icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zirka
29. dec 2013

damy, dnes mam den D, podarilo sa mi konecne zlomit ´plienkove´prekliatie 😀 overlock mi v ositi usi plienok vzdy
vynechal steh a dnes som konecne zistila, kde robim chybu 😀 HURA

zojec
29. dec 2013

zajtra odchadzame na chatu a s hruzou som zistila, ze drobak nema co na seba v tomto teple.. len hrube oteplovaky, tak som sadla za stroj, ze nieco strasne rychlo usijem.. ani vrecka som nestrihla na softkach , nech je to co najrychlejsie.. ale vymyslela som si aplikaciu, kedze mladatko si fici na vlakoch a zas az taka rychlovka to nebola.. 😖 a kukla a spodare z climu, co mi ostal po usiti mojho trika 😉

zuzkasim
29. dec 2013

@barcav Díky, mám svůj vlastní, asi dost originální (poněkud složitý) způsob všívání zipů, přestože jsem se různých taštiček našila už mraky, nikdy mě nenapadlo použít zipovou patku a šít to takhle jednoduše🙂 Navíc moje oblíbená němčina, fakt krásný postup, mám chuť taštičku hned vyzkoušet.

petkasv
30. dec 2013

@barcav děkuju taštička je fakt krásná 🙂

winnyfred
30. dec 2013

včerejší rychlovka softky pro prcka sem totiž děsně nepřipravená mám sice tunu kombinéz a oteplováků, ale nenapadlo mě že i na horách nebude sníh takže softky mám jen jedny a malej se děsně rád válí v bahně taky už sou od bahna a od trávy určitě to je vidět 😅

caramilla
30. dec 2013

Včera jsem celý den pletla 😀
Plus "pupíček", dost vyrostl... 😝 Určitě to bude tím, že mám hodně plodové vody, ne, nejsem tlustá 😀

Jinak ještě charitativní spam:
http://ekozahrada.blog.cz/1312/podekovani-za-po...
Moc děkuji všem, které jste se ozvaly a pomohly, opravdu to znamená hodně!

caramilla
30. dec 2013

@zojec ty jsou boží 😵

koki_melo
30. dec 2013

@caramilla Peřiny bohužel nemám, ale mohu na ně přispět, případně na výživu, pokud by kamarádka přijala tuto formu pomoci.

zuzimia
30. dec 2013

Dievčatá, ja trochu predčasne, ale doma nam zdochlo PC a dnes ho nesiem do opravy...Takze teraz mam šancu len z práce a to je len dnes:
Do Nového roka vám všetkým želám všetko najlepšie, hlavne pevné zdravie, radosť a veľa lásky, nech sa splnia želania každej jednej z vás. A ďakujem za podporu a inšpirácie, vďaka vám sa moje šitie dostalo na celkom iný level ako bolo ešte pred jeden a pol rokom. A mám z toho veľkú radosť.

bulinka
30. dec 2013

@caramilla peřiny také bohužel nemám ☹, ale můžu koupit sunar nebo poslat na sunar někam penízky, je škoda platit zbytečně poštovné, když za to může koupit ještě nějakou ňaminu pro prcky

caramilla
30. dec 2013

@koki_melo díky, píšu IP 😉

caramilla
30. dec 2013

@bulinka taky IP Jste zlatý!

kuna
30. dec 2013

moje troška...

sloníkové tričko, ale musím předělat lemování rukávů, je to málo natahované a trochu se vlní

komplet ke štědrovečerní tabuli, s tou košilí jsem se celkem natrápila, plaketky či jak se ta věc na rukávech jmenuje jsou křivé, ale jsou moje 🙂. Kalhoty s pukama jsou z podšité teplákoviny, aby bylo mimčo v pohodlí

pyžamo ze zbytků, na zadní díl jsem musela našít ceduli, aby je manžel oblíkal správně. Už mě nebaví overaly - v noci zapínat milion druků nebo zip 😀

A zkouším vzít na milost dvojjehlu, takže vychytávám a uvidím, jak se to osvědčí v praxi. Jinak bych si pod místním nátlakem musela koupit COL a to teda fakt nechci, odolávám, odolávám... 😀

sinala
30. dec 2013

@kuna košile je luxusní 😉 a zbytek taky. A zrovna na tučňácích mi dvojjehla drží 😀

caramilla
30. dec 2013

@kuna s tou košilí si děláš prd. ne? Na to bych se teda z vysoka!!!! To bych radši za 30 Kč koupila v sekáči. Ale teda je luxusní, to bych nevěřila, že někdo šil doma! 😀 😎

anastazieb
30. dec 2013

@kuna ta košile je fakt super!!!

Já taky konečně vkládám letošní vánoční dárky - softový kabát pro mámu, flísové sukýnky pro ségry, pruhovaná trička s kapsami podle posledního Ottobre, některá s knoflíkovým rozepínáním na kojení a body pro synovce.

sinala
30. dec 2013

@anastazieb dneska jsou tady super výkony 😀 , kabát perfektní

jitule23
30. dec 2013

Holky, všechny výtvory jsou paráda. Já se zatím dostala jen k dodělávkám. Došila jsem si hladkou sukni a synovi dodělala kalhoty. Po novém roce se chci vrhnout na další.

lenasss
30. dec 2013

zdravím po strááášně dlouhé době 😅 Dočítat nestíhám jen jsem projela obrázky a klobouk dolů,máte to opravdu krásné.Já musela uklidit stroje,protože v mé šicí dílně spala celé vánoce tchýně,ale už je pomalu zase vytahuji,jen jak jsme všichni doma,tak nějak nestíhám vůbec nic 😅

vianne
30. dec 2013

@elentari ja by som mala zaujem o climayarn, ak budete objednavat dajte vediet, pridam sa...

petkasv
30. dec 2013

@kuna hustýýýýý, jsi fakt dobrá 😵

caramilla
30. dec 2013

@lenasss Já jsem na stroje od 22. prosince vůbec nesáhla a je mi blaze 😀 😀 😀 😀 Potřebovala bych ale těhotenskou mikinu 😝

koki_melo
30. dec 2013

Taky se držím, ale už mě svrběj ruce a tak aspoň surfuju po webech s látkama 😀.

petkasv
30. dec 2013

@koki_melo mrkni na ekozahradu máš tam hromádku 😀 😀 😀

petkasv
30. dec 2013

@caramilla, @lenasss, @koki_melo, já se přemlouvám každý večer, jaksi Rozárka fakt povyrostla a sláva ve 14ti měsících jí už skoro nedopnu body velikosti 62/68 😀 😀 tak by potřebovala pár našít 😀 ale nemám sílu, fakt ten odpočinek potřebuju 🙂

aknel72
30. dec 2013

Zdravím všechny šikovné mamiky, chodím se sem kochat a obdivuji, jak jste šikovné. 🙂
Mám prosbu, chci si koupit overlock, ale nemám představu jaký, tak jestli mi poradíte budu ráda. 😉

sinala
30. dec 2013

@aknel72 my tu máme většinou brother 3034D 😉

sufik1
30. dec 2013

@petkasv jak ve 14 měsících nedopne 62/68 😕 😕 😕 😕 😕 moje "miminka" sedmiměsíční mají 74 😀 😀 😀 😀

caramilla
30. dec 2013

@aknel72 jj, s Br. 3034D nešlápneš vedle 😉