icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
5. jan 2014

přidávám nešicí, ale pletený nákrčník, hlavně pro caramillu, která si řekla o fotku, fotila jsem na malé, protože jí byla "ziminka" na výletě. Byla z něj nadšená a sundala ho až v autě, tak už vím, co udělám z toho zbytku klubka. 🙂

michamicha
5. jan 2014

jedny softky na přání 🙂

caramilla
5. jan 2014

Lille - objednávat se nakonec bude přes e-shop Petry, cena bude akční hromadková, ale přesně zatím nevím, Petra musí propočítat vzhledem ke kurzu Eura. Vzory jsem už vybrala, hlavně se budou brát ty nové, co ještě doma třeba nemáme. Info, až to vypukne bude na mém blogu, tak pak jukněte, tabulka nakonec nebude, protože přes e-shop je to pro P. jednodušší, že udělá všem fa jedním kliknutím.
Info by mělo být na blogu zítra, tak pak jukněte 😉

caramilla
5. jan 2014

@laeela Je nádhernej. Pletla jsi jako "šálu" a pak sešila? Švagrová to plete dokola velký obvod, ale to by mě jeblo😀

anastazieb
5. jan 2014

@zuzkasim šalvěj zastavuje laktaci a tuším, že v těhotenství může způsobit potrat (samozřejmě ve velkém množství). Ale pokud kojíš 2x denně, tak deodorant asi nevadí. Ale třeba po porodu není vhodné dát si šalvějový čaj 😉

caramilla
5. jan 2014

Se šalvějí se musí opatrně i normálně, je hodně silná, ideální je používat ji jako lék a občas jako koření třeba pod maso atp. S tím kojením a těhotenstvím si ale myslím, že vadí vnitřní použití, tzn. pít / jíst. Vnější použití by vadit tak moc nemělo, ne? Lokální působení není tak silné. I když u toho kojení nevím, jak moc je to blízko prsním žlázám, to bych se asi bála. Jinak ale prý i v těhotenství se smí v akutním případě vykloktat šalvějí, když jsou nateklé mandle, ale nepít.

laeela
5. jan 2014

@caramilla pletla jsem po délce a pak jsem to splétala, začínala jsem dle návodu tak, že se uháčkuje řetízek a do toho se napletou oka, když máš hotovo, tak se řetízek vypárá a zůstanou ti neukončená oka, tudíž je máš na obou stranách a spleteš dohromady a najednou uzavřeš, nevím, jestli to píšu pochopitelně, najdeš návod na youtube pod názvem Provisional cast-on. Je to dost fikané, to mě vždy baví, že se naučím zas nějakou novou techniku. 😉

elixia
5. jan 2014

moja dnesna 'rychlovka'...normalne som uz schopna usit tricko za menej ako jeden den 😀 ooga booga povodne kupena na pyzamko,ale je taka krasna,ze mi bolo luto z toho usit pyzamko 🙂 tak mame tricko

sinala
5. jan 2014

@bordino to je ten střih, na který se chystám a vůbec nevím, jak to mám sešít 😀 😀 😀 , ale sand na to přijdu 😀

sinala
5. jan 2014

@caramilla tak o šalvěji to nevím a to celkem mám přehled, jaké věci bych neměla v těhotenství a u kojení. Ale šlavějový čaj stejně nemám moc ráda 😀

anielik
5. jan 2014

ahojte... uz som tu davno nebola ale konecne je volno a mozem trochu dohnat sitie 🙂)

PROSIM, niekto ste tu mali navod ako spravit spodok soft gati, a nemozem to teraz najst... pomozete mi? @caramilla nemala si ty take nieco?

Dakujem 🙂 sikulky a zelam vsetko len to naj v Novom roku 🙂

ucitelka70
5. jan 2014

@anielik ahoj, fakt si tu dávno nebola - jedny softky sú tu http://fram-made.blogspot.sk/2011/10/softshellk... a druhé má car na blogu

anielik
5. jan 2014

@ucitelka70 jej dakujem... no pri 2 certikoch (starsi je prvak 🙂 ) a manzel mimo SK...sa mi velmi neda... hlavne ma nebavi to na hodku vytiahnut a potom vsetko skladat :(
dakujem velmi si mi pomohla 🙂 este nevies kde to ma car na bloku... nejako som sa nestrefila 🙂

denimaty
5. jan 2014

Můj první pokus o trenkoslipy. Příští snad budou lepší.

ucitelka70
5. jan 2014
denimaty
5. jan 2014

Tepláky pro ročního prasynovce, úplně stejné jsem ušila i svému 10letému synovi, ale ty už nejsou tak roztomilé.

denimaty
5. jan 2014

Maskování díry na riflích pro starší dceru.

denimaty
5. jan 2014

A nakonec jeden nešicí počin. Došlo nám pečivo, tak jsem poprvé vyzkoušela kaiserky.

evaon
5. jan 2014

U nas sa mikinkuje :o)

anielik
5. jan 2014

@ucitelka70 jej dakujem, som to aj kukala ale neprislo mi to ono 🙂)) Dakujem esta raz 🙂 a idem makat 🙂

zuzkasim
5. jan 2014

@evaon Ty mikiny jsou dokonalé, moc se mi líbí ty duhové rukávy a že nemají kapuci, protože ta obě moje děti štve, tlačí pod aktovkou, shrnuje se pod bundou... Z čeho šiješ? Z teplákoviny?

anastazieb
5. jan 2014

@evaon ježiš ty jsou krásný!!! To asi pajcnu 😀 Jestli se hecnu zvednout někdy od PC a jít šít 😀 😅

zuzkasim
5. jan 2014

@petkasv To musí být hrozné, nedovedu si představit, kojit několikrát za noc. Moje děti žádné nebyly dlouho kojené v noci, první prospalo v kuse celou noc od 3 měs, druhé od 6 měs, a to třetí se už taky nebudilo, po druhém očkování zase začalo a teď jak kdy, je jí 5 měs, tak má ještě nárok, ale stejně jen 1x za noc. A nevím o tom, že by to byla moje zásluha, to oni sami, akorát nevstávám na každé kňourání, až když řvou🙂

anfei
5. jan 2014

@evaon Mikči jsou vymazlený, fakt paráda 😵 😵

caramilla
5. jan 2014

@evaon Tý jo, paráda! 😵

caramilla
5. jan 2014

@sinala No, tak já mám zase obě těhotenství za to, že nejhorší byliny jsou rozmarýn, tymián, verbena, šalvěj a libeček 😀 Ty nepoužívám vůbec, bazalku v malém množství občas neodolám. Některé "jen" překrvují dělohu, ale jiné mají i vliv na plod a jeho vývoj a orgány. Co mám kamarádku přes bylinky, co mi hodně radí, tak mi v těhotenství zakázala veškeré byliny. že prý by se v těhu prostě nemělo vůbec nic, max. občas meduňka na nervy, ale ne nějak extra často, jako že slabý čajíček večer ano, ale to je max. A když jsem měla střevní virozu, tak jsem ten první den léčila mátou a to mi byly dovoleny dokonce i 2 hrnky denně, ale jen ten jeden den 😀

a_lexa
5. jan 2014

@evaon jůůů ty jsou vymazlený. Moc se mi líbí jak jsou šité rukávy - jako by "naruby". Měla jsem tak šitou jednu značkovou mikinu a vypadalo to fakt moc dobře. Uplně jsem na to zapomněla - díky za připomenutí. 😉 Jak dlouho jsi je šila?

petkon
5. jan 2014

@evaon nádherné mikinky a perfektně sladěné barvy 🙂

laeela
5. jan 2014

@evaon nádherné mikiny. 😵

terezita
5. jan 2014

@caramilla medunkovy caj jsem si dala zrovna vcera vecer a pak jsem tu cucela dve hodiny do stropu a nemohla usnout.. 😀

arlette
5. jan 2014

@bordino mikiny jsou super! A v malé dříme jasná módní návrhářka, kdyby měla nějaké volné nápady, beru! 🙂