Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
zajtra odchadzame na chatu a s hruzou som zistila, ze drobak nema co na seba v tomto teple.. len hrube oteplovaky, tak som sadla za stroj, ze nieco strasne rychlo usijem.. ani vrecka som nestrihla na softkach , nech je to co najrychlejsie.. ale vymyslela som si aplikaciu, kedze mladatko si fici na vlakoch a zas az taka rychlovka to nebola.. 😖 a kukla a spodare z climu, co mi ostal po usiti mojho trika 😉
@barcav Díky, mám svůj vlastní, asi dost originální (poněkud složitý) způsob všívání zipů, přestože jsem se různých taštiček našila už mraky, nikdy mě nenapadlo použít zipovou patku a šít to takhle jednoduše🙂 Navíc moje oblíbená němčina, fakt krásný postup, mám chuť taštičku hned vyzkoušet.
Včera jsem celý den pletla 😀
Plus "pupíček", dost vyrostl... 😝 Určitě to bude tím, že mám hodně plodové vody, ne, nejsem tlustá 😀
Jinak ještě charitativní spam:
http://ekozahrada.blog.cz/1312/podekovani-za-po...
Moc děkuji všem, které jste se ozvaly a pomohly, opravdu to znamená hodně!
Dievčatá, ja trochu predčasne, ale doma nam zdochlo PC a dnes ho nesiem do opravy...Takze teraz mam šancu len z práce a to je len dnes:
Do Nového roka vám všetkým želám všetko najlepšie, hlavne pevné zdravie, radosť a veľa lásky, nech sa splnia želania každej jednej z vás. A ďakujem za podporu a inšpirácie, vďaka vám sa moje šitie dostalo na celkom iný level ako bolo ešte pred jeden a pol rokom. A mám z toho veľkú radosť.
moje troška...
sloníkové tričko, ale musím předělat lemování rukávů, je to málo natahované a trochu se vlní
komplet ke štědrovečerní tabuli, s tou košilí jsem se celkem natrápila, plaketky či jak se ta věc na rukávech jmenuje jsou křivé, ale jsou moje 🙂. Kalhoty s pukama jsou z podšité teplákoviny, aby bylo mimčo v pohodlí
pyžamo ze zbytků, na zadní díl jsem musela našít ceduli, aby je manžel oblíkal správně. Už mě nebaví overaly - v noci zapínat milion druků nebo zip 😀
A zkouším vzít na milost dvojjehlu, takže vychytávám a uvidím, jak se to osvědčí v praxi. Jinak bych si pod místním nátlakem musela koupit COL a to teda fakt nechci, odolávám, odolávám... 😀
@kuna ta košile je fakt super!!!
Já taky konečně vkládám letošní vánoční dárky - softový kabát pro mámu, flísové sukýnky pro ségry, pruhovaná trička s kapsami podle posledního Ottobre, některá s knoflíkovým rozepínáním na kojení a body pro synovce.
@anastazieb dneska jsou tady super výkony 😀 , kabát perfektní
Holky, všechny výtvory jsou paráda. Já se zatím dostala jen k dodělávkám. Došila jsem si hladkou sukni a synovi dodělala kalhoty. Po novém roce se chci vrhnout na další.
zdravím po strááášně dlouhé době 😅 Dočítat nestíhám jen jsem projela obrázky a klobouk dolů,máte to opravdu krásné.Já musela uklidit stroje,protože v mé šicí dílně spala celé vánoce tchýně,ale už je pomalu zase vytahuji,jen jak jsme všichni doma,tak nějak nestíhám vůbec nic 😅
Taky se držím, ale už mě svrběj ruce a tak aspoň surfuju po webech s látkama 😀.
Zdravím všechny šikovné mamiky, chodím se sem kochat a obdivuji, jak jste šikovné. 🙂
Mám prosbu, chci si koupit overlock, ale nemám představu jaký, tak jestli mi poradíte budu ráda. 😉

damy, dnes mam den D, podarilo sa mi konecne zlomit ´plienkove´prekliatie 😀 overlock mi v ositi usi plienok vzdy
vynechal steh a dnes som konecne zistila, kde robim chybu 😀 HURA