icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
10. dec 2013

@jieff to je úžasný 😵

ucitelka70
10. dec 2013
bordino
10. dec 2013

nevíte, kde sehnat fleece červený s bílým punťou?
jinak mě dohnal stres a únava, je mi hodně yle, tak moc nešiju, ale dneska jsem pro J. spáchala něco na besídku

jieff
10. dec 2013

@bordino to jsou krásný šaty!

ucitelka70
10. dec 2013

@bordino videla som červený flíz s tyrkysovými puntíkmi http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...

ale s bielymi nie

sufik1
10. dec 2013

@jieff tak to je super žába, můžu pajcnout?

bury
10. dec 2013

@jieff - žáby jsou skvělý!!!! 😵 😉

palosek
10. dec 2013

@jieff krása 😀 😀 😀 , ty ses ale nějak rozjela 😀 😀 😀 Super 😵 😵 😵

jieff
10. dec 2013

@sufik1 pajc pajcu, to je pocta! Jasně že můžeš, živit bych se tím nemohla 😀

zdenav
10. dec 2013

@jieff klobouk dolů, úžasný žabiště🙂, krásný dárky, děti budou mít určitě radost. My máme taky jednu kuňkalku, ale na ty tvoje nemá....

petkasv
10. dec 2013

@bordino to je krása, ať si brzy v pořádku, odpočívej 😉

lillyzelvicka
10. dec 2013

@jieff boží žáby a ta moucha nemá to chybu

jieff
10. dec 2013

@zdenav ta tvoje je taky krásná,věřím, ze kdybys věděla o ruttu nuttu tak by taky měla kapsicku 🙂

@lillyzelvicka a ostatní moc děkuju za pochvaly radost se mi násobi!!

mitape
10. dec 2013

@jieff žaby kvak kvak kvak náááádhernéééé 🙂
@ucitelka70 aj pri Trnave, Pezinku sa hovorí kvak kvak . asi to máme zaužívané, ešte ako deti sme pozerávali rozprávku Žabčo a žabinka 🙂

michamicha
10. dec 2013

@sinala jj, takhle jsem šila vloni prostírání 😉

koki_melo
10. dec 2013

@bordino odpočiň si, pokud to jde, ať ti nehrábne ☹
@jieff krásné žabičky, dětičky budou mít určitě radost!

lenasss
11. dec 2013

Holky jak nařasit tyl na rovnostehu?Já to vždy ušiju po celé délce na nevětší a nejpovolenější steh,ale nejde to nějak jinak,aby to samo řasilo?

zojec
11. dec 2013

@lenasss toto veru aj mna zaujima :D 🙂

petkasv
11. dec 2013

@lenasss na to existuje řašící patka s tou to samo řasí, jinak já bych řasila na OL, ale zkus mít povolenou spodní nit a za tu pak zatáhnout a celé se ti to zřasí 😉

lenasss
11. dec 2013

@petkasv tak té patky jsem se bála stojí 690kč 😕 😕 na OL to nejde musím nařasit jako v uprostřed šíře.Tak zůstanu u svého starého řasení 😅 😀

petkasv
11. dec 2013

@lenasss to je blbost, existuje víc druhů, já tu nějaký mám musela bych pohledat, ale rozhodně nemám tyhle drahý, mám jednoduchou a řasí krásně 😉

crawler
11. dec 2013

@jieff to je bomba 😵😵😵
@zdenav ale taky je krásná 😵

@lenasss a řasení stylem,že budeš šít 2 rovné linie cca 5mm od sebe - délku stehu 5mm a pak tahat za oba konce a ručně nařasit? to by snad mělo jít...

saaralota
11. dec 2013

@jieff žáby úžasný, super,perfektní 🙂 moc se mi to líbí, hezky zkombinované barvy, prostě všechno 🙂

zojec
11. dec 2013

@crawler ja tiez riasim tak, ze povolim pnutie nite a potom taham za nitku.. musim pozriet ako ta riasiaca patka vyzera.. nejake tu k stroju mam, mozno najdem aj taku :D :D
nasla som toto: http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?304,patka-zb.... len este vediet, ako to pracuje 😀

sinala
11. dec 2013

@petkasv tak jsem se dívala na tu řasící patku, řasím sice málo, ale asi si ji pořídím 😀 , nedávno jsem řasila na OL a to bylo super, tahání nití mě moc nebaví a ještě to není stejnoměrné 😀 a trvá to 🙂

rina76
11. dec 2013

Aby to nevypadalo, že jen šmíruju 😉
Farma - podložka je podšitá fleecem - v nouzi poslouží i jako deka, domky jsou vyřezávané z lepenkových krabic a polepené barevným papírem...

laeela
11. dec 2013

@lenasss tak si to naras lastinem nebo gumickou zespoda, jako kdyz se zabickuje.

mehlo
11. dec 2013

@macin73 odpovídám teda pozdě, ale třeba to pomůže. Jasný, záclony jsem šila už několikrát. Metráž naposledy kupovala ve Vesně. Metr stál 39 Kč, celá záclona mě vyšla asi na 150 Kč.

lenasss
11. dec 2013

@laeela Tak to je super nápad.Musím to po obědě nějak vymyslet 😝

lenasss
11. dec 2013

@crawler tak to dělám.Jen mě to moc nebaví 😝