icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
25. dec 2013

@petkasv tak gratuluju 😀 😀 😀 😀 , to snad ani není možné 😀 😀 😀

mehlo
25. dec 2013

@petkasv tak to mě rozhodilo!! moc gratuluji. Jsem to uhádla, ještě než jsem koukla na fotky.

mehlo
25. dec 2013

Jinak opožděně přeji krásné prožití svátků a dobrý vstup do roku 2014.

Já mám dneska dvojnásobnou sváteční náladu.

macin73
25. dec 2013

@mehlo Jen tak, nebo máš nějaký speciální důvod? 😉

mehlo
25. dec 2013

Jo mám speciální důvod. Jsem se před 35 lety vyskytla.

kuna
25. dec 2013

@mehlo tak to preju vsechno nejlepsi!

mehlo
25. dec 2013

@kuna Děkuji!!!

ucitelka70
25. dec 2013

@mehlo všetko najlepšie prajem k narodkám... 😉

petkasv
25. dec 2013

@mehlo krásné narozeniny 😵

macin73
25. dec 2013

@mehlo Tak to přeji také vše NEJ!!!

mehlo
25. dec 2013

@macin73 @petkasv @ucitelka70 děkuji děvčata! Užívám si to. Petulka je do večera u tatínka, tak mám relax.

snowwitch
25. dec 2013

@petkasv Gratuluji, já si taky nejdřív myslela, že jsi těhotná. 😀 Už teď strašně obdivuju tvoje trička, tak jsem zvědavá....co přijde teď.

snowwitch
25. dec 2013

Holky, prosím, nemáte odzkšený nějaký dobrý toustovač? Aby opravdu držela ta nepřilnavá vrstva? Dostala jsem od tchyňky peníze na něco do kuchyně a ten náš už je pro ostudu....

petkasv
25. dec 2013

@snowwitch děkuju, no my máme Etu, nějakou starou, už jí máme 10let určitě a je super, i když na některých místech je ta teflonová vrstva odřená tak i přes to funguje 🙂

terezita
25. dec 2013

@snowwitch no teflon se ti vzdy casem bud poskrabe nebo zacne loupat.. to si moc nevyberes. spis davat bacha kdyz sundavas dolu. my mame doma taky etu, asi 5 let a spokojenost (ma i desticky na gril a vafle) a skrabancu taky uz par ma, kdyz to nekdo gablil vidlickama.. 😝

sinala
25. dec 2013

@snowwitch my máme kontaktní gril z Lidlu a děláme v něm i tousty, jinak máme už 15 let solac a drží. Jen nevím, zda je solac ještě na trhu 😀 😀 😀

sarikkiras
25. dec 2013

Já mám přes 15 let toustovač od Tefalu a super. Měla jsem ho 7 let na škole, kde koloval na kolejích a pak další roky doma. Stále skvělý. Koupila jsem novější model i sestře a taky moc spokojená. Tousty vytahuji pouze dřevěnou špachtlí, po použití vytřu kuchyňskými papírovými utěrkami. Tousty dělá tak rychle, že nestíhám mazat. Může jen doporučit!

jieff
Odpoveď bola odstránená
alenf
25. dec 2013

Ahojte,aj keď sú sviatky,mala som resty voči sestre:D!Tak som dnes dokončila fleecovú vestu pre mudr do práce nech jej nie je zima na chrbát🙂.Snáď sa darček bude páčiť🙂.

terezita
25. dec 2013

@jieff tak ta je bozi, to nemuzu ani emmine ukazat, by chtela novou.. 😀 ja ty stranky miluju, kazdou chvili tam natrefim na neco inspirativniho.. u nas byl letos jako hlavni dar obchudek a mala je z nej teda naprosto unesena.. jen nechce nic prodavat, bo se nechce vzdat zbozi.. 😅 😀

snowwitch
25. dec 2013

@petkasv
@terezita
@sinala Holky, díky za názory. Já měla ETU s výměnnýma deskama a hrozně mi vadilo, že propadávali drobky dovnitř k elektronice....Docela mě dle recenzí zaujal Moulinex....tak asi vyhraje.

@jieff Krásná kuchyňka, to si prckové užijou 🙂

jieff
25. dec 2013

@terezita to jsem musela přečíst mm a oba se tu řežem 🙂 Em je správná obchodnice 😀

jieff
25. dec 2013

koukam, že kuchyňka do šicí diskuze nepatří...no je to pravda no 😀 , kdyžtak mrkněte na blog

terezita
25. dec 2013

@jieff patri, bo k ni preci musis nasit zasterky, chnapky, uterky a taaak.. 😉

ellysa
25. dec 2013

dnešná rýchlovka-čo vám trvá 15 min, mne tri hodiny 😝 , muž už zazeral, fotené ešte nepodohnuté dole, tak som odstrihla

petkasv
25. dec 2013

@jieff kuchyňka je naprosto dokonalá 😵 😵 😵 😵

argo1
25. dec 2013

@koki_melo Takhle zrychleně a s muzikou to vypadá tak snadno 😀 , ale obdivuju ruční práci tolika lidí a tuny času, které na tom stráví 😲 Holky modelky si asi neuvědomí, kolik práce za šatama stojí .... a asi je to úžasný pocit mít na sobě šaty od Diora 🙂

petkasv
25. dec 2013

@koki_melo až teď jsem měla čas na to vdieo, to je dokonalost 😵 😵 😵 😵

a_lexa
26. dec 2013

Tak se také trošku opožděně připojuji k přání klidných vánočních svátků a krásného nového roku 2014 plného šťěstí, zdraví a hlavně ať máme všechny čas na šití. 😉 . Nemohla jsem napsat dříve - páč pro všechny byl zákaz PC 😀 .