icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
30. dec 2013

@sufik1 co miminka, 62/68 je tak tak mému synovci, co se narodil 8. října! 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
30. dec 2013

@petkasv odpočívej, já právě taky potřebuju. Dneska jsem teda dělala objednávky na galanterii, protože přeci jen u práce si člověk odpočine od toho všeho, co teď řeší. Ale šít neeee, nechci... radši pletu 😀

macin73
30. dec 2013

@caramilla tak já se chystala na ty závěsy, když tu budu mít skoro 3 dny tchyni s tchanem a jak myslíš, že to dopadlo? jen jsem stála u sporáku, a to jsem vymyslela samá jednodušší jídla... 😕

ellysa
30. dec 2013

@petkasv heh môj má 11m a veľkosť 80

sinala
30. dec 2013

@petkasv takovou velikostí jsem u Andreje začínala 😀 😀 😀 , ale zase to máš dobré, nemusíš tak často šít nové oblečení 😀 😀 😀

koki_melo
30. dec 2013

@petkasv Sem se tam hnala a on to jen Moraviatex, ale mrknu, hadrů není nikdy dost 😀 Mě přišlo, že byli v poslední době dost vybraní v patentech, ale ty prouhaté riby nejsou marné. Je dobré na podvlíkací tričko a legíny pro prcky toto? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

mehlo
30. dec 2013

@caramilla krásné bříško, krásná maminka. Moc Ti to sluší

@kuna košile boží!!!!!!! Taky budu šít košili. Dnes mi mamka přivezla nějaké oblečení od kámošky a je tam mezi tím bílá košile, naprosto úžasný matroš. Tak bude mít malej košili. A ještě černá sukně, z té bude mít kalhoty. Jenom teda nevím kdy to využije. On ještě nikdy žádný sváteční oblečení neměl.

petkasv
30. dec 2013

@sufik1 no dopnu jí je, sice festově, ale dopnu, njn Rozárka ve 14m nemá ani 70cm, tak co bych chtěla 😀

mehlo
30. dec 2013

@koki_melo to je naprosto výborné. Předloni jsem z toho šila malýmu rolák. Loni na to nějak zapomněla a letos jsem zjistila, že tu ještě metřík mám, tak budou legíny a triko s dlouhým. Akorát mám teda modrou barvu

petkasv
30. dec 2013

@caramilla, @ellysa @sinala, njn holky já mám doma nejmenší chodící dítko na světě 😀 😀 ona taky jednou vyroste 😀 já to včera právě počítala a bodyčka velikosti 62/68 nosí 8měsíců, dobrý néééé 😀 😀

aerin
30. dec 2013

@petkasv 😀
hele tak Dorus ma ve 13,5 mesicich necelych 9kg a asi 72cm..ale na to, ze byla donosena a vazila 3680g (vzhledem k me postave docela obr) je rekla bych taky celkem prcek 😀
jo a nektery bodycka taky nosi jeste 68, treba z HM 🙂

azalka22
30. dec 2013

ahojte, prosim si radu od skusenych - chcem zacat pouzivat latkove plienky (klasicke bavlnene plienky, mam ich kopec doma) len nemam ten vonkajsi "kryt", aby obsah plienky nevytiekol resp nepresakoval. viete mi daco odporucit na to? dakujem za kazdu odpoved

ucitelka70
30. dec 2013

@zuzimia díky, podobne.....

sinala
30. dec 2013

@azalka22 PUL svrchní kalhotky nebo flisové, koupit můžeš např. tady http://www.anavy.cz/svrchni-kalhotky/ nebo si můžeš koupit PUL a ušít si, pokud šiješ. PUL koupíš na sijemdetem nebo detivbavlnke.sk a střih buď najdeš na netu nebo si můžeš koupit na ekozahradě.

petkasv
30. dec 2013

@aerin ty jo 9kg, to je dobrý, Rozárka se dostává k 7kg 🙂

aerin
30. dec 2013

@petkasv a jak je na tom Butuska?😀

petkasv
30. dec 2013

@aerin no Butuška za dva měsíce 3roky a má cca 90cm a 13kg 🙂

petkasv
30. dec 2013

@aerin i když teď se mi zdá, ¨že vyrůstá z tepláků, takže možná se nám trochu vytáhla, ale to zjistíme za ty dva měsíce na kontrole 😀

aerin
30. dec 2013

@petkasv ha! Zaky ma 3,5 a ma 92cm a 12kg (mozna 12,2, at nezeru) 😀

petkasv
30. dec 2013

@aerin tak to je hustý😀 😀 😀 už máte nový autosedačky, já s tím neustále otálím, ale Rozárce se ve vajíčku už moc nelíbí 😀

aerin
30. dec 2013

@petkasv no jako sem tam se mi stane, ze hloda cervicek, jestli je v pohode, kdyz tak malo roste...(max 4cm za pul roku)...Dr. mi teda rikala, ze kdybych chtela, poslou nas na endokrino, ale zatim to neresime 😅 nema po kom byt velikej, ja mam 158cm a muz 173

bury
30. dec 2013

@petkasv - měli jsme tu manželovo sestřenici a ta má taky takovou drobounkou holčičku a musím říct, že je to kouzelný, jak lítala v šatičkách po zahradě 😵 to je jak když běhá panenka 😉 To náš Oťan byl vedle ní jak Otesánek 😀 😀 (v 7 měsících 10 kg a 74 cm 😝 ).

aerin
30. dec 2013

@petkasv sedacky zatim novy nemame, Zaky ma Maxi Cosi Priori a D. je zatim vetsinou ve vajicku (Z. byl do roka a pul) a obcas v takove staricke Cam co mam pujcenou od tety...ta je pres dve kategorie od narozeni do tech nevim kolik kilo (nejdriv proti smeru, pak posmeru, proti smeru se nam zatim ale nepovedla dat, kratky pasy), jenze te je bratru 15let, no 😖
idealni by bylo, kdyby D. vydrzela ve vajicku nez bude moct zaky do vetsi, ale to asi hned tak nebude, no ☹

hlavne my auto nemame a jezdime tak jednou za mesic, nekdy vic, nekdy min

caramilla
30. dec 2013

@mehlo já si připadám už jak velryba, ale hlavně je to tím, že jsem si 23. oddělala při úklidu záda (fungovala jsem jako vždy, když nejsem těhotná a to jsem neměla dělat, prostě by byl jednou bordel, no...) a chodím fakt jak kachna, musím si zavolat pomoc, snad mi záda uvolní a chvíli ještě budu alespoň jen polokachní 😀

petkasv
30. dec 2013

@aerin no mě Dr. u Rozárky na roční kontrole řekla, že je fakt důležitý to že roste a že míry nestojí na jedno percentilu, takže pokud roste i třeba 1cm za měsíc, nebo tak, tak je to prostě dobře!!!! takže já jsem v klidu 😀
se sedačkama to mám stejně 🙂 tak doufám, že Rozárka vydrží ve vajíčku než bude moc Bětka do tý další kategorie, a Rozárka bude dědit 😀

petkasv
30. dec 2013

@aerin jinak u nás se nemá po kom růst já mám 162cm a Jirka 167cm 😀

koki_melo
30. dec 2013

Naše juniorka 1,2r má větší pupek než seniorka 2,5r. Ta má 13,5kg a 95cm. V roce rychleji rostla a už jsme fičeli na endo, kde mudra každého půl roku koukne do kalhotek a do podpaždí a jdem domů. To, že jsme s chlapem oba vysocí moc v potaz neberou 😖 . Ale holky už si pomalu začínaj směňovat mezi sebou oblečení, tak to je fajn 😀.

bulinka
30. dec 2013

holky mám takový dotaz, nevíte někdo o někom kdo by prodával šicí stroj, ale aby tam už bylo víc ozdobných stehů? Já mám super rovnosteh a mám k němu i dost citový vztah. Dostala jsem ho od mamči za maturitu, a mamča tu už s náma není, proto ho nechci dávat z domu. Ale má málo ozdobných stehů ☹ a zase kupovat si další rovnosteh za cca 10.000,- se mi nechce, když mám ještě i zálusk na Coverlock 😀

petkasv
30. dec 2013

@bulinka zkus mrknout na bazary, tady asi málokdo bude prodávat svůj stroj 🙂

koki_melo
30. dec 2013

@bulinka a myslíš, že ty stehy využiješ? Já jich mám asi 90 a používám jich snad 5. Hrozně mě to nalákalo při koupi, ale moc je teda nevyužiju. Určitě jsou super různé druhy automatických dírek, ale zrovna teda ty kytičky a korouhvičky moc nešiju 😀