icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
23. dec 2013

@petkasv děkuju, barvičky jsou ještě hezčí než na obrázku, doufám, že se bude líbit. A teď koukám, že chybí ještě plyšová tunička pro panenku, ale už je zabalená 🙂.

koki_melo
23. dec 2013

Jo a ještě jednu veselou historku z výroby přidám. Četla jsem tu často, že při šití aplikací je dobré podložit zespoda papír, že se to pak tak nekroutí. Ovšem nedošlo mi, že tohle se dá aplikovat pouze u přišívání rovným stehem, nikoliv hustým cikcakem. Takže jsem přišila srdíčko na tričko panence, papir zespoda vyndala a samozřejmě me to vysekalo to srdíčko, ovšem uvntř toho stehu zůstal ventlovaný ten papír, který jsem pak pracně nípala pinzetou ven a aplikaci tím celou pokazila, jelikož je vlnitá, jak moře po bouři. Nojo, chybama se člověk učí. A přitom je to tak jasné 😀 😀 😀

caramilla
23. dec 2013

@petkasv wow, to tričko s uzlem má teda hustej výstřih, to bych si už teda já se svýma vytahanýma kozama se striema fakt nemohla dovolit 😀 Ale tobě sluší 😉 A pustí tě v tom manžel někam ven?? 🤐

@koki_melo ta mikina je úplně famozní, jak teda ušití, tak slintám z té barevné kombinace, je úplně božská! 😵 😵 😵

caramilla
23. dec 2013

@koki_melo no jo, musíš si pořídit vypratelný vliselin 😀

jieff
23. dec 2013

@koki_melo já to používám na cikcakový aplikace,papír nevyndavam, on se vypere🙂 A prádlo ani nezašpiní, páč je ho tam malinko...

anastazieb
23. dec 2013

@koki_melo věci jsou krásné! Taky jsem jednou aplikaci podložila pečicím papírem (ten se ani nevypere 😀 ) a obšívala cikcakem... Trochu jsem to vytahala, ale zbytek tam nechala, on se po čase sám odstraní 😉

jancasoch
23. dec 2013

trocha - hodně spamu - pár posledních počinů - převážně vánoční dárky
vílí pexeso
řekni jak dělá...
pastelkovník
slintáčky
tašky na potřeby pro ruční práce
chňapky (podložky pod hrnec) a zástěra
a mobilní hra - chyť rybičku

bury
23. dec 2013

@lenasss - vím, že ti to asi moc nepomůže, ale u nás se taky marodí 😝 taky ATB a to jedny před třemi týdny dobral.... tak šup s válet pod stromeček 🙂

jieff
23. dec 2013

@jancasoch krásný dárky! Ty ryby jsou super - chytaji se na háček nebo magnetem? My dělali papírový a hodně si s nima vyhrajou🙂

@sufik vkládám svojeho Skipyho - filcový kolečko bylo odtrženo, tak ho časem dodělám...no kdo ví 🙂 Docela jsem se potrápila se zipem, nekonečný doma nemám a taky jsem chtěla sdělat něco z těch staletých zásob...no blbě se mi šil ten obří kostěný...nakonec jsem to i došívala ručně!

daisyr
23. dec 2013

@jancasoch vše moc krásné! jsi se s tím musela napracovat, vše taková piplačka, zlatá trička 😉
@koki_melo mikča fakt parádní
@jieff taška vypadá fakt dobře, jsem se měla taky připojit, ale zase nemám doma pořádně žádnou tkanou látku, samý úplet, co se už do polic ani nevejde 😀

daisyr
23. dec 2013

Jinak hlásím, dnes mi přišel střih na kombinézu od @bordino, takže jsem ho překreslila a pomíří na poštu k @esteruska 😉

petkasv
23. dec 2013

@caramilla díky, díky 😀 víš jak dlouho mi trvalo vymyslet to aby to bylo funkční a při tom to šlo ušít, mazec 😀 ale jsem ráda, protože je fakt hezký a to pozor, to je focený bez 2Cap 😀 😀 obyč kozenka 😀, no manžel to fotil, takže snad mě v tom někam pustí 😀 😀
Jinak stav klávenice je masakroidní 😀 dneska jí brácha celou rozdělal a zjistil že chyba není v pívu, ale v neznámo čem, protože tahle klávesnice má nějakou fci, že se voda ani nic nikam nedostane, a horší je že mi začíná blbnout i funkce touch pad na myši takže problém je bůh ví kde a můj notebook používaný 4m musí opět na reklamaci, mě asi žádný NTB není souzený ☹

caramilla
23. dec 2013

@jancasoch Jani, to je nádhera!

@petkasv Hele, ale jestli se to rozbilo po tom pivu, tak je to divný, podle mě tam někam natéct muselo. Já už vím, jak to dopadlo u mě, myslím, že mi brácha koupil nějaké nové "kontakty" do toho nakonec v číně a já si je měnila nakonec i sama, protože si pamatuju, jak mi posílal fotonávod 😀
Každopádně komponenty je nejlepší kupovat v číně, v ČR se nedoplatíš ☹
A to s tou podprdou mě teda dostalo, tak s add 2cup už bych tě být manželem nikam nepustila 😀

katka82
23. dec 2013

Ahojky 🙂 tak jsem prolítla fotky-všechny výtvory jsou náááádhernééééé 😵 na přečtění nějako není čas 😝
holky jedna OT snažila jsem se dneska šít z welsoftu od Elišky a nevím kde jsem udělala chybu,ale na OL to šlo srašně blbě 😕musela jsem tahat za látku za patkou,ale potřebovala jsem si zároveň tu látku u tý patky přidržovat 😒 na rovnostehu to jakž takž šlo,ale teda výsledný produkt děs a hrůza jsem u toho zuřila,vztekala se,plakala,soptila a nadávala 🙄 chtěla jsem švarovi a švagrové udělat zimní čepice a namísto toho teda dostanou medovinu-ačkoli ta je tedy taky zahřeje 😀 😀 no jsem z toho taková hodně zklamaná(mam tu toho 7 metrů) 😔 je teda fakt že jsem to šila ve spěchu a už předem trochu naštvaná 😅 takže to možná taky napomohlo že se nedařilo 😝
ale jak třeba máte nastavenej OL na Welsoft?????díky moc za všechny odpovědi 😉

katka82
23. dec 2013

@petkasv ty trička jsou boží 😵 😵 máš na ně fakt talent 😉

abigail1
23. dec 2013

Ahoj holky.
Vánoční dárky pro neteře 🙂 Na každé straně kabelek jsou kapsy ozdobené stuhou s motýlky, zapínaní na suchý zip. Neteřím jsem ještě nic nešila, takže jsem si šití z růůůůžových a květovaných látek opravdu užívala. 🙂 A ještě foto kapsy před sešitím vnitřních dílů.

petkasv
23. dec 2013

@caramilla ona klávesnice nejde rozmontovat jako klasicky, je zatavená, takže už by to bylo poškození, leda fakt výměna kusu za kus, a tady se dá sehnat za 1300 což není tak hrozný, ale na čínu mrknu, manžel se v tom vyzná 😀 😀 😀 jinak sice to dělá až po tom pivu ale myš a tab nefachaly už před tím, respektivě funkce tach pad na myši si dělala co chtěla ☹ a myš s pívem nemá nic společnýho 😀 😀 nevím no reklamovat se mi to nechce 😖
jinak 2cup vyzkouším zítra 😀 😀 😀
@katka82 díky 😀 jsem na ně pyšná 😀 já to šití těch triček žeru 😀 prostě s každou látkou vzniká jiné a mě to hrozně baví 😀

petkasv
23. dec 2013

@abigail1 ty jsou nádherný, to budou mít holky fakt radost 😵

snowwitch
23. dec 2013

Uff, tak jsem konečně všechno dodělala. Tak se tu vysemením a až uložím holky, tak dočtu těch asi milion stránek, co mi tu chybí. A díky @zuzkasim a @bordino za odpovědi na mé všetečné dotazy, jak ušít deku (a už ji NIKDY šít nebudu)

anastazieb
23. dec 2013

Holky mám takovou prosbu - sháním pro kamarádku odstřižky bavln, malé (třeba 5x5 cm zhruba) i větší... Neměla byste některá takové zbytky? Samozřejmě za úplatu či čokoládu a poštovné. Díky moc 😉

koki_melo
23. dec 2013

@anastazieb Pošli mi do zprávy adresu, dám do obálky a pošlu. Jen se ještě optám jako trubka, jde o bavlněné plátno, chápu to dobře? Když mám od jedné látky třeba pruh 10x140 cm, může být také, nebo jde čistě jen o co nejvíce různých kousků?

katka82
23. dec 2013

@anastazieb taky můžu poslat nějaké odstřižky 😉
@petkasv myslím že máš být na co pyšná 😉 jsou fakt krásný 😵 a hned jsem poznala že jsou od Tebe-jela jsem ze spoda 😵

petkasv
23. dec 2013

@katka82 jéé děkuju, to mě fakt těší 😵 😵 😵

anastazieb
23. dec 2013

@koki_melo @katka82 holky díky moc, je to fakt jedno, velké i malé kusy bavln. pláten 😉 Pošlu vám v SZ kamarádčinu adresu.

zirka
23. dec 2013

....damy, kedze pri siti plienok mam stale rezervy, skusam aspon darceky na poslednu chvilu pre drobcov. Siahodlhu dakovnu rec k inspiratorkam caramilla, sufik a jitu nachvilu odlozim, v kazdom pripade mate damy UZASNE blogy 😀

petkasv
23. dec 2013

Milé spolušvadlenky, jsem ráda, že nás je tu takový hojný počet a že tahle diskuze existuje a sdílíme tu svou radost ze šití, přeji Vám všem krásné, pokojné Vánoce obohacené rozzářenýma očkama našich milovaných dětí!!!!!

macin73
23. dec 2013

Holky, mám zase jednou stupidní dotaz 😝 - kolik se asi dává háčků na řasící pásku u záclony? Bonprix a hlavně ČP neskutečně mile překvapily a záclony jsou doma! Jen netuším, po kolika je mám dávat. Zkusila jsem jich dát na záclonu asi 20, takže asi každé 5. očko, nebo to jde dát řidšeji? Nějak nemám moc času a energie experimentovat a zkoušet (musím dnes ještě zabalit všechny dárky a udělat brsalát pro 6 lidí), a už teď jsem utahaná jako kotě... a záclon mám vyžehlit a pověsit ještě 8 ks 😕. Díky!

macin73
23. dec 2013

@snowwitch Bože, to první triko je dokonalé!!! Teda i ta postava 😉. Podle čeho jsi ho šila? Já ho chci taky!!! 😝

macin73
23. dec 2013

@abigail1 Teda, další perla... moje neteře by se asi taky tetelily blahem, jen kdyby měly šikovnější a výkonnější tetu, že? Podle čeho jsi je šila?

macin73
23. dec 2013

@jancasoch Nádhera, vše!!! Ty pastelkovníky jsou krásné, být malá, hned bych po nějakém toužila (já byla vždycky posedlá pastelkami a penály obecně - papírnictví, to bylo moje 😀 ).