Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@daisyr No právě ty ubrousky z DM jsem používala na syna celou dobu a na to že byl atopik, tak žádný problém. Tak mě překvapilo, že mi z toho najednou praskají ruce. Ale ono to je možná celkově i hormonální změnou po porodu a že se člověk při péči o miminko vlastně pořád kolem dokola myje, apod.
@mooncaa No, koupelnu s pračkou a vanou máme. 😉 Ale přebalovák na vanu si u nás neumím představit - to by měl starší syn všechno moc po ruce a zrovna líh by nebyl úplně optimální... No a pračka je z hora plněná a mám pocit, že nedělám nic jiného, než že pořád peru, takže bych taky pořád všechno poklízela xkrát denně. Asi to nakonec dopadne tak, že přebalovák se přestěhuje do obýváku a bude to - tedy kromě té tekoucí vody - nejoptimálnější. Ale to klapne nejdřív někdy až na konci ledna, kdy zrušíme stromeček. 🙂
@kveta007 Takhle čerstvě po porodu si ten systém teprv uděláte a navíc se musíš po císaři zotavit, je to přece jenom operace. Přemýšlím, že ty popraskané ruce možná fakt souvisí s hormonama. Ještě na konci šestinedělí jsem se ptala kamarádky, dětské sestry v porodnici, čím ty šílené ruce mazat (říkala, že čímkoliv, ale furt) a snad po 3. měsíci jsem už krémy tolik nepotřebovala. Mimčo i nádobí umývám stejně, oblečky a plenky přepírám v ruce taky furt.
@petkasv 11 lidí 🙂 , tak to je krásné, když jsme bydleli ještě u babičky, tak nás bývalo taky hodně, velký barák, kde bydlelo hodně lidí a jeden rok to dopadlo tak, že babička byla na štědrý večer u nás, protože by byla jinak sama. Děda byl na odpolední a strejda na vojně a zbytek rodiny už zemřel. Ale teď už jich tam je zase celkem dost 😀 😀 😀
@daisyr @kveta007 @mooncaa já teda jsem neuměla nikdy umýt malé miminko pod tekoucí vodou 🙂 🙂 🙂 , takže u první jsem si vždycky namočila plenku a tou otírala, u druhé už jsem otírala vlhčenýma ubrouskama z obchodu a u posledního jsem měla látkové vlhčené. A bezplenkovku bych taky nedala 😀 😀 😀 i když si myslím, že bych věděla kdy, ale to malé dítě bych neuměla dát vyčůrat 😀 😀 😀 . A to se mi narodili veliké děti do 4 i přes 4 kg 😀 😀 😀
@sinala víš co, já z toho mám hrůzu už teď, jako vařit 4chody jídla pro 11lidí, z toho dvě děti, který teda jedí jídla jiná, i když salát bude jenom s jogurtem, ale i tak je to masakr 🙂 do toho dneska přišel brácha že kamarádovi nedávno umřela mamka a že ho nechce nechat samotnýho, no a já kývla, takže 12 a pes, hustý, hustý, už jen to, že pod stromečkem bude dárků mraky, no bude to hukot 😀
baby mam rychlu otazku.. vytiahla som po roku climayarn, ale vobec netusim ci je predpraty, zda sa mi ze nie.. nemam cas ho uz prat, na zehlicku sa mi lepi.. kolko sa asi zbehne neviete? alebo ten pes tomu dava tvar?? ze som si to necekla skor 😖
@petkasv neboj, to bude v pohode, nas loni bylo taky 11 a 12. v brise a zvladla jsem to 😉 . Salat si udelas den dopredu, polivku taky, dopoledne obalis kapra a pak iz ho jen nahazes do fritaku a je to. A krutony do polivky jsem delala v troube, v misce jsem je promichala s maslem a pak pomaloucku susíla a nemusela to hlidat, jako na panvi.
@lip72 nemam slov a odpadla som 🙂
A vkládám své šicí dnešní počiny, triků původně pro mamku k svátku, ve finále jsem ušila tři a až to třetí jí sedí a víte co, vůbec ale vůbec mi to nevadí, protože ty první dvě sedí mě 😀 😀 a jeden nešicí počin když se to tu strhlo ve vánočkovou akci, tak u nás se teda nejí, ale hecla jsem se a upekly jsme s Butuškou ta malá je její 😀 ha fotky se mi proházely, takže mamka má to nejvíce motýlkové 😀
@vranovcanka 🙂
Vy toho teda stíháte,já mám nějakou lenoru a ještě jsme dnes ráno dostaly od paní doktorky krásný dárek. Cefsil,máme angínu 😒 Prý si má lehnout pod stromeček a koukat na pohádky a teď nevím zda ta věta byla dobrá,už otravuje že nazdobíme stromeček,protože paní doktorka říkala,že pod ním má ležet 😀
Trocha mého spamu. Nákrčníky a černé tričko pro kamarádku a její chlapáky, spíše, než dokonalé a krásné bych to nazvala "S velkou láskou dělané" Obě jsme šičky začátečnice, takže pochopí, jak jsem u toho funěla a snad promine nedostatky. Další oblečení je pro kamarádky dcerku a její panenku, snad se bude líbit. Sukýnka je podle @caramilla, mikinka je asi moje zatím "nej" dílo, skutečně jsem se s ní drbala tak, aby tam nebylo nic křivě (snad na jedno místo se mi to povedlo a pokud najdete ta místa dvě, tak mi to neříkejte 😀). Určitě je tam ještě spousta chyb, ale jistý progres ve své tvorbě vidím, přikládám prvotinu, na kterou jsem byla pyšná 😀.

A jeste recy tricko pro kamaradku a jirickovo tricko 🙂 ..a uz nic nemam 😅