icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
1. jan 2014

Holky, všem hodně zdravíčka a štěstíčka do nového roku i ode mě! A hodně krásných šicích úspěchů, z kterých máte vy a obdarovaní radost.

anastazieb
1. jan 2014

Holky krásný Nový i nový rok 😀

Napsala jsem článek o aplikacích, třeba někomu pomůže 😉 http://www.fler.cz/blog/aplikace-krok-za-krokem...

jitule23
1. jan 2014

Všem vám přeji krásný nový rok a mnoho nádherných a originálních výtvorů.

lenasss
1. jan 2014

Taky chci popřát hodně štěstí,zdravý a sposty krásných šicích výtvorů v novém roce. 😉

a_lexa
1. jan 2014

Tak vkládám své první počiny v tomto roce 😀 . Sice jen "obyčejné" tepláky a merino-body, ale po půlnoci v lehce opojeném stavu, jsem v zájmu zachování prstů a zdraví, nebyla schopná vytvářet aplikace, nebo vymýšlet nějaké originální kousky. (na body jsem jaksi nedala ani štítky - ráno jsem je našla na body jen přidělané špendlíkem 😅 ) 😀 😀 Jak na Nový rok, tak po celý rok - šití zdar. 😀 😀 (omlouvám se, ale to poslední heslo jsem si nemohla odpustit - asi ještě nějaký zbytkový alkohol 🤐 )

mehlo
1. jan 2014

Přeji všem krásný a šťastný nový rok 2014. At se nám všem daří podstatně lépe než v tom předchozím.

elentari
1. jan 2014

Zdravím! Přidávám se k přáním všeho dobrého, ale hlavně hodně zdraví! 😉 A taky ostré nůžky, špendlíky, rovné jehly a vždy správné napětí nití! 😉

dankakk
1. jan 2014

@allymally ak sa nemýlim, ty by si mi vedela poradiť ;) koľko ma bude stať objednávka - postovne z cr a ako by som mohla platiť pri objednávke z allyfabrics? Vdaka🙂

abigail1
1. jan 2014

@elentari jojo 😀 a těch jehel velkou zásobu!!! 😀

@mehlo ano, ať se nám daří v tomto roce lépe než v tom předchozím!!

@a_lexa já jsem taky v noci musela šít. 😅 😀 recy tepláky pro syna 🙂

koki_melo
1. jan 2014

Holky, neznáte tyto úplety? http://www.atelier-magenta.cz/gypsy-colours/esh...
Moc se mi líbí, ale neznám ho, co udělá o vyprání, jestli je to "držák" nebo zhadrovatí a barvičky půjdou do hájíčka.
A ještě otázka k Lille úpletům? Staráte se o ně nějak přepečlivě? Snesou běžné zacházení a přesto zůstanou po několika vypráních hezké? Stačí když budu prát na 40st, bez otáčení na ruby, snesou sušičku?

Pevné zdraví v novém roce vám a vaši blízkým a hromadů malých i velkých radostí v nové roce!

anastazieb
1. jan 2014

@koki_melo sušičku nevím, ale peru je normálně na 40 a dobré.

zuzkasim
1. jan 2014

@koki_melo Ten obchod neznám, sušičku nemám, ale nic barevného nebo cokoliv s obrázkem nejde do pračky bez obrácení. Přijde mi škoda, abych se o naše věci nestarala. I děti jsou už od malinka naučené, že mi veškeré prádlo krom ponožek hází do špíny naruby, u manžela se s touto výchovou mělo začít trochu dřív, ale občas si taky vzpomene🙂

danielahe
1. jan 2014

@aerin
@petkasv tak to ja mam teda maleho zapasnika sumo 😀 , porodni skore bylo 3230g a 47 cm a ted v roce a 2 mesice k tomu ma necelych 12kg a 76cm 😅 a toho starisho se radeji neptat, v 7,5 letech ma 149cm a 46kg 😅
@aerin od segra kluk byl malinkej a nerostl ani ty 4 cm za pul roku, ale jak nastoupil do skoly, tak behem toho pul roku strasne vytahl 😉

danielahe
1. jan 2014

@allymally jee 34tt, ja tobika rodila v 38tt 😅 , uz se ti to krati, ze? 😉

danielahe
1. jan 2014

@koki_melo jsem moc spokojena s lille, zadne zmolky, zadne vyblite barvy, zadny spatny tvar..zatim proste nic negativniho 😅 a to peru vetsinou ne-naruby 😅 a jak kdy 30 nebo 40 😉

sinala
1. jan 2014

všechno nejlepší v novém roce a hodně času na šití 😀

jieff
1. jan 2014

@anastazieb krásně si to napsala a nafotila. Já si zvykla šít aplikace tak, že si to nejprve nakreslím na vliesofix, vystříhnu s milimetrovým přídavkem, ten tvar nažehlím na látku, vystříhnu z látky podle kresby (jde to krásně díky tomu přídavku) a pak nažehlím na oblečení. Ušetříš látku i vliesofix a nepotřebuješ pečící papír, páč ti nikde nic nepřečuhuje a nelepí. Já to nevymyslela, nafocený návod je tady https://www.farbenmix.de/de/how-to-create-appli...

anastazieb
1. jan 2014

@jieff já netvrdím, že moje varianta je jediná správná, ale takhle jsem si zvykla to dělat 😀 Je to jen takový nástin, jak to dělat, každý si to pak může upravit podle sebe, když zná ty principy (kde se to nalepí, jak se to žehlí, kde má být papír, kde ho sloupnout a tak 😀 ).

allymally
1. jan 2014

@dankakk Ahojky 🙂 To víš, že Ti poradím 😀 Pokud bydlíš někde, kde je Uloženka, tak je to jenom asi 50 kč. Pokud ne, tak posílám za 230 kč. Uloženku už mám ve vedlejším městě, takže je to super. Kdyby cokoliv, tak piš, piš 😉

allymally
1. jan 2014

@danielahe noooo, to teda krátí 😀 na jednu stranu jsem ráda, na druhou mám děsný strach, abych všechno stihla. Hlavně administrativní věci ☹ Sama jsem zvědavá, kdy se rozhodne prďola vykouknout.

petkasv
1. jan 2014

@koki_melo atelier magenta znám, nakupuju tam, peru na 40, trochu se srazí ale nic hrozného, sušku nemám, na Lille úplety je to různé, záleží asi na vodě, prášku a nevím čem všem, někdo si tu na ně stěžoval, já je miluju, kvalita je skvělá, peru na 40, na ruby, jako všechno, a peru 3xdo týdne a drží, jinak my máme extra tvrdou vodu, a peru v persilu, mamka na ruby pere málokdy a po roce nošení je to trochu znát, že ta barva už není taková a sem tam je nějaký žmolek, v podpaždí 😉

petkasv
1. jan 2014

@allymally jak jsme si psaly ve 34tt já rodila 😀 neboj určitě všechno proběhne tak jak má!!!!

allymally
1. jan 2014

@petkasv no já rodila přesně na termín, teda přehoupli jsme se přes půlnoc, ale na termín jsme byli v porodnici 🙂 Tak doufám, že se to protahovat nebude. Nyní mi vyhovuje rychlost chůze 2,5 letého prcka v oteplovákách 😀 ale těším se moc, i když mám z toho i strach, zda to zvládnu, hlavně psychicky ☹ no a ještě jsme nevybrali jméno, takže rodit nemohu 😀

danielahe
1. jan 2014

@allymally neboj, jmeno prijde samo 😉 a druhatka byvaji rychlejsi 😉 🙂 , prvni se nechal milospan prenaset tyden a tobik sel driv 😉 , pocitam, ze adinka pujde taky driv, libi se mi datum 8.3 😀 ........a urcite vsechno zvladnes 😉

aronek
1. jan 2014

@allymally hele, my vybírali jméno, když ze mně tekla plodovka. Najednou to bylo příteli jedno a bylo po mém, hlavně abych to rychle napsala a mohli jsme jet 😀

allymally
1. jan 2014

@danielahe 8.3. je moc pěkné datum 🙂 Já bych chtěla, aby měl v datumu číslo 9. Ale chtít mohu cokoliv 😀 Na mě to absolutně nezáleží 🙂 Já jsem jenom "dopravní prostředek" k narození 😀 😀 😀

My právě jedno jméno asi vybrali, ale nějak se mi zdá, že se moc kolem nás vyskytuje, tak nevím. Asi zajdu na matriku, máme tam hodnou paní a zeptám se jí 🙂 Jinak jsme prošli hřbitov a objevili jméno Florián 😀 Jenomže já mám souvztažnost s jogurtem. Ale jméno je to moc krásné a dokonce by se aj hodilo 🙂 Což o dalších se nedá říct ☹

ducik
1. jan 2014

Ahoj sikulky, mela bych prosbu o radu. Koupila jsem do pokojiku krasny voal na okno, ve spravnem rozmeru, ale az doma jsem si vsimla, ze vzor je tisteny atypicky nalezato, tj. mist planovaneho poveseni vcelku a obroubeni po stranach, kde je v rozmeru dostatecna rezerva, jsem nucena latku prestrihnout v puli a obroubit vzdy nahore a dole, jenze to se potykam s mirama ☹ kdybych dvakrat obroubila po 1+2 cm, mensi by asi moc neslo, tak to bude na okno kratke..
Napadlo me pouzit jinou latku jako obrubu, treba jen dole a nahore klasicky.. Nevim si ale rady, co na to pouzit.. Bohuzel latku jsem vykoupila celou, takze tu samou pouzit nemuzu.. Nebo pouzit nejakou sirokou stuhu treba?

Diky za napady

zuzkasim
1. jan 2014

@allymally My jméno taky neměli, na sále jsme řekli, že nevíme, co to bude a jméno ještě nemáme. Nechali nás po porodu se v klidu domluvit, bylo to fajn, protože jsem měla najednou dojem, že mnou vytoužené jméno (se kterým muž moc nesouhlasil) se k miminku stejně nehodí🙂

allymally
1. jan 2014

@aronek když já bych to už raději měla z krku. Pak nad tím moc přemýšlím, zda je to ten ideál, a taaak. U Štěpánka to bylo jasné už 10 let předtím, než se narodil 😀 A sedí to náramně. Prostě ideální jméno pro něj. Jenže vybrat další ideální jméno, které se hodí ke Štěpánkovi je pech. Na holčičku jsme kupodivu vybrali rychle a shodli jsme se, ale to je nám k ničemu,, možná do třetice 😀 Ale to by musela být náhoda a nehoda 😀

caramilla
1. jan 2014

Tak jasmíny nový vlněný svetr a ještě pupíček v modrém 😎