icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elixia
19. dec 2013

Kocky, na co sa da pouzit minky latka? Teda okrem plienok...Kupila som si u veselej jehlicky a ja truba som si myslela,ze to je take nieco makke typu fleece, lama a pod. No a teraz neviem co s tym....povodne som z nej chcela mikinu s takym rolakovym golierom...
http://www.veselajehlicka.cz/latka-minky-vlacek...

terezita
19. dec 2013

@petkula barvy na textil, takove ty 3D, jak se nafouknou, kdyz se jimi namaluje..

crawler
19. dec 2013

@elixia co třeba dečka či přebalovací podložka?

crawler
19. dec 2013

@zojec intimky, kde není PUL, tak na OL není problém, ale když jsem šila první vložky - savé vrstvy + PUL, tak teda sado 😝 hnus, ale chce to vychytat nastavení diferenciálu a PUL mít pod patkou a savou látku dole na zoubkách 😉 ta kočička je nádherná 😵

@mahafi nejsem sice Katy,ale já mám cikcak na aplikace tuším 2,5široký a 0,5 dlouhý...teď to nevím jistě,ale snad to říkám dobře

zojec
19. dec 2013

@elixia podbradnik :D ale to je asi skoda 🙂 no plienku, podlozku, obal na prebalovaci pult, alebo vlozky 😀 😉 este tasku by si mohla.. 🙂 alebo obal na desiatu, tie minky su taka fajn pevna latka 😉
@crawler robila som aj tie male intimky s pulom.. pre kamoskku, ja chvalabohu este nepotrebujem :D a skusala som pul hore aj dole.. na takych normalnych mi tie obluky nerobili az taky problem, ale na tych prtavych som sedivela.. a hlavne ked som sa kukla na predlohu, ktora je dokonala 😠 no ale mam dalsiu vec, co musim pokorit 😀

elixia
19. dec 2013

@crawler @zojec no,zial,uz ani jedno z toho nepotrebujeme,plienky,prebalovanie a podbradniky uz mame za sebou ... je to fajn latka,len teraz neviem co s nou 🙂

vondandy
19. dec 2013

@zuzkasim , no to ja prave nevedela, jak se to pouziva a jestli vubec.. zrejme by museli byt naostro 😀

vondandy
19. dec 2013

@elixia , videla jsem z nej nakrcniky a muze to byt moc prijemne (treba takhle http://www.fler.cz/zbozi/nakrcni-kyx-lady-orang...).

petkasv
19. dec 2013

@zojec tak jako já nejprve přišívám savou vrstvu k vrchní vrtstvě na, která jde k pokožce,na rovnostehu a pak to celé objedu na OL, nikdy jsem neměla žádný problém a šlo to samo, nic jsem neupravovala, žádný diferenciál, tím že se to přichytí k té vrchní vrstvě tak už to jde samo 😉

petkasv
19. dec 2013

@zojec tak jako já nejprve přišívám savou vrstvu k vrchní vrtstvě na, která jde k pokožce,na rovnostehu a pak to celé objedu na OL, nikdy jsem neměla žádný problém a šlo to samo, nic jsem neupravovala, žádný diferenciál, tím že se to přichytí k té vrchní vrstvě tak už to jde samo 😉 a je jedno jestli je spodní vrstva pul, nebo flanel, nebo manšestr

anastazieb
19. dec 2013

Holky prosím poraďte, šiju softshellku a prošívám z lícu u zipu a neprovazuje mi nit... Měla jsem jehlu 90, 80 a 75 stretch (která mi pomohla u kapucy, když mi 90 neprovazovala), ale nejde nic... Zkusila jsem jí i trochu povytáhnout, ale taky to nepomůže. Jiný jehly nemám ☹ Vždycky jsem to šila normálně a teď to nejde, ostatní prošívání úplně v pohodě. Šije to chvíli normálně, pak třeba 2cm nic, pak zas normálně, pak zas nic... Co s tím? Díky

crawler
19. dec 2013

@anastazieb mě to takhle taky zazlobilo a byla tupá jehla, vyměnila jsem za 90jeansovou a šlo to,takže já bych zkusila novou jehlu, aby byla ostrá a když nepomůže ani to, tak tu jeansovou koupit 😉

sufik1
19. dec 2013

@elixia ušij mu polštářek a nebo nějaký zvíře, záleží, co máš za vzor. Nebo to nech na vnitřek kapucy a aplikaci...

@anastazieb já některý části (u krku s tím chráničem zipu nahoře pak vzdala a šila v ruce. Bylo to moc vrstev. Zvyš přítlak patky a nebo mechanicky tlač na patku (nevím, jestli máš zipovou) a ostrá jehla jeans...

anastazieb
19. dec 2013

@crawler jeansovou jsem to dělala jako první, ale ta mi zlobila už u obyčejného prošívání dvou vrstev softshellu z lícu, nakonec to slo až se 75 stretch. Teď už to je víc vrstev (2x soft, zip a 2x kalhotový soft), ale stejně ani ta 90 (zkoušela jsem stretch i jeansovou - všechny nové), ani 80, ani ta 75 to neudělá 😠

zikie
19. dec 2013

@jemi Kuře je z Pinterestu, ale pak jsem ho objevila i v návodech na MMB. Paní tam má i nějaké ovoce a zeleninu. Stačí do vyhledávání v návodech hodit- z plsti.

crawler
19. dec 2013

@anastazieb tak nemáš dole nějaký prach, chlupy? a nebo je jen blbý den, zkus to zítra a třeba to půjde 😉

mahafi
19. dec 2013

@crawler díky díky 🙂

elixia
19. dec 2013

@sufik1 ta kapucna a aplikacie sa mi pacia,dakujem 😉

petkasv
19. dec 2013

@anastazieb sniž přítlak patky 😉

koki_melo
19. dec 2013

@elixia hm, tak já jsem si taky myslela, že minky je něco jako lama/medvídek, s dlouhým chlupem. No látka je to docela drahá, tak ji ulož do skříně, třeba se časem najde nějaká příležitost.

palosek
19. dec 2013

@zojec krásně našito 😀 😀 😀 zvlášť ty sovičkové šaty....u té panenky...já to prve jen narychlo prolítla...jsem myslela, že to je živé dítě 😅 😅 😅 😅 😅

lillyzelvicka
20. dec 2013

@anastazieb a vyměnit nit nebo jen zkusit znova natáhnout. Mě jak nikdy nevadili hardy v rovnostehu tak teď mi dělají problémy ale všimla jsem si že to je tím že mám nějaký špatný návin co chvilku se mění tloušťka nitě- asi navazování. Taky jsem měnila jehly a furt pohoda a z ničeho nic vynechalo pár stehů a nit to pak vyřešila 😉

lillyzelvicka
20. dec 2013

@anastazieb @sufik1 @crawler jinak jeansovou jehlu ani 90 jsem ještě na soft nikdy nepoužila. Většinou šiju 80 někdy i 70. Ten soft je měkký a spíš podle mě potřebuje ostrou jehlu než hrubou

kuna
20. dec 2013

@mahafi cikcak, napeti spodni nite 2-3, sirka stehu dle potreby, delka stehu 0,25. Aplikaci prilepit vliesofixem a a material, na ktery aplikuju, podlozit vlizelobem a prispendlit. A pak uz jen trpelivost. Co ti konkretne nejde?

zojec
20. dec 2013

@petkasv dakujem za rady, asi to chce prax, este mozno skusim :D ja len , ze to vyzera, ze sa to da usit s prstom v zadku a veru zmylila som sa 😀

kamishek
20. dec 2013

@zojec neboj, nejsi v tom sama, mi to taky nejde 😀 vzdala jsem to a šiju je skoro celé na rovnostehu a přetáčím z rubu na líc... ale je fakt, že si pro sebe vychytávám jiný než ten obvyklý střih, protože mi nevyhovují křidýlka dlouhé přes půl vložky, a tak mám několik hodně ostrých zatáček, které na OL hezky vybrat prostě neumím 😅

petkasv
20. dec 2013

@kamishek on je fígl v tom, že když je vložka nepřetáčená,tj celá šitá na OL tak se nedělají tak vykrojený křidýlka a nebo v tom záhybu pokud to chceš mít vykrojený musíš vypnout nůž na OL 😉 jinak s těma přetáčenýma - budou dýl schnout v tom švu to bude horší 😖

kamishek
20. dec 2013

@petkasv jj, já vím, že ty křidýlka nemůžou být tak vykrojené, když se to šije na OL, ale mi to vadí v provozu, tak jsem musela předělat střih i techniku sešívání... já ty křidýlka neuměla vytočit hlavně nahoře, kde mám fakt hodně prudkou tu zatáčku... ale možná tomu dám ještě někdy šanci 🙂 zatím je největší problém v tom, že nepoužívám ty nej materiály, ale zužitkovávám staré domácí zásoby jako ručníky a fleece... ony jsou tlustší a i se to hůř šije, ale zatím se mi nechce kupovat na to spešl materiál... ale nějak extrémně delší schnutí jsem u těch přetáčených nezaregistrovala ani předtím, než jsem měla sušku, a teď se suškou to neřeším už vůbec, takže aspoň tohle nemusím řešit 🙂

kuna
20. dec 2013

@mahafi jsem trubka, myslela jsem napeti horni nite je 2-3 a ne spodni. Mam problemy se zaludkem, tak asi blbnu z hladu 😀

mahafi
20. dec 2013

@kuna díky 🙂, jsi zlatá už dobrý, nešla mi nastavit šířka a délka stehu, tak, aby to bylo hezký (aby to tam dělalo ten hezký vystouplý okraj), jsem to tam nastavovala obráceně (šířku a délku stehu 😅 a přitom je to tak logický 😅), sice jsem si s tím hrála dlouho, ale neměla jsem nikdy tu délku nastavenou pod 1, takže mi to nikdy nedělalo to, co mělo.

mahafi
20. dec 2013

@kuna ať je ti brzy líp 🙂