Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ellysa u nás se šije podobně, 1x za měsíc 😀
@anastazieb super kousky, jako vždy 😉
@zikie krásné tričko! látka mě také lákala, zatím jsem odolala, ten podklad je přímo bílý nebo krémový?
@caramilla hezky barevné🙂 tu mám také obě látky, chtěla jsem kombinovat, ale na sebe 😀 tak asi neee, přecijen, na dětech to je hezký, ale na mě 😀
mám dotázek 😀 teplákovina a velur od hilca, sepírá se hodně ?
Dneska máme za sebou první hromadný pečení. Bylo to úžasný. Sešly jsme se nakonec jen 4 maminy a 7děcek do 4let. Trošku jsem se bála jak se s dětma s takovým úkolem poperem, ale byla to paráda. Máme každá pořádnou nálož ořechů košíčků a vosích hnízd. Děti patlaly a dělaly bugr, který jsme ale společně zase ulidily. Jestli máte po ruce podobně odvážný kámošky, doporučuju!
Aby to nebylo moc OT, připravila jsem pro větší děcka zástěrky:
Moc všem děkuju za chválu, věřte, že potěšila moc 😵
@zikie Úžasný dárek, fakt povedené 😎
@petkasv jj to je ta od tebe 😀
@zuzkasim Jasmí ale nemá zas tak moc nových bot 😀 Zrovna tyhle jsou dost jeté z MMB, D&G, lakovky jsou dobré, ale ten kožíšek nahoře je hrozně ojetý, ale i tak vypadají hezky a mě se prostě líbí, možná je opravím.
Já kupuju hodně bot, jednak mám ráda, když jí to ladí k bundě a ona má hodně bund a jednak je to nutnost, když fotíme na Fler, nemohla by tohle teba fotit v obyč. superfitech, fotku by to zkazilo. Fakt je to detail ale hodně důležitý. Ale je to asi alibi, já jsem na boty byla vždycky úchylná, dřív v mládí na ty svoje a teď na Jasmíny, sama chodím v pár párech 😀 Nové máme letos jen Crocs sněhule, protože ty použité jsou nehorázně drahé a ještě ochozené a to nesnáším, ale jinak máme vše z 2. ruky 😉 Někdy i 3. 4. ... 😀
@daisyr ty, neboj se toho, já bych si to na sebe klidně, ale fakt klidně vzala! Naopak v kombinaci mi to přijde lepší jak samotné. Fakt se toho neboj, nabíjí to energií. Zákaznice ten set má pro sebe taky, teda leginy puntíkaté, triko tulipány a jen lemované puntíky, ale kombinace tam je taky a klidně do toho šla. Neboj se toho, přeci nemusíme chodit všechny furt v černé 😉
@caramilla Háhahá Petro, musím říct, že jsem se rozesmála nad hláškou o "obyčejných superfitech", botech málem za dvojku (zimní teda). Ale je to tak, fotka prodává a může být to oblečení super skvělé a krásné a pokazí to detail. Nakonec, šitím přeci ušetříme tolik peněz, tak proč si nedovolit hromadu botů 😀 .
@jieff jste odvážné, že jste do toho šly, ale ono nakonec, jestli bordelí jedno dítě nebo sedm už asi je jedno, jistě jste si užili hromadu legrace.
holky, u mě na blogu fotonávod na nosítko od wewe, co sem dávala to úžasné šité se sovičkama... http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/12/ergon...
některá jste ho chtěla
Prosím pěkně o radu a zkušenosti. Je dobrá kombinace cover a overlocku v jednom? OL mám nyní, schválený mám i COV, akorát zazněla ta správná otázku KAM TO PROBOHA DÁME? Tak jsem si říkala. že bych OL pustila dál a koupila si kombinaci, ale netuším, nakolik je to dobrý nápad a jestli ten stroj je dobrý nebo je to takový kočkopes. Děkuju za názory.
Konečně jsem stáhla foto z foťáku a tak se můžu pochlubit. Moc toho není, jen podšité tepláky flísem a obal na doklady do auta, pro manžela (no vlastně i pro mě).
Tepláky jsme potřebovali, protože třeba do autosedačky... se mi Elu na cestu k babičce nechtělo cpát do podšitých džín... a cestovat v softshellu, taky není ideální.Překvapilo, mě, že jsou fakt moooc přijemné a teplé, možná se mi tato kombinace líbí víc než loňské zateplení (finerib+ beránek). Ušila jsem kalhoty hodně dlouhé, takže zatím nosíme ohrnuté.
Obal je šitý ze softshellu, barva nic moc, šila jsem schválně z této, protože se mi nějak nelíbí a nevím si zatím představit co jiného z ní ušít. Tohle byla vlastně moje první kapsička a musím říct, že na softshell to není ideální střih. Místy je už hoooodně vrstev softu, takže rohy u zipu nevypadají nejlíp.
Teď mě čeká trochu vylepšení kočáru a auta=ušít pásek co udrží sourozenák ve složeném stavu, deku s úchyty na sourozeňák a kryt zavazadlového prostoru do auta (teď tam nic nemáme a docela mě to rozčiluje).
@koki_melo probíhala tu taková diskuze před pár měsíci a jedna holka pořídila nějakou kombinaci, kterou si velmi pochvalovala. Už ale nevím, která to byla značka, snad Janome? Jinak ty kombinace (jiné značky) tady holky moc nedoporučovaly.
@anastazieb no tak nějak tuším, že to asi nebude super nápad. Proto se ptám 🙂.
@koki_melo já ale kdybych o něm uvažovala, tak bych taky musela jít do kombinace, protože třetí stroj se mi na stůl nevejde...
@anastazieb Jsem na tom podobně. Říkala jsem si, že kdyby to bylo někdy aktuální, šla bych možná do merrylocku. Na ten jsem zatím slyšela chválu.
@koki_melo @laeela jako bordel tu byl větší, ale zase nás bylo víc na úklid. Holky byly skvělý, po každým patlání některá z nás vlezla pod stůl a zametla. Okamžitě se zorientovaly v kuchyni a dokonce jsme ani žádný plech nespálily! Dvě děti byly dopo ve školce, protože měli divadýlko. Před dvanáctou jsem pro ně s dvěmi dalšími došla. Po cestě ze školky mi celou cestu zpívaly Pásli ovce valaši, no to jsem byla skoro Vánočně dojatá. 4skřítci držíc se za ruce a zpívající...
Pak už jsme měli víc pomáhačů a u vosích hnízd byl dokonce poměr dětí ku dospělím 5:1, to byl mazec, těsto se rozcestovalo po celým stole. Ale byli vážně šikovný a splácali jsme krásný vosí hnízda. Plnění krémem už kluky nebavilo, tak si hráli v obýváku a mrňata se stáhla za nima. S 4letou Emou už šlo všechno v klídku. Tak krásně nazdobený košíčky jsme ještě neměli 😉
Těhotná kamarádka nakonec skončila jako hlídač v ložnici, kde si děti v postýlce udělaly bunkr a četly si tam knížky...4 roční mrňata se vzájemně mordovala, tak to musela občas zasáhnout. Společně s dětma jsme uklidili hračky.
Dokonce jsme zvládly vypít i trochu svařáku - za pochodu 🙂
Rozpustili jsme se v pět, děti vytuhly v sedm, já stihla vyluxovat, vytřu dneska a Vánoční úklid je hotovej🙂
@zikie je to látk z Jysku, předloni jsme jí tu kupovaly hromadně, prodávali jí po 5metrech. Nevím možná jí ještě mají. Není ale tak kvalitní jako látky z Ikey, nebo americké bavlny. Dost žmolkovatí a ztrácí barvu. Já si tenkrát koupila celý balík.

holky šily jste prosím některá CHLAPECKÉ SLIPY?