Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb závidím 🙂 máš krásné věci v albu, snad taky časem něco hezkého vytvořím. Zatím tady u vás všech jen očumuji a obdivuji 😉
@zikie krásné, dnes jsem za pajcovatelku, ale tento úplet jsem si koupila pro sebe už v létě, zatím jsem si z něj teda triko neušila, ale také plánuju jednoduché s krátkým rukávem. 😉
Máš to moc hezký a ještě hezčí máš bříško. Začínám být s těmi vánoci nějak rozněžnělá, včera jsem dokonce načumovala do kočárku před školkou, hrůza. 😀
baby otázka ako sa používa obojstranny vlizelin? postup? nerada by som si niečo prizehlila o stol 😀
@laeela Neboj, já nepředpokládám, že jsem jediná kdo si tenhle úplet koupil 🙂) A na jednoduché krátkorukávové tričko je fakt asi nejlepší. Na to druhé jsem ho nakombinovala s těmi kytičkami, co byly na lille jakože k tomu a není to ono... Každý vypadá líp zvlášť.
... A že by pátý pokus... 🙂
@crawler já mám právě ty zakázky taky z listopadu a nějak jsem neodhadla že mě mimčo nenechá šít tak jak jsem byla zvyklá. Ale včera se dařilo ještě aby dneska a zítra a budu spokojená. Všechny jsem brala s tím že je chcou pod stromeček. Tak to chci dodržet. Zadrbala jsem se se soft soupravou na tom strávím vždycky tolik času 😝 teď už jen pánské kalhoty to bývá lepší . Včera to byl maraton od devíti do osmi a pak rovnou do postele. Manžel se pěkně mračil 😠
@caramilla jo musíme se šetřit ono to ani jinak nejde jak se malé šprajcne tak já nevydržím sedět a musím na prochajdu nebo si lehnout. Tak mi pak ubývá čas na šití. A manža z toho není nadšen peskuje mě že pořád šiju 😝 ale došiju to tak abych ve čvrtek odeslala pak jedna tady přes barák a padla 😅
@anastazieb ty aplikace máš dokonalý 😵
@crawler díky, taky je to dost opruz 😀 Vymýšlím, jak si to zjednodušit, asi ty bílý okýnka budu malovat barvou, ale musím jí nejdřív pořídit 😀 A to už mám v plánu podobnou mikinu holčičí, pro kamarádčinu dcerku k narozeninám, to bude taky dost opruz 😀
Holky moc děkuju za povzbuzení, že jusem jen natrefila na pěknou pipinku 😀. Včera večer jsem ji to všechno předala a už ji nechci nikdy vidět, natož jí něco šít.
@katka82 jsem přímo z Plzně a srazík je dobrý nápad. Třeba se přidá i @michamicha a @snowwitch, ty jsou taky z Plzně a okloí 🙂. Jesltli je ještě někdo z okolí Plzně tak se omlouvám, ale víc jsem nás tu plzeňských nepostřehla 😀
holky jak tu vidím ty pupíky, hned bych se přidala 😀. Ale asi by mi to moc neprošlo. U manžela třeba ještě jo, ale v práci už asi ne ☹
@bulinka tak paráda 🙂 na @michamicha jsem taky myslela 😉 a super že @snowwitch je taky z Plzně 😵ani jsem si nevšimla 🙂 akorát teda se v Plzni moc nevyznám 😅 trefím jen na Borská pole a do fakultky na Locháč 😅 😀 😀
@zuzkasim děti jsem měla mít přeně po dvou letech, ale doktoři to viděli jinak a mého vyndali dřív 😝 . Já jsem ráda, že v dnešní době mám práci a super šéfovou. A teď odrodila ta co mě zastupovala a šéfka rovnou řekla, že už tu potřebuje někoho na stálo a ne pořád měnit sekretářku. Minule mi trvalo pomalu půl roku než jsem si zaučila zástup ☹ Ale je pravda, že nikdy neříkej nikdy a třeba se nám mimi zadaří i neplánovaně 😀
@anastazieb všetko krásne kapuca n mikine vypadá zujímavo
@crawler ja obdivujem ako šiješ pri deťoch, môj malý mi to vôbec nedovolí, on s strojov bojí, dokonca ani ked spí nemôžem, minule som to skúšala a budil sa n to s revom, takže momentálne šijem len ak cez víkend zoberie muž deti niekam čo je raz za mesiac, ale dúfam, že s to časom zmení a začnem šiť naplno, dosť mám pre to depky, pretože s nikam neposúvam
susede som sľúbila divadlo na dvere n vianoce pre deti, no ešte som ni nezačala, budem asi šiť v rukách 23. v noci

@zojec Já teď mám od kojení chvíli pauzu a před tím jsem vlastně ani žádná kojící trička neměla, tak jsem ještě nadšená 🙂