Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna Petra na svým blogu má celý článek, dávala jsem tam fotky, jsou z mýho starýho stroje a tam je to napětí správné a dvojjehla přesně taková jaká má být!!!! http://ekozahrada.blog.cz/1301/o-kolecko-vic-re... na tom zeleným kousku je to prví šptaně a druhý je dobře!
@aaalena latky som si objednala z www.detivbavlnke.sk ......a konecne som minula kupene zasoby: bambusovy aksamit, bambusovy flis, obojlic 😀 vkladacky su z flisu
@kuna jinak povolení nití záleží fakt na stroji, př. můj starý stoletý, nechala jsem ho vyčitstit a šil tu dvojjehlu nádhreně fatk přepychově, můj nový s ní má problémy u něho nejde povolit ani přitáhnout spodní nit, u starého to šlo a přesto jsem nic neupravovala a napětí nití nechávala stabilně 🙂
@elixia a jaký máš chapač? Rotační vertikální nebo horizontální?
@elixia zkus hledat 🙂. Oni to v navodech neuvadeji, protoze ten sroubek je tam pro servis, ne na bezne stelovani u siti. U me to vypada takto, v rotacnim chapaci je to zepredu,na prvni pohled to nebylo videt. Popripade sundat stehovou desku a to luzko vyjmout, nekde to tam byt musi. Kyvny chapac na sobe ten sroubek ma, kdyz ho vytahnes, uvidis.
Omlouvam se za blbe foto, je to mobilem.
@anastazieb asi horizontalny...teda cievka so spodnou nitou je horizontalne, vklada sa zvrchu...
takto
http://www.hobbycraft.co.uk/brother-rl425-sewin...
@elixia jj, ten sroubek vepredu, co je blbe videt. Jak se divam na tvuj stroj, tak to mas hur pristupne, nez ja. Myslim, ze bys musela odsroubovat stehovou desku, abys videla ten predek toho luzka chapace, jak je videt u me. Ja jsem myslela, ze to vsechny stroje s hor. chapacem maji, jak ten muj.
Ahoj holky,
krásný silvestr a ještě krásnější nový rok, a ať nám to dobře šije! 😀 😎
Holky, přeji všechno nejlepší do nového roku. Ať jste celé rodinky v pořádku a zdraví a také šťastní.
A inspirace z Ottobre http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2014_1/i... 😀 😀
taky přeji do nového roku všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí, pevnou jehlu a niť!! 😉
@aaalena na SK skús www.detivbavlnke.sk alebo bubulakovo.sk
ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!
Dnes ľudia pobehujú hore-dole,
veď to nie je nič nové.
Veď je dnes posledný deň v roku,
oslávme to, žiaľ, bez snehu.
Miestnosti sú už vyzdobené,
na oslavu pripravené.
Zákusky už upečené,
čakajú na zjedenie.
A tak sa pripravme na veľkolepú, krásnu oslavu,
problémy a zlé myšlienky nech opustia našu hlavu.
Vyparádené a v super nálade,
na posledné minúty spolu čakajme.
Veď máme pri sebe len najlepších ľudí,
ktorých milujeme, kt.pre nás vždy trpezlivosť mali.
Ostáva už len niekolko sekúnd z tohto roku,
a tak rýchlo poprajem niečo do Nového Roku!
Nech ten rok nasledujúci,
prinesie Ti veľa peňazí!
Ale hlavne nekonečné zdravie,
nooo, ale aj celoživotné šťastie!
Neuveriteľne veľa lásky,
veľa úspechov, ako sa to patrí!
A ešte kopu toho, na čo si len pomyslíš,
dúfam, že si všetky sny splníš.
A nech z každej dobroty máš na každý deň,
nech je ten NOVÝ ROK ako SEN!
přeju vám všem do nového roku vše nejlepší a mnoho krásných ušitých výrobků, které vám udělají radost 🙂.
Krásný a úspěšný tento rok 2014. A ať je hlavně plný zdraví. 😉

@to_sauer dekujeme za poucne shrnuti -jasne, vystizne 🙂
@a_lexa dekuju, je to 80, jenze jsem si debil neuvedomila, ze v ottobre byla sita z upletu a ja ji delala z tkaniny, takze sedela uplne tip top a mel ji na sobe poprve a asi naposled 😀
@anastazieb jj, to je ono, ale dopracovat se k tomu 😀 Spousta blogu totiz popisuje siti dvojjehlou, ale ten steh, co ukazuji na obrazku, podle me neni spravny. Je to ten na prvnim obrazku. Z me zkusenosti to musi byt jako na druhem obrazku, proste cikcak pres celou sirku, tak to cele krasne pruzi a netrha se to. Kdyz je to jako na prvnim obrazku, tak to me deti prervou a ja nekdy taky. Spousta navodu prave nepise o tom povolovani napeti spodne nite, ale ja myslim, ze je to klicove.