Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo Kdo nic nezkusí, nic nemá🙂 Já si myslím, že je to zajímavá příležitost. Občas jezdím na jarmarky a setkávám se tam i s lidmi, kteří mají vlastní malou výrobnu oblečků pro děti, často si teda prodávají takhle o víkendech sami (nebo pomáhá rodina), dodávají do pár vybraných obchodů. Netuším, jaká jsou omezení a povinnosti. Ale tak nějak bych se snažila zjistit co se dá a pokud máš možnosti a odvahu, zkusila to. S obchody je to blbé ohledně cen, oni si musí narazit už kvůli pronájmu, energiím, prodavačce... zase na druhou stranu jsou lidé, kteří to i tak zaplatí. Já osobně jsem měla vždy možnost dávat jen do komise (nejednalo se o oblečení), extra dobré zkušenosti jsem s tím neměla, raději si své zboží prodávám sama.
a taky jsme se setřenkou konečně vyzkoušely OL 😀 přivezla si k nám na návštěvu nastříhaný overálek a prý to ať si to první šití vyzkouším na cizím 😀
@a_lexa děkuji
@kuna děkuji, mám je z mimibazaru, od tohoto prodejce http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=225782
@jieff s chytáním ryb to byl docela oříšek. Chtěla jsem na magnet, ale pak jsme zjistili, že to přes tu látku ty magnety neutáhnou. Takže jsem dovnitř rybek zašila kovovou matku a jejím středem potom protáhla kroužky na klíče. Háčky jsou z takových malých karabinek.
@macin73 pastelkovníky jsou super, taky bych si nejraději nějaký udělala a moje oblíbené krámky jsou papírnictví a galanterie 😀
Holky, vkládám prosbu o pomoc i sem, kdyby někdo náhodou doma něco nepotřebného měl, moc to pomůže.
http://ekozahrada.blog.cz/1312/prosba-o-pomoc-j...
Holky, nebude v dohledné době nějaká hromádka na dětské úplety (lille a pod.), případně teplákovky z rumitexu? Nebo vůbec nějaká hromádka na něco pěkného 😀? Díky za odpověď. Případně, pokud se tu kvůli problémům z minulosti nesmí hromádky řešit, písněte mi prosím někdo zprávu, jak se dostat k hromádkám. Moc děkuju
Paráda, už jdu vysypat prasátko, nebo asi radši prase 😀!
Nestrašte s hromádkama, už nemám doma místo ve skříni🙂
Dnes odpoledne jsem si konečně našla čas na staršího synka a pomohla mu ušít jeho vysněný povlak na polštářek. Není to nic světoborného, ale oba máme velkou radost. Já radila, hlídala, aby se neřízl řezákem a aby byly švy rovné, 90% práce je jeho. Kdo ví, jestli se mu někdy základy šití nebudou hodit🙂
Holky prosím ,máte někdo předlohu na aplikaci OPICE, nebo odkaz ,kde bych to jednoduše stáhla 😉 😉 Já jsem na počítač levá ,zvládám jen základy ,už hoďku hledám a nic použitelného jsem nenašla. Prosím pomoc ,moc děkuji 🙂
@zabza40 https://www.google.cz/search?q=opice&espv=210&e... nevím co si přesně představuješ, ale zkus hledat pod omalovánkama 😀
@zabza40 ja som tiez nedavno hladala, nieco z tohto som si postahovala,ale este nic nezrealizovala 🙂

holky, budete někdo brát bílý a antracitový climayarn z mtx? 😉