Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 prosím tě, mohla bys mi pak do IP napsat recept klidně ve slovenštině? Tu madarštinu fakt nedám.... 😀 😀 😀 😀 A vypadá to fakt skvěle 🙂 Děkuji
@palosek dávala som lin z facebooku, to je podobné, ale áno
@palosek takto píšu: kopírovala som zo stránky:
lepšie cesto ako slané: 1/2 šálky kukuričného škrobu, 1 šálka jedlej sódy, 3/4 šálky vody. Pečieme pri 175 asi hodinu. Skvelý nápad na vianočné ozdoby
V návodu je napsáno, že se má dát vše do hrnce, a zahřívat několik minut dokud směs nezhoustne (asi jako rozmixovane brambory). Potom vyndat z hrnce do misky, přikrýt vlhkou utěrkou a nechat vychladnout. Vychladlé dát na hladkou plochu. Pokud se lepí podsypat škrobem. Rozválet, vykrajovat vykrajovátkem, dát na pečící papír a péct v troubě na 175 stupnu priblizne hodinu. v pulce otocit.
@ucitelka70 moc děkuji, už mám zkopírováno a uloženo 🙂 Asi jsem to předtím přehlídla....díky moc. Až to uděláte, dej echo, jak to šlo 😉 Vypadá to moooc pěkně. Jestli to též bude tak snadné ???
@palosek niekde v komentoch bolo písané, že tá hmota je riadne hustá, tak asi len s vyvaľkaním bude problém
@ucitelka70 @palosek holky pozor ta teplota je 175 st. Farenheita, takže 80C, bylo to psané v diskuzi na FB, co dávala odkaz @ucitelka70, jinak se to spálí 😀 😀 😀
@sinala ani mne sa nezdalo, že by sa to upieklo, to len sušiť treba ako snehové pečivo, ja som myslela na 60 ke..... ale dobre, že si to prepočítala..... díky
@ucitelka70 to tam bylo napsané 😀
ahoj holky, nestíhám nic, ani se podívat na vaše výtvory. Ale jak budu mít vše hotovo, sednu a všechno doženu 😀
Jdu se zeptat, jestli nemáte někdo zájem o patent žebro?
Dnes jsem byla v M T X a mám tu volný 1 m královské modré a 1 m zelené. Je tam kaz - puštěné oko, takže je cena 55,-/m. Z rubové strany je ale OK.
jinak tam mají spoustu nových látek, tato je ve skutečnosti úplně nádherná! http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a po novém roce budou mít fleese se vzorkem 😉
hlásím, že patent už není
@bordino - ty si chcela červený flíz s puntíkmi, pozri.... http://www.latka.cz/81-3502-015_antipilling-fle...
Totál OT, ale snad se najde někdo, kdo mi poradí. Slibuji, že je to jediný dotaz tohoto druhu a nebudu to tu plevelit otázkama typu "co koupit tříletému pod stromeček" 🙂.
Chci nakoupit pod strom nějaká dětská DVD, ale většinou mají tu něco, tam něco a nechce se mi platit poštovné z deseti obchodů. Nemáte nějaký oblíbený eshop, kde kupujete dětská DVD? U nás teď frčí nejvíc Pošťák Pat, Ovečka Shaun, Peppa apod. Moc díky a ještě jednou se omlouvám za stupído dotaz.
@caramilla no jo, ale jak mám vědět, že ho tvůj brácha má dlouho, když nevím, že něco takového vůbec existuje 😀 😀 😀 až budeme plánovat něco dalšího, tak se tě budu ptát rovnou 😉
ale co, aspoň ten náš blesk myslím umí cosi jako odpal na dálku (myšleno tak, že není nasazen na foťáku, ale foťák si ho zvládne odpálit 🙂 ) Aspoň tak mi to teda manžel tvrdil 😅 ... nebudu přece brečet nad něčím, co jsme už pořídili, že jo 😎
@kamishek Jinak mám teda nasazeného brouka do hlavy a pokukuju po tomhle http://www.canonklub.cz/clanky/zajimavy-zoom-ef...
Bééééééé a já si myslela, že mám s fotopříšlušenstvím vystaráno na 10 let 😀 TO je fakt snad horší jak ty látky 😀 😀 😀
@ucitelka70 Ty vies madarsky? A nepoznas nejaky madarsky E-shop s latkami? 😀
@koki_melo Asi ti to moc nepomůže, ale já tohle všechno dětem pouštěla na youtube, třeba Pepinu i anglicky, jim to nevadí, je to hezká angličtina, zvyknou si na přízvuk a většině rozumím i já🙂 Nemáme TV, takže se stejně na vše díváme na PC, proto mi DVD přijdou zbytečné. U nás zase frčí mluvené slovo - čtené pohádky, třeba při nemoci.
@zojec jsem se "snažila" a fotky ze starého jsou horší, protože jsem je tak schválně asi udělala, protože si ho chci nechat 😀 😀 😀 😀 😀 Ale na metru ostří dobře, ještě zkusíme o víkendu pevnou padesátku a asi si ho necháme, já jsem se zamilovala hlavně do toho ovládání, držení, konečně tělo, u kterého makroobjektiv nepřeváží tělo a drží se mi dobře v ruce. Snad se s ním naučím a nebudu litovat 😠
@ucitelka70 peče se při 80stupních.To je 175 stupňů ale Fahrenheita na to pozor.Při 175 by se ti to speklo
@kamishek je pravda, že sice objektiv stojí min. desítku, ale když máš jeden širokáč, tak si většinou další nekupuješ, ale když máš jedny lille žabičky a objeví se lištičky, tak koupíš lištičky, i když nemáš vyšité žabičky 😀 😀 😀 😀 Já seťák mám, ale fakt ten historický 18-55, ale má IS, fakt není špatný, prostě mě jen posedlo to, že je to přímo na to natáčení a rychle to ostří, ono ideál by bylo jet do Prahy do Fotoškoda a tam si to zkusit, zda to z ato stojí a nebo koupit a do 14 dní poslat zpět... Jestli to za to fakt stojí. On i ten můj starý seťák ostří u toho videa totiž dobře 😠
@petkasv ty fotky ale nejsou tělem, ale objektivem, je to makroobjektiv , který stál 18 tisíc, tak aby to nedělalo hezké fotky (kupovala jsem si ho kdysi dávno z práce za celoroční odměny a přesčasy s tím, že budu fotit vážky, kdybych já tenkrát věděla, že s tím budu fotit knoflíky😀 ). Jinak jsou to fakt výcvaky, uložila jsem mínu a rychle vyběhla ven a něco omrzlého vyfotila, dokud je světlo 😀

@ucitelka70 to je pekne. to by som aj ja skusila. daj vediet, ako to dopadlo so solamilom.