Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec intimky, kde není PUL, tak na OL není problém, ale když jsem šila první vložky - savé vrstvy + PUL, tak teda sado 😝 hnus, ale chce to vychytat nastavení diferenciálu a PUL mít pod patkou a savou látku dole na zoubkách 😉 ta kočička je nádherná 😵
@mahafi nejsem sice Katy,ale já mám cikcak na aplikace tuším 2,5široký a 0,5 dlouhý...teď to nevím jistě,ale snad to říkám dobře
@elixia podbradnik :D ale to je asi skoda 🙂 no plienku, podlozku, obal na prebalovaci pult, alebo vlozky 😀 😉 este tasku by si mohla.. 🙂 alebo obal na desiatu, tie minky su taka fajn pevna latka 😉
@crawler robila som aj tie male intimky s pulom.. pre kamoskku, ja chvalabohu este nepotrebujem :D a skusala som pul hore aj dole.. na takych normalnych mi tie obluky nerobili az taky problem, ale na tych prtavych som sedivela.. a hlavne ked som sa kukla na predlohu, ktora je dokonala 😠 no ale mam dalsiu vec, co musim pokorit 😀
@elixia , videla jsem z nej nakrcniky a muze to byt moc prijemne (treba takhle http://www.fler.cz/zbozi/nakrcni-kyx-lady-orang...).
@zojec tak jako já nejprve přišívám savou vrstvu k vrchní vrtstvě na, která jde k pokožce,na rovnostehu a pak to celé objedu na OL, nikdy jsem neměla žádný problém a šlo to samo, nic jsem neupravovala, žádný diferenciál, tím že se to přichytí k té vrchní vrstvě tak už to jde samo 😉
@zojec tak jako já nejprve přišívám savou vrstvu k vrchní vrtstvě na, která jde k pokožce,na rovnostehu a pak to celé objedu na OL, nikdy jsem neměla žádný problém a šlo to samo, nic jsem neupravovala, žádný diferenciál, tím že se to přichytí k té vrchní vrstvě tak už to jde samo 😉 a je jedno jestli je spodní vrstva pul, nebo flanel, nebo manšestr
Holky prosím poraďte, šiju softshellku a prošívám z lícu u zipu a neprovazuje mi nit... Měla jsem jehlu 90, 80 a 75 stretch (která mi pomohla u kapucy, když mi 90 neprovazovala), ale nejde nic... Zkusila jsem jí i trochu povytáhnout, ale taky to nepomůže. Jiný jehly nemám ☹ Vždycky jsem to šila normálně a teď to nejde, ostatní prošívání úplně v pohodě. Šije to chvíli normálně, pak třeba 2cm nic, pak zas normálně, pak zas nic... Co s tím? Díky
@anastazieb mě to takhle taky zazlobilo a byla tupá jehla, vyměnila jsem za 90jeansovou a šlo to,takže já bych zkusila novou jehlu, aby byla ostrá a když nepomůže ani to, tak tu jeansovou koupit 😉
@elixia ušij mu polštářek a nebo nějaký zvíře, záleží, co máš za vzor. Nebo to nech na vnitřek kapucy a aplikaci...
@anastazieb já některý části (u krku s tím chráničem zipu nahoře pak vzdala a šila v ruce. Bylo to moc vrstev. Zvyš přítlak patky a nebo mechanicky tlač na patku (nevím, jestli máš zipovou) a ostrá jehla jeans...
@crawler jeansovou jsem to dělala jako první, ale ta mi zlobila už u obyčejného prošívání dvou vrstev softshellu z lícu, nakonec to slo až se 75 stretch. Teď už to je víc vrstev (2x soft, zip a 2x kalhotový soft), ale stejně ani ta 90 (zkoušela jsem stretch i jeansovou - všechny nové), ani 80, ani ta 75 to neudělá 😠
@anastazieb tak nemáš dole nějaký prach, chlupy? a nebo je jen blbý den, zkus to zítra a třeba to půjde 😉
@anastazieb sniž přítlak patky 😉
@anastazieb a vyměnit nit nebo jen zkusit znova natáhnout. Mě jak nikdy nevadili hardy v rovnostehu tak teď mi dělají problémy ale všimla jsem si že to je tím že mám nějaký špatný návin co chvilku se mění tloušťka nitě- asi navazování. Taky jsem měnila jehly a furt pohoda a z ničeho nic vynechalo pár stehů a nit to pak vyřešila 😉
@anastazieb @sufik1 @crawler jinak jeansovou jehlu ani 90 jsem ještě na soft nikdy nepoužila. Většinou šiju 80 někdy i 70. Ten soft je měkký a spíš podle mě potřebuje ostrou jehlu než hrubou
@zojec neboj, nejsi v tom sama, mi to taky nejde 😀 vzdala jsem to a šiju je skoro celé na rovnostehu a přetáčím z rubu na líc... ale je fakt, že si pro sebe vychytávám jiný než ten obvyklý střih, protože mi nevyhovují křidýlka dlouhé přes půl vložky, a tak mám několik hodně ostrých zatáček, které na OL hezky vybrat prostě neumím 😅
@petkasv jj, já vím, že ty křidýlka nemůžou být tak vykrojené, když se to šije na OL, ale mi to vadí v provozu, tak jsem musela předělat střih i techniku sešívání... já ty křidýlka neuměla vytočit hlavně nahoře, kde mám fakt hodně prudkou tu zatáčku... ale možná tomu dám ještě někdy šanci 🙂 zatím je největší problém v tom, že nepoužívám ty nej materiály, ale zužitkovávám staré domácí zásoby jako ručníky a fleece... ony jsou tlustší a i se to hůř šije, ale zatím se mi nechce kupovat na to spešl materiál... ale nějak extrémně delší schnutí jsem u těch přetáčených nezaregistrovala ani předtím, než jsem měla sušku, a teď se suškou to neřeším už vůbec, takže aspoň tohle nemusím řešit 🙂
@kuna díky 🙂, jsi zlatá už dobrý, nešla mi nastavit šířka a délka stehu, tak, aby to bylo hezký (aby to tam dělalo ten hezký vystouplý okraj), jsem to tam nastavovala obráceně (šířku a délku stehu 😅 a přitom je to tak logický 😅), sice jsem si s tím hrála dlouho, ale neměla jsem nikdy tu délku nastavenou pod 1, takže mi to nikdy nedělalo to, co mělo.

Kocky, na co sa da pouzit minky latka? Teda okrem plienok...Kupila som si u veselej jehlicky a ja truba som si myslela,ze to je take nieco makke typu fleece, lama a pod. No a teraz neviem co s tym....povodne som z nej chcela mikinu s takym rolakovym golierom...
http://www.veselajehlicka.cz/latka-minky-vlacek...