icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
17. dec 2013

holky šily jste prosím některá CHLAPECKÉ SLIPY?

petkasv
17. dec 2013

@piecee ty tu šije @crawler 🙂

daisyr
17. dec 2013

@ellysa u nás se šije podobně, 1x za měsíc 😀

@anastazieb super kousky, jako vždy 😉
@zikie krásné tričko! látka mě také lákala, zatím jsem odolala, ten podklad je přímo bílý nebo krémový?
@caramilla hezky barevné🙂 tu mám také obě látky, chtěla jsem kombinovat, ale na sebe 😀 tak asi neee, přecijen, na dětech to je hezký, ale na mě 😀

barcav
17. dec 2013

mám dotázek 😀 teplákovina a velur od hilca, sepírá se hodně ?

zikie
17. dec 2013

@daisyr podklad je krémový

petkasv
17. dec 2013

@barcav hilco všeobecně ano 😖

barcav
17. dec 2013

@petkasv díky, sestřenka by chtěla buď z autíčkové teplákoviny nebo zvířátkového veluru ušít malýmu mikinu

arlette
17. dec 2013

ahoj, přidávám poslední kousky. Jen nevím,kdy vás tu dočtu 😀 Ty modré kalhoty , rolák a kabelka jsou pro jednu paní na přání, zbytek je pro moje divochy

laeela
17. dec 2013

vkládám jednu šicí inspiraci:

jieff
17. dec 2013

Dneska máme za sebou první hromadný pečení. Bylo to úžasný. Sešly jsme se nakonec jen 4 maminy a 7děcek do 4let. Trošku jsem se bála jak se s dětma s takovým úkolem poperem, ale byla to paráda. Máme každá pořádnou nálož ořechů košíčků a vosích hnízd. Děti patlaly a dělaly bugr, který jsme ale společně zase ulidily. Jestli máte po ruce podobně odvážný kámošky, doporučuju!
Aby to nebylo moc OT, připravila jsem pro větší děcka zástěrky:

caramilla
17. dec 2013

Moc všem děkuju za chválu, věřte, že potěšila moc 😵

@zikie Úžasný dárek, fakt povedené 😎

@petkasv jj to je ta od tebe 😀

@zuzkasim Jasmí ale nemá zas tak moc nových bot 😀 Zrovna tyhle jsou dost jeté z MMB, D&G, lakovky jsou dobré, ale ten kožíšek nahoře je hrozně ojetý, ale i tak vypadají hezky a mě se prostě líbí, možná je opravím.
Já kupuju hodně bot, jednak mám ráda, když jí to ladí k bundě a ona má hodně bund a jednak je to nutnost, když fotíme na Fler, nemohla by tohle teba fotit v obyč. superfitech, fotku by to zkazilo. Fakt je to detail ale hodně důležitý. Ale je to asi alibi, já jsem na boty byla vždycky úchylná, dřív v mládí na ty svoje a teď na Jasmíny, sama chodím v pár párech 😀 Nové máme letos jen Crocs sněhule, protože ty použité jsou nehorázně drahé a ještě ochozené a to nesnáším, ale jinak máme vše z 2. ruky 😉 Někdy i 3. 4. ... 😀

caramilla
17. dec 2013

@bulinka tak snad nemusíš mít povolenku z práce, ne? 😀 Jestli chtějí rodiče, tak bych do toho být tebou šla 😉

caramilla
17. dec 2013

@daisyr ty, neboj se toho, já bych si to na sebe klidně, ale fakt klidně vzala! Naopak v kombinaci mi to přijde lepší jak samotné. Fakt se toho neboj, nabíjí to energií. Zákaznice ten set má pro sebe taky, teda leginy puntíkaté, triko tulipány a jen lemované puntíky, ale kombinace tam je taky a klidně do toho šla. Neboj se toho, přeci nemusíme chodit všechny furt v černé 😉

viktoria12
Odpoveď bola odstránená
koki_melo
17. dec 2013

@caramilla Háhahá Petro, musím říct, že jsem se rozesmála nad hláškou o "obyčejných superfitech", botech málem za dvojku (zimní teda). Ale je to tak, fotka prodává a může být to oblečení super skvělé a krásné a pokazí to detail. Nakonec, šitím přeci ušetříme tolik peněz, tak proč si nedovolit hromadu botů 😀 .

@jieff jste odvážné, že jste do toho šly, ale ono nakonec, jestli bordelí jedno dítě nebo sedm už asi je jedno, jistě jste si užili hromadu legrace.

laeela
17. dec 2013

@jieff krásné zástěrky a prima čtení. 😵

sufik1
17. dec 2013

holky, u mě na blogu fotonávod na nosítko od wewe, co sem dávala to úžasné šité se sovičkama... http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/12/ergon...

některá jste ho chtěla

koki_melo
17. dec 2013

Prosím pěkně o radu a zkušenosti. Je dobrá kombinace cover a overlocku v jednom? OL mám nyní, schválený mám i COV, akorát zazněla ta správná otázku KAM TO PROBOHA DÁME? Tak jsem si říkala. že bych OL pustila dál a koupila si kombinaci, ale netuším, nakolik je to dobrý nápad a jestli ten stroj je dobrý nebo je to takový kočkopes. Děkuju za názory.

jemi
17. dec 2013

Konečně jsem stáhla foto z foťáku a tak se můžu pochlubit. Moc toho není, jen podšité tepláky flísem a obal na doklady do auta, pro manžela (no vlastně i pro mě).
Tepláky jsme potřebovali, protože třeba do autosedačky... se mi Elu na cestu k babičce nechtělo cpát do podšitých džín... a cestovat v softshellu, taky není ideální.Překvapilo, mě, že jsou fakt moooc přijemné a teplé, možná se mi tato kombinace líbí víc než loňské zateplení (finerib+ beránek). Ušila jsem kalhoty hodně dlouhé, takže zatím nosíme ohrnuté.
Obal je šitý ze softshellu, barva nic moc, šila jsem schválně z této, protože se mi nějak nelíbí a nevím si zatím představit co jiného z ní ušít. Tohle byla vlastně moje první kapsička a musím říct, že na softshell to není ideální střih. Místy je už hoooodně vrstev softu, takže rohy u zipu nevypadají nejlíp.

Teď mě čeká trochu vylepšení kočáru a auta=ušít pásek co udrží sourozenák ve složeném stavu, deku s úchyty na sourozeňák a kryt zavazadlového prostoru do auta (teď tam nic nemáme a docela mě to rozčiluje).

anastazieb
17. dec 2013

@koki_melo probíhala tu taková diskuze před pár měsíci a jedna holka pořídila nějakou kombinaci, kterou si velmi pochvalovala. Už ale nevím, která to byla značka, snad Janome? Jinak ty kombinace (jiné značky) tady holky moc nedoporučovaly.

koki_melo
17. dec 2013

@anastazieb no tak nějak tuším, že to asi nebude super nápad. Proto se ptám 🙂.

anastazieb
17. dec 2013

@koki_melo já ale kdybych o něm uvažovala, tak bych taky musela jít do kombinace, protože třetí stroj se mi na stůl nevejde...

zikie
17. dec 2013

@anastazieb Jsem na tom podobně. Říkala jsem si, že kdyby to bylo někdy aktuální, šla bych možná do merrylocku. Na ten jsem zatím slyšela chválu.

zikie
17. dec 2013

@jieff Zástěrky jsou super! Odkud máš tu krásnou látku?

petkasv
18. dec 2013

@zikie a to tě ani neodrazuje to přenastavování???

sufik1
18. dec 2013

@zikie ta je z jysku, chceš kus??? Nějak mě neoslovila... ale hrozně žmolkuje a kvalita obecně nic moc.

jieff
18. dec 2013

@koki_melo @laeela jako bordel tu byl větší, ale zase nás bylo víc na úklid. Holky byly skvělý, po každým patlání některá z nás vlezla pod stůl a zametla. Okamžitě se zorientovaly v kuchyni a dokonce jsme ani žádný plech nespálily! Dvě děti byly dopo ve školce, protože měli divadýlko. Před dvanáctou jsem pro ně s dvěmi dalšími došla. Po cestě ze školky mi celou cestu zpívaly Pásli ovce valaši, no to jsem byla skoro Vánočně dojatá. 4skřítci držíc se za ruce a zpívající...
Pak už jsme měli víc pomáhačů a u vosích hnízd byl dokonce poměr dětí ku dospělím 5:1, to byl mazec, těsto se rozcestovalo po celým stole. Ale byli vážně šikovný a splácali jsme krásný vosí hnízda. Plnění krémem už kluky nebavilo, tak si hráli v obýváku a mrňata se stáhla za nima. S 4letou Emou už šlo všechno v klídku. Tak krásně nazdobený košíčky jsme ještě neměli 😉
Těhotná kamarádka nakonec skončila jako hlídač v ložnici, kde si děti v postýlce udělaly bunkr a četly si tam knížky...4 roční mrňata se vzájemně mordovala, tak to musela občas zasáhnout. Společně s dětma jsme uklidili hračky.
Dokonce jsme zvládly vypít i trochu svařáku - za pochodu 🙂
Rozpustili jsme se v pět, děti vytuhly v sedm, já stihla vyluxovat, vytřu dneska a Vánoční úklid je hotovej🙂

@zikie je to látk z Jysku, předloni jsme jí tu kupovaly hromadně, prodávali jí po 5metrech. Nevím možná jí ještě mají. Není ale tak kvalitní jako látky z Ikey, nebo americké bavlny. Dost žmolkovatí a ztrácí barvu. Já si tenkrát koupila celý balík.

petkasv
18. dec 2013

@jieff jéé to je krásný 😵

zikie
18. dec 2013

@petkasv Odrazuje, ale další stroj by se mi sem fakt nevešel. Ale je to hudba budoucnosti. Otázka, jestli na to vůbec někdy dojde...
@sufik1 To bych moc ráda! Náš zvěřomil by byl určitě nadšenej!

behulka
18. dec 2013

@sufik1 vďaka moc 😵