icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
16. dec 2013

@zuzkasim Veď sa takej bundy neboj,vystrihni latku aj podsivku rovnako,co odsijes na latke,odsi na podsivke a ked budes mat vzlast v kope latkove diely a zvlast v kope podsivkove diely(samozrejme nevravim o rukavoch,tie nechaj na neskor),daj si trupovu cast licom k sebe,dookola predsi,vyvrat,vystehuj a ostepuj.Potom si usi na komletku rukavy a nakoniec ich vsi-zvlast podsivkove a zvlast latkove🙂.Nie je to zlozite,len napisane to vyzera zlozito🙂.

piecee
16. dec 2013

@laeela no já jsxem si taky říkala jestli to není blbý ale v důsledku to vypadá moc hezky 🙂)

ucitelka70
16. dec 2013

@alenf hlavne aby bol príjemný materiál, mne climayarn nevadí na spodkách, ale na tričku ano.... ja mám rada finerib - je dobre elastický, hrejivý, pekný, dobre sa šije....

koki_melo
16. dec 2013

@alenf Taky hlasuju pro finerib, sice to nemá vlastnosti jako "zateplovaky", ale ja z něj šiju elasťáky pro dcerku do školky, "nesmí" mít punčocháče kvůli tomu, že se sami neoblíknou, stejně tak trička jsou z něj príma, hezky na tělo. Ale merino je merino 😉 .

koki_melo
16. dec 2013

@zuzkasim Tak zrovna věci s podšívkou jsou super, protože tam právě dovnitř schová ty začátečnické chyby. Ale je pravda, že když se teď podívám na svou prvotinu, o které jsem měla dojem, že je skvělá, ale co, jak se říká, Kdo se bojí... 😀.

alenf
16. dec 2013

koki_melo A to merino je najteplejsie?Nehryzie to?:DChcem pre seba ako keby spodky a aj to tricko,len som dosť zimomravá:(

veronik77
16. dec 2013

@laeela tak k systému dítě usne - dám si kafe jsem dospěla už při třetím 🙂 jináč bych si to kafe dala až večer 😀

elentari
16. dec 2013

moje další meta zdolána - aplikace (a aby k něčemu taky vypadala 🙂 )

bury
16. dec 2013

@veronik77 @laeela - tak já jsem větší borec - systém usne dítě, dám si kafe, jsem zavedla už u druhého 😀 😀 Podle toho to taky vypadá - doma věčnej bordel, nešiju, málo peču atd. No ale kafe, to si vypiju v klidu 😀 😀
@crawler - tak tvůj klid ti závidím 😵 to je opravdu vlastnost, kterou nemám ani z mála ☹ jsem nervák a to je moc špatně.

sufik1
16. dec 2013

hmmm, tak systém dítě usne dám si kafe nějak nefunguje. U nás jedno usne, druhý se vzbudí a třetí nespí vůbec. Zato já bych spala

veronik77
16. dec 2013

@sufik1 ale aspoň to jedno spí 🙂 myslet pozitivně 😎
jdu si dát to kafe, sice nikdo nespí, ale taky už jsou velký 😀

elentari
16. dec 2013

ehm, systém "dítě usne - dám si kafe" jsem zavedla už u prvního. A koukám, že je to dobře, stejně bych se k tomu evidentně dopracovala 😀

vondandy
16. dec 2013

Ahoj, zpracovavam tri metry tenouckeho upletu na kruhove saly a k tomu cepice (jsou dvojite a jeste s ohrnutim, takze snad se v nich zima prezije). Knoflicky od Definitiv.
Neco necham doma detem a neco bude kamaradkam pro deti pod stromecek. Snad se budou libit.

mimave
16. dec 2013

kocky... je tu niekto kto sije aj potahy na kociky?

vondandy
16. dec 2013

...a neco ucitelkam na besidku jako podekovani za trpelivost s nami.

vondandy
16. dec 2013

foto

caramilla
16. dec 2013

žužu spam 😀

caramilla
16. dec 2013

@elentari překrásné 😵

caramilla
16. dec 2013

@bulinka souhlasim s tebou, nenech se terorizovat bezohlednymi lidmi, co maji sklony psychicky vydirat druhe, to se nedela!

alenf
16. dec 2013

@caramilla aké to máš veľmi pekné🙂!Také milučké🙂))!

anastazieb
16. dec 2013

Já taky šiju dva roky 😀 Začala jsem výměnou zipu u flísové bundy, abych tam mohla zapnout vsadku na nošení 😀 Pak jsem ušila vsadku, nějaké povlečení... Pak jsem začala s úpletama recyklací věcí ze sekáče, potom nákup OL, nákup látek, pak jsem pátrala, kde se dělají hromadky, našla jsem MK a už to jelo 😀

petkasv
16. dec 2013

@caramilla to je pořád z tý rifloviny to je bomba, fakt, to jako je pecka 😀

elentari
16. dec 2013

@bulinka nic si z toho nedělej, Mám zkušenost, že spousta lidí řekne, že to, co ušiju, by neuměla, ale přitom vůbec nemají odhad na práci, kolik to (aspoň mně) zabere času. A navíc, když to není pro osobní potřebu, je to pro někoho cizího, tak člověk "nepustí" jen tak něco, že...
@caramilla kujů 🙂 však ty to máš taky parádní 🙂 a tatínek by si měl už pořídit flintu na odhánění nápadníků -Jasmínka má úžasný kukadla 🙂

katka82
16. dec 2013

@bulinka já bych jí napsala popravgě že jsi byla mard a krom toho že máš 2 malé děti a chodíš do práce 😉 tudíž moc času taky nemáš a pokud se urazí tak houby zle 😉 jinak koukám že jsi od Plzně 🙂 můžu se zeptat odkud přímo??že bysme mohli udělat minisrazík 😉

katka82
16. dec 2013

@elentari to je právě to že si každý myslí že jen sedneš k mašině uděláš frk,frk a je hotovo 😝 ale nikdo nevidí tu ostatní práci kolem a hlavně to ani nedocení 😖 mě teď jedna zákaznice nevěřila že jsem dělala povlak na polštář skoro 2 hodiny 😝 chtěla tam zip a látku úplet-takže než jsem tam ten zip jen našpendlila tak to byla nějaká doba a o přišívání ani nemluvě 🙄

zuzkasim
16. dec 2013

@caramilla Ty puntíkaté legíny jsou fakt super, na tričku je na mě moc vzorů, jsem usedlá🙂 Ale říkám si, že po Jasmínce bych chtěla dědit boty, musí být totálně neochozené, má jich určitě víc jak já🙂

zikie
16. dec 2013

Vánoční dárek pro mě. 😀 Fotky jsou děsné, ale svoje nové vorvaňo- kojo tričko miluju a určirě nebude poslední.Ještě mám jedno nedošité s dlouhým rukávem, ale to se mi zdaleka tak nelíbí.

zojec
16. dec 2013

@caramilla tie tulipany su nadherne, sa ich neviem dockat 😀 aj ta balonova sukna.. ako vzdy na jednicku 😉

elentari
16. dec 2013

@zikie no tak to je luxusní! 🙂 moc se mi líbí, je podle mého gusta 🙂

zojec
16. dec 2013

@zikie inak tento strih mam na kojenie najradsej.. uz sa mi inak vsetk kojo tricka po 4 rokoch sustavenho dojcenia tak zunovali, ze ich nechcem ani vidiet :D