icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

majamat
13. dec 2013

@ucitelka70 to je pekne. to by som aj ja skusila. daj vediet, ako to dopadlo so solamilom.

palosek
13. dec 2013

@ucitelka70 prosím tě, mohla bys mi pak do IP napsat recept klidně ve slovenštině? Tu madarštinu fakt nedám.... 😀 😀 😀 😀 A vypadá to fakt skvěle 🙂 Děkuji

ucitelka70
13. dec 2013

@palosek dávala som lin z facebooku, to je podobné, ale áno

ucitelka70
13. dec 2013

@palosek takto píšu: kopírovala som zo stránky:

lepšie cesto ako slané: 1/2 šálky kukuričného škrobu, 1 šálka jedlej sódy, 3/4 šálky vody. Pečieme pri 175 asi hodinu. Skvelý nápad na vianočné ozdoby

V návodu je napsáno, že se má dát vše do hrnce, a zahřívat několik minut dokud směs nezhoustne (asi jako rozmixovane brambory). Potom vyndat z hrnce do misky, přikrýt vlhkou utěrkou a nechat vychladnout. Vychladlé dát na hladkou plochu. Pokud se lepí podsypat škrobem. Rozválet, vykrajovat vykrajovátkem, dát na pečící papír a péct v troubě na 175 stupnu priblizne hodinu. v pulce otocit.

palosek
13. dec 2013

@ucitelka70 moc děkuji, už mám zkopírováno a uloženo 🙂 Asi jsem to předtím přehlídla....díky moc. Až to uděláte, dej echo, jak to šlo 😉 Vypadá to moooc pěkně. Jestli to též bude tak snadné ???

ucitelka70
13. dec 2013

@palosek niekde v komentoch bolo písané, že tá hmota je riadne hustá, tak asi len s vyvaľkaním bude problém

sinala
13. dec 2013

@ucitelka70 @palosek holky pozor ta teplota je 175 st. Farenheita, takže 80C, bylo to psané v diskuzi na FB, co dávala odkaz @ucitelka70, jinak se to spálí 😀 😀 😀

ucitelka70
13. dec 2013

@sinala ani mne sa nezdalo, že by sa to upieklo, to len sušiť treba ako snehové pečivo, ja som myslela na 60 ke..... ale dobre, že si to prepočítala..... díky

sinala
13. dec 2013

@ucitelka70 to tam bylo napsané 😀

arlette
13. dec 2013

ahoj holky, nestíhám nic, ani se podívat na vaše výtvory. Ale jak budu mít vše hotovo, sednu a všechno doženu 😀

Jdu se zeptat, jestli nemáte někdo zájem o patent žebro?
Dnes jsem byla v M T X a mám tu volný 1 m královské modré a 1 m zelené. Je tam kaz - puštěné oko, takže je cena 55,-/m. Z rubové strany je ale OK.

jinak tam mají spoustu nových látek, tato je ve skutečnosti úplně nádherná! http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a po novém roce budou mít fleese se vzorkem 😉

zdenav
13. dec 2013

@abigail1 Díky, já myslím, že jsi mi pomohla, aspoň se nebudu bát a pustím se do toho konečně sama🙂

sinala
13. dec 2013
arlette
13. dec 2013

hlásím, že patent už není

ucitelka70
13. dec 2013

@bordino - ty si chcela červený flíz s puntíkmi, pozri.... http://www.latka.cz/81-3502-015_antipilling-fle...

koki_melo
13. dec 2013

Totál OT, ale snad se najde někdo, kdo mi poradí. Slibuji, že je to jediný dotaz tohoto druhu a nebudu to tu plevelit otázkama typu "co koupit tříletému pod stromeček" 🙂.

Chci nakoupit pod strom nějaká dětská DVD, ale většinou mají tu něco, tam něco a nechce se mi platit poštovné z deseti obchodů. Nemáte nějaký oblíbený eshop, kde kupujete dětská DVD? U nás teď frčí nejvíc Pošťák Pat, Ovečka Shaun, Peppa apod. Moc díky a ještě jednou se omlouvám za stupído dotaz.

kamishek
13. dec 2013

@caramilla no jo, ale jak mám vědět, že ho tvůj brácha má dlouho, když nevím, že něco takového vůbec existuje 😀 😀 😀 až budeme plánovat něco dalšího, tak se tě budu ptát rovnou 😉
ale co, aspoň ten náš blesk myslím umí cosi jako odpal na dálku (myšleno tak, že není nasazen na foťáku, ale foťák si ho zvládne odpálit 🙂 ) Aspoň tak mi to teda manžel tvrdil 😅 ... nebudu přece brečet nad něčím, co jsme už pořídili, že jo 😎

caramilla
13. dec 2013

@kamishek Já si myslím, že to tenhle asi taky umí, ale já to teda asi nebudu potřebovat, vůbec jsem koukala na fotorádce, že si budu muset nastudovat články "jak fotit s bleskem", páč něco tuším, ale zatím je to dost tušení... a Vánoce jsou na krku a chci mít hezké fotky 😵

caramilla
13. dec 2013

@kamishek Jinak mám teda nasazeného brouka do hlavy a pokukuju po tomhle http://www.canonklub.cz/clanky/zajimavy-zoom-ef...
Bééééééé a já si myslela, že mám s fotopříšlušenstvím vystaráno na 10 let 😀 TO je fakt snad horší jak ty látky 😀 😀 😀

evaon
13. dec 2013

@ucitelka70 Ty vies madarsky? A nepoznas nejaky madarsky E-shop s latkami? 😀

zuzkasim
13. dec 2013

@koki_melo Asi ti to moc nepomůže, ale já tohle všechno dětem pouštěla na youtube, třeba Pepinu i anglicky, jim to nevadí, je to hezká angličtina, zvyknou si na přízvuk a většině rozumím i já🙂 Nemáme TV, takže se stejně na vše díváme na PC, proto mi DVD přijdou zbytečné. U nás zase frčí mluvené slovo - čtené pohádky, třeba při nemoci.

koki_melo
13. dec 2013

@zuzkasim já mám ty prcky ještě moc malé, takže na PC neustále tlápou a pořád ladím youtube, proto chci DVD 🙂

caramilla
13. dec 2013

Tak asi ostří dobře, no 😀 Asi bude chyba v rukou nebo co... a nebo nemá rád pevnou padesátku 😠 Jelikož s ní fotím od rána do večera, možná je už třeba vykloktaná nebo co 😝

zojec
13. dec 2013

@caramilla ostri dobre, ta makovica je krasna 😉

caramilla
13. dec 2013

@zojec jsem se "snažila" a fotky ze starého jsou horší, protože jsem je tak schválně asi udělala, protože si ho chci nechat 😀 😀 😀 😀 😀 Ale na metru ostří dobře, ještě zkusíme o víkendu pevnou padesátku a asi si ho necháme, já jsem se zamilovala hlavně do toho ovládání, držení, konečně tělo, u kterého makroobjektiv nepřeváží tělo a drží se mi dobře v ruce. Snad se s ním naučím a nebudu litovat 😠

kamishek
13. dec 2013

@caramilla ostří krásně 😵 prachsprostě závidím 😀
a tu recenzi mi to nechce otevřít, ale možná je to tak dobře 😀 akorát myslím, že látky jsou ještě horší, protože těch je pořád málo... i tehdy, kdy už je nemám kam dávat 😎

lenasss
13. dec 2013

@ucitelka70 peče se při 80stupních.To je 175 stupňů ale Fahrenheita na to pozor.Při 175 by se ti to speklo

petkasv
13. dec 2013

@caramilla ty bláho, to jsou krásné fotky 😵 ta makovice je skvělá 😵

caramilla
13. dec 2013

@kamishek je pravda, že sice objektiv stojí min. desítku, ale když máš jeden širokáč, tak si většinou další nekupuješ, ale když máš jedny lille žabičky a objeví se lištičky, tak koupíš lištičky, i když nemáš vyšité žabičky 😀 😀 😀 😀 Já seťák mám, ale fakt ten historický 18-55, ale má IS, fakt není špatný, prostě mě jen posedlo to, že je to přímo na to natáčení a rychle to ostří, ono ideál by bylo jet do Prahy do Fotoškoda a tam si to zkusit, zda to z ato stojí a nebo koupit a do 14 dní poslat zpět... Jestli to za to fakt stojí. On i ten můj starý seťák ostří u toho videa totiž dobře 😠

caramilla
13. dec 2013

@petkasv ty fotky ale nejsou tělem, ale objektivem, je to makroobjektiv , který stál 18 tisíc, tak aby to nedělalo hezké fotky (kupovala jsem si ho kdysi dávno z práce za celoroční odměny a přesčasy s tím, že budu fotit vážky, kdybych já tenkrát věděla, že s tím budu fotit knoflíky😀 ). Jinak jsou to fakt výcvaky, uložila jsem mínu a rychle vyběhla ven a něco omrzlého vyfotila, dokud je světlo 😀

kamishek
13. dec 2013

@caramilla a to naštve, což? 😉 😀