani užít...

alenf
10. dec 2013

@crawler veľmi pekné svieže farby si zvolila,páči sa mi to,výsledok je krásny🙂

koki_melo
10. dec 2013

@crawler máš to jako vždy moc hezké! Barevná kombinace mi až tak nevadí, asi proto, že jsem člověk bez špetky výtvarného nadání a vidění, neumím kombinovat, skládat k sobě vzory, barvy, vymýšlet zdobení, aplikace atd atd. Ušiju, možná i hezky, ale nevymyslím nic ☹. Jo a krom COL závidím i to, že dětem můžeš oblíkat světlé oblečení, žluté rukávky atd, u nás je to otázka 5 minut, kdy jsou jak čuňata 😝.

crawler
10. dec 2013

@koki_melo tak dokud Lindu krmím já, tak to jde,až začne jíst sama, tak to začne 😀 jinak "nadané" jsme tedy stejně 😀

zojec
10. dec 2013

@crawler no aby som bola presnejsia moje druhe lemovanie, prve dopadlo dost zle, tak som sa bala do toho znova ist.. ale to som este nemala ani OL.. ale body je nositelne :D miso ho derie po barbore na doma 😀 ja ked sa totiz pustim do niecoho pre deti, tak to chcem mat rychlo usite, bojim sa experimentovat, ze stratim vela casu. pokolopec som robila, na moje gate a celkom v pohode, akurat som zabudla na tu spodnu cast, no ale aspon ze nosime pod gate nohavicky :D :D a zipsom sa tiez vyhybam ked mozem 😀 ale caka ma teraz kruhova sukna, takze sa mu nevyhnem 🙂 ale tam to aspon nemusi byt az tak presne..
hned sa k tej kruhovej sukni spytam.. ked chcem usit taky sirsi pas, mam ho strihat z 2 casti a po bokoch strihnut dosikma? jednu som sila a smikla som jeden rovny diel, ale na pase to trochu odstava..

allymally
10. dec 2013

@crawler máš to nádherné 😀 A ta kombinace je naprosto skvělá. A penízky jsou na účtě 😉

koki_melo
10. dec 2013

Moje první rukavice. Krása nesmírná to není, ale aby bylo vidět, že taky něco dělám, nejen, že tu melu pantem 🙂. Použila jsem zbytek letního softu. Díky za střih @bordino! Jo a vlastně i první lemování lemgumkou, zas tak děsné to není, jak jsem si myslela. Ovšem teda málo jsem tahala (nebo mám málo pružnou gumu), chtěla jsem je kolem krajů více utažené.

mamata
10. dec 2013

@koki_melo ty jsou ňamózní, takovou barvičku nikde v krámě neseženeš a jak sedí střih od bordino? 😉

mamata
10. dec 2013

@koki_melo a co to máš uvnitř??

koki_melo
10. dec 2013

Teda ne, že by se nám ta barva nějak extra hodila, byl to jen pokus s tím, že v nejhorším zničím zbytky. Tento střih mi vyhovuje více než takový ten klasicky, kdy se palec odklapuje nahoru/dolů, já jsem se s tím moc nepatlala a hrcla jsem to celé na OL a učelově je asi o cenťák řízla, sedí jak roční, tak dvouletý.
Uvnitř je bavlněný úplet s vlasem, nevím, co je to za látku, dostala jsem ji. Je to něco jako teplákovina, ale uvnitř to má delší vlas jako třeba minky, moc teploučká a příjemná.

alenf
10. dec 2013

Ahojte,viete mi povedať rozdiel medzi počesanou teplákovinou hrubou a tým warmkeeperom?Čo je lepšie na súpravy a ak ste šili z toho warmkeeperu tak čo je rub to počesané či teplákovina?Ďakujem 🙂