Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alenf hlavne aby bol príjemný materiál, mne climayarn nevadí na spodkách, ale na tričku ano.... ja mám rada finerib - je dobre elastický, hrejivý, pekný, dobre sa šije....
koki_melo A to merino je najteplejsie?Nehryzie to?:DChcem pre seba ako keby spodky a aj to tricko,len som dosť zimomravá:(
@veronik77 @laeela - tak já jsem větší borec - systém usne dítě, dám si kafe, jsem zavedla už u druhého 😀 😀 Podle toho to taky vypadá - doma věčnej bordel, nešiju, málo peču atd. No ale kafe, to si vypiju v klidu 😀 😀
@crawler - tak tvůj klid ti závidím 😵 to je opravdu vlastnost, kterou nemám ani z mála ☹ jsem nervák a to je moc špatně.
hmmm, tak systém dítě usne dám si kafe nějak nefunguje. U nás jedno usne, druhý se vzbudí a třetí nespí vůbec. Zato já bych spala
ehm, systém "dítě usne - dám si kafe" jsem zavedla už u prvního. A koukám, že je to dobře, stejně bych se k tomu evidentně dopracovala 😀
kocky... je tu niekto kto sije aj potahy na kociky?
...a neco ucitelkam na besidku jako podekovani za trpelivost s nami.
Já taky šiju dva roky 😀 Začala jsem výměnou zipu u flísové bundy, abych tam mohla zapnout vsadku na nošení 😀 Pak jsem ušila vsadku, nějaké povlečení... Pak jsem začala s úpletama recyklací věcí ze sekáče, potom nákup OL, nákup látek, pak jsem pátrala, kde se dělají hromadky, našla jsem MK a už to jelo 😀
@bulinka nic si z toho nedělej, Mám zkušenost, že spousta lidí řekne, že to, co ušiju, by neuměla, ale přitom vůbec nemají odhad na práci, kolik to (aspoň mně) zabere času. A navíc, když to není pro osobní potřebu, je to pro někoho cizího, tak člověk "nepustí" jen tak něco, že...
@caramilla kujů 🙂 však ty to máš taky parádní 🙂 a tatínek by si měl už pořídit flintu na odhánění nápadníků -Jasmínka má úžasný kukadla 🙂
@elentari to je právě to že si každý myslí že jen sedneš k mašině uděláš frk,frk a je hotovo 😝 ale nikdo nevidí tu ostatní práci kolem a hlavně to ani nedocení 😖 mě teď jedna zákaznice nevěřila že jsem dělala povlak na polštář skoro 2 hodiny 😝 chtěla tam zip a látku úplet-takže než jsem tam ten zip jen našpendlila tak to byla nějaká doba a o přišívání ani nemluvě 🙄

@zuzkasim Veď sa takej bundy neboj,vystrihni latku aj podsivku rovnako,co odsijes na latke,odsi na podsivke a ked budes mat vzlast v kope latkove diely a zvlast v kope podsivkove diely(samozrejme nevravim o rukavoch,tie nechaj na neskor),daj si trupovu cast licom k sebe,dookola predsi,vyvrat,vystehuj a ostepuj.Potom si usi na komletku rukavy a nakoniec ich vsi-zvlast podsivkove a zvlast latkove🙂.Nie je to zlozite,len napisane to vyzera zlozito🙂.