Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv Sem se tam hnala a on to jen Moraviatex, ale mrknu, hadrů není nikdy dost 😀 Mě přišlo, že byli v poslední době dost vybraní v patentech, ale ty prouhaté riby nejsou marné. Je dobré na podvlíkací tričko a legíny pro prcky toto? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@caramilla krásné bříško, krásná maminka. Moc Ti to sluší
@kuna košile boží!!!!!!! Taky budu šít košili. Dnes mi mamka přivezla nějaké oblečení od kámošky a je tam mezi tím bílá košile, naprosto úžasný matroš. Tak bude mít malej košili. A ještě černá sukně, z té bude mít kalhoty. Jenom teda nevím kdy to využije. On ještě nikdy žádný sváteční oblečení neměl.
ahojte, prosim si radu od skusenych - chcem zacat pouzivat latkove plienky (klasicke bavlnene plienky, mam ich kopec doma) len nemam ten vonkajsi "kryt", aby obsah plienky nevytiekol resp nepresakoval. viete mi daco odporucit na to? dakujem za kazdu odpoved
@zuzimia díky, podobne.....
@azalka22 PUL svrchní kalhotky nebo flisové, koupit můžeš např. tady http://www.anavy.cz/svrchni-kalhotky/ nebo si můžeš koupit PUL a ušít si, pokud šiješ. PUL koupíš na sijemdetem nebo detivbavlnke.sk a střih buď najdeš na netu nebo si můžeš koupit na ekozahradě.
@petkasv sedacky zatim novy nemame, Zaky ma Maxi Cosi Priori a D. je zatim vetsinou ve vajicku (Z. byl do roka a pul) a obcas v takove staricke Cam co mam pujcenou od tety...ta je pres dve kategorie od narozeni do tech nevim kolik kilo (nejdriv proti smeru, pak posmeru, proti smeru se nam zatim ale nepovedla dat, kratky pasy), jenze te je bratru 15let, no 😖
idealni by bylo, kdyby D. vydrzela ve vajicku nez bude moct zaky do vetsi, ale to asi hned tak nebude, no ☹
hlavne my auto nemame a jezdime tak jednou za mesic, nekdy vic, nekdy min
@mehlo já si připadám už jak velryba, ale hlavně je to tím, že jsem si 23. oddělala při úklidu záda (fungovala jsem jako vždy, když nejsem těhotná a to jsem neměla dělat, prostě by byl jednou bordel, no...) a chodím fakt jak kachna, musím si zavolat pomoc, snad mi záda uvolní a chvíli ještě budu alespoň jen polokachní 😀
@aerin no mě Dr. u Rozárky na roční kontrole řekla, že je fakt důležitý to že roste a že míry nestojí na jedno percentilu, takže pokud roste i třeba 1cm za měsíc, nebo tak, tak je to prostě dobře!!!! takže já jsem v klidu 😀
se sedačkama to mám stejně 🙂 tak doufám, že Rozárka vydrží ve vajíčku než bude moc Bětka do tý další kategorie, a Rozárka bude dědit 😀
Naše juniorka 1,2r má větší pupek než seniorka 2,5r. Ta má 13,5kg a 95cm. V roce rychleji rostla a už jsme fičeli na endo, kde mudra každého půl roku koukne do kalhotek a do podpaždí a jdem domů. To, že jsme s chlapem oba vysocí moc v potaz neberou 😖 . Ale holky už si pomalu začínaj směňovat mezi sebou oblečení, tak to je fajn 😀.
holky mám takový dotaz, nevíte někdo o někom kdo by prodával šicí stroj, ale aby tam už bylo víc ozdobných stehů? Já mám super rovnosteh a mám k němu i dost citový vztah. Dostala jsem ho od mamči za maturitu, a mamča tu už s náma není, proto ho nechci dávat z domu. Ale má málo ozdobných stehů ☹ a zase kupovat si další rovnosteh za cca 10.000,- se mi nechce, když mám ještě i zálusk na Coverlock 😀

@sufik1 co miminka, 62/68 je tak tak mému synovci, co se narodil 8. října! 😀 😀 😀 😀 😀