icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
10. dec 2013

@koki_melo to je lama, wellsoft 😀 😀 prostě flís s dlouhým vlasem 🙂

petkula
10. dec 2013

@crawler moc hezké a líbí se mi i ta barevná kombinace, takové retro 🙂

koki_melo
10. dec 2013

@petkasv No já myslím, že není. To vypadá z jedné strany jako jednolíc a z druhé jsou tyhle chlupy. Zkusila jsem to vyfotit.

a_lexa
10. dec 2013

@crawler Tak já musím říct, že mě se ta kombinace také líbí. Srnečky mě vůůůůbec neoslovily jako metráž - přišly mi takové mdlé, nevýrazné tak trochu "babkovské", ale v kombinaci s tou fialovou jsou parádní. 🙂 A jako oblečení pro holčičku naprosto jedinečné a neotřelé. Prostě žádný šedý, unylý stejnokroj z obchoďáku. 😉

petkasv
10. dec 2013

@koki_melo hmmmm 😀 😀 😀 😀

caramilla
10. dec 2013

@koki_melo moc hezké 😵

ellysa
10. dec 2013

celkom ma pohoršuje čo čítam ohľadne pošty, u nás chvalabohu donesú všetko až do bytu aj kuriér aj obyčajný poštár. Pravdepodobne budú lepšie platení 😝

vranovcanka
10. dec 2013

neporadili by ste mi ohladne lamy-su na nu nejake triky,aby sa tak nechlpatila a ci mam povolit nite,alebo ako? 😕

sinala
10. dec 2013

@crawler tak mě se ta barevná kombinace moc líbí 😀 , ale kdyby mi přišlo oblkečení s velikostním štítkem ve švu, tak to by mě snad i vytočilo 😀 😀 😀

caramilla
10. dec 2013

@vranovcanka já si nastříhané díly vysaji precizně vysavačem, to hodně pomůže. Ale riziko je, že ti některé díly lux sežere do pytle a pak to lovíš 😀 😀 😀 😀 Tak doporučuju čistý pytel 😀 😀 😀 Nit by měla být nastavená stejně jako na fleece, mě nikdy lama paseku nedělala.

saaralota
10. dec 2013

Taky přidám čerstvý zážitek s poštou - posílala jsem v pátek ráno doporučený dopis, že musí být v pondělí na místě (v Praze na úřadě a jsem ze středních čech). Byla jsem ujištěna, že to je jasná věc...a doručili až v úterý, takže jsem prošvila výběrové řízení. Volala jsem na poštu a řekli mi, že na doporučené dopisy žádné konkrétní lhůty nemají, takže si můžu stěžovat leda tak na nádraží... Kdybych měla v ten pátek pochybnosti, odvezla bych si to tam sama, nebo v to pondělí...ale věřila jsem poštovní úřednici a to byla chyba.

vranovcanka
10. dec 2013

@caramilla dakujeeem 😵

caramilla
10. dec 2013

@saaralota No, tak to bych teda nevěřila a vůbec se divím, že paní ti tohle lepila kolem huby, protože doporučené dopisy nemají opravdu žádné garantované doby dodání a můžou jít třeba 5 pracovních dní, navíc před Vánoci, jsi se měla zeptat, já, když chci mít jistotu, tak fakt min. 3 pracovní celé dny předem a i to je před Vánoci málo...
Ostatně by mě zajímalo, jak je to s těmi DR, protože tam říkají, že doručení do 2. pracovního dne, ale jde to 3 - 5 dní, to si můžu jako stěžovat jinde jak na MK? 😀

crawler
10. dec 2013

@sinala no kdyby lidi v okolí viděli, jakou velikost nosím, tak by mě to taky štvalo😀 stačí,že vidí,že jsem velká,ale nemusí vědět, jak hodně,že? 😀

sinala
10. dec 2013

@crawler seš opravdu vtipná 😀 😀 😀

sinala
10. dec 2013

holky obšívala jsem ubrus podle návodu zde http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/11/trinitny-... a doporučuju všem 🙂

saaralota
10. dec 2013

@caramilla no mě právě vždycky doporučené chodily dobře, tak jsem to moc neřešila a dala jsem na ujištění paní z pošty. No budu si to už pamatovat...

petkasv
10. dec 2013

@sinala tím se lemují záclony, vlastní zkušenost 😀 😀 😀

sinala
10. dec 2013

@petkasv tak pro mě to je novinka 😀 , viděla jsem to u @jitu22 na blogu, ale kanýrky zatím nešiju 😀 a ty záclony mě vůbec nenapadly 😀

koki_melo
10. dec 2013

@sinala zeptám se jako pitomec, co je to stehový jazýček??? píše o něm v tom návodu na lemováni. díky moc!

sinala
10. dec 2013

@koki_melo najdi si to v návodu k tvému OL, tam by to mělo být a i návod, jak ho vytáhnout. Nevím, jak bych to popsala a ještě bych řekla něco špatně 😀 😀 😀

mooncaa
10. dec 2013

@sinala Tento steh používám na to ozdobné vlnění na holčičí trička - šatičky apod.

petkasv
10. dec 2013

@sinala je to tzv. olůvko 😀 😀 😀 - tj. zakončení záclony aby jí to zatížilo 😀

jieff
10. dec 2013

@sinala to budu muset taky zkusit 🙂 díky za tip.

jieff
10. dec 2013

Pořádná dávka spamu ode mě. Když už jsem se s tím tak piplala, tak vás taky musím zahltit. Aneb pod naším stromečkem to bude letos kvákat. Tak nějak se nebojim, že by to tu švagrový četly, narozdíl ode mě neztrácí čas šitím 😉 Inspirace je myslím jasná, kdyby ne tak koukněte na blog tam jsem hodila odkaz (už se mi to nechce hledat) od-ji.blogspot.cz
Ještě tedy musím doplnit, že to nebyla žádná rychlovka 😉

ucitelka70
10. dec 2013

@jieff perfektné brekeke...

jieff
10. dec 2013

@ucitelka70 děkuju, u nás dělá brekeke vodník 🙂
ted jsem našla album s krásnýma nápadama na hraní/učení s dětma https://www.modrykonik.cz/blog/garzonka/album/d...

ucitelka70
10. dec 2013

@jieff ano, u nás vodníci nie sú 😉

a žaby u vás ako robia?

zuzkasim
10. dec 2013

@jieff Tak to vypadá perfektně a nikdo nebude závidět druhému, všichni mají žabky🙂

jieff
10. dec 2013

@ucitelka70 no vidíš, u nás asi jsou🙂 Žáby v Čechách dělají kvák, kuňk a někdy taky hu....hu....hu....hu 😉