icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
6. jan 2014

@whitelilith na stroje i látky kukni sem unuodesing.cz 🙂 odběr v praze samozřejmý 😀

winnyfred
6. jan 2014

tak zas něco ode mě celé svátky sem šila jak divá ale to až později tohle sem dělala pro B. pod stromeček, ale sem neskutečně napruzená v pátek se nám ve školce ztratila záhadným způsobem tunika a denska přišla bez kabátku no mě snad trefí 😠

ucitelka70
6. jan 2014

@winnyfred krásne..... no už neostáva nič iné, dať urobiť štítky s adresou.... aby sa vrátili...

elixia
6. jan 2014

@winnyfred kraaaasne, ked toto vidim,normalne mi je luto,ze nemam diavcatko 🙂

Kocky, ake su Farbenmix strihy? Myslim, da sa iba obkreslit potrebna velkost a neskor strih pouzit znova alebo je to na tom tenuckom papieri, z ktoreho to treba rovno vystrihnut? Som si objednala Quinn na bundu a vobec mi nenapadlo sa to opytat dopredu 😒

winnyfred
6. jan 2014

@ucitelka70 děkuji no asi budu muset to už totiž není normální už sme takhle přišly o 3 čepice a 2 rukavice tak já už opravdu nevím

winnyfred
6. jan 2014

@elixia tohle sou FM střihy s menší úpravou já je mám docela ráda šije se mi podle nich dobře 🙂

lillyzelvicka
6. jan 2014

@winnyfred krásné škoda že nemám holčičku 🙂
to Vám to někdo vzal v šatně? to je síla 😝

elixia
6. jan 2014

@winnyfred no zrejme to uz nebude nahoda s tymi stratenymi vecami..ale nechapem,ze si to niekto dovoli 😠
Ja som s tym strihom myslela skor,ze na akom papieri to je, ci je pouzitelny aj viackrat = na viac velkosti

terezita
6. jan 2014

@elixia je to pevnejsi normalni papir, v pohode prekreslis na papir na strih, vydrzi dlouho, jen tak to nezlikvidujes. bych to nestrihala, to mi za ty prachy prijde skoda.. 😀

elixia
6. jan 2014

@terezita dakujem,presne to som myslela,ze za tie prachy pouzit len raz, no dakujem

petkasv
6. jan 2014

@winnyfred krásné 😵

ucitelka70
6. jan 2014

@elixia strih je na veľkom papieri - ako kancelársky papier a z toho si prekreslíš na strihový papier vždy takú veľkosť, akú potrebuješ.... aj pre seba aj pre drobca - lebo veľkosť je od 80 po 170..... a quinn je dobrý strih, šila som podľa neho a som spokojná....

saaralota
6. jan 2014

@winnyfred krásná práce, opravdu povedené...a s tou školkou, z toho je mi smutno. Tím, že je to originál, těžko si někdo může myslet, že vám to "ztratí" a pak to bude nosit...to by musel opravdu v soukromí a to pak trochu ztrácí smysl...

macin73
6. jan 2014

@winnyfred nádhera!!! A s tou skolkou je to teda děs 😠

palosek
6. jan 2014

@winnyfred výtvory nádherné 😵 😵 😵 😵 To si s tou školkou děláš srandu 😠 😠 😠 😠 😠 😠 To přece není možné....Podepisujete si to? Každý má přece ve školce svou skříňku....Říkala jsi to učitelce???
Leda, že by se někomu tak líbily tvé výtvory, že se je nestydí šlohnout....ale to je děs...... 😠 😠 😠 Nemůže to být někde založené? Nebo vložené omylem v jiné skříňce?

ucitelka70
6. jan 2014

@winnyfred a nemala by si sa porozprávať s učiteľkami? aby dohliadli na jej veci? lebo ak sa raz stane... no poľutuješ a hotovo,... ale ak sa to už viackrát stalo, tak to už je nezodpovednosť aj na ich strane, nie?

terezita
6. jan 2014

@elixia oni jeste vydali knihu Sewing clothes kids love http://www.amazon.com/Sewing-Clothes-Kids-Love-... a v te je to na tech tenkych papirech, to je fakt na prd.. 😝 jeste jsou hnedy, takze ja, co mam doma hnedou podlahu a hnedy stul mam problem to obmalovat 😅 ale jinak kniha krasna! 😵
@winnyfred pockej az na to za par dnu/tydnu natrefi nekdo na mimibazaru.. 😝 teda je to dobra svinarna, takhle to stejne nemuze ditkum oblect.. drzim palce, aby se hadriky brzy nasly, jsou krasne!

koki_melo
6. jan 2014

@zuzkasim i ten zelený úplet se slony je moc hezký. Jen se nějak nemůžu zorientovat v těch látkách a najít dělení na bavlny, úplety...jsem asi slepoň ☹

koki_melo
6. jan 2014

@winnyfred máš to krásné!!! A to kradení ve školce teda fakt nechápu.

zuzkasim
6. jan 2014

@winnyfred Krásné šití!
Školku bych určitě řešila přes učitelky, aby dohlédli na to, že si děti dávají věci do svých skříňek atd., i ony už mají v merku, v čem chodí které dítě oblékané, takže si snad všímají. Na nástěnku bych dala prosbu o vrácení konkrétních věcí. U nás se občas taky něco ztratilo, ale za pár dnů se to obvykle našlo, buď to bylo spadené za topením, omylem v jiné skříňce nebo to někdo vyprané přinesl, že to v pátek omylem sbalili domů. Doufám, že cíleně není nikdo schopen nic brát...

barcav
6. jan 2014

@winnyfred nádherný 😵 😵 😵 snad se ve školce věci najdou

elixia
6. jan 2014

@terezita kniha je uz vo wishliste,dakujem za tip 🙂

winnyfred
6. jan 2014

@palosek @ucitelka70 @zuzkasim já bych si taky nikdy nemyslela že se tohle může stát oni mají jen takové poličky a jinak si věší věci na ramínko a dávají na takový společný věšák na vše sem jí našila jahůdku to je její značka aby si to poznala s učitelkami sem už dnes mluvila ani jedna nebyla chopná mi to nějak vysvětlit tak jdu zítra za ředitelkou to s tou nástěnkou je fajn nápad zkusím to

evaon
6. jan 2014

@ucitelka70 Tak 100cm ma. Ale merala som davnejsie, asi to opat poskocilo 😉

ucitelka70
6. jan 2014

@evaon to je teda fakt hodne vysoká, Alex má 96 cm a 13,5 kg..... a mne sa nezdá malý..... pritom má gény na vyššieho...

palosek
6. jan 2014

@winnyfred tak u nás má každé dítě svou skříňku s obrázkem (máme sluníčko :D) a pak věšák ve třídě, ale ten jen na pyžámka... Ale, že by si učitelky nevšimly tak krásných věcí? Já teda tak nádherné nemám a přesto si učitelky všimly a hned se ptaly, jestli to šiju já, nebo to někde dávám šít....určitě si musely všimnout i u vás.... jen asi nepostřehly, kam se to zatoulalo....věřím, že se vše vysvětlí a věci se objeví..... 😉 😉 😉 😉

winnyfred
6. jan 2014

@palosek já v to taky doufám malá s toho byla tak hotová dneska že brečela ale tak moc že nemohla ani usnout 😠 a moc děkuji za pochvalu ty máš věci moc krásné bylas jedna z prvních které sem nestydatě očumovala 😀

jemi
6. jan 2014

Holky jdu pro radu, dítko mi občas točí kolečky na stroji a teď mi nějak rozštelovala rovnosteh a nejsem si jistá co s tím. Jako šije, steh je i pevný, ale nevypadá, tak jak chci.

Z lícu mi šije pidi krátke stehy hned za sebou a z rubu to vypadá jako jedna linie. Přikládám fotku co jsem teď šila pásek na upevnění podložky kočáru-aby neklouzala, protože dítě budu poutat jen 3bodově.
A ještě poslední počin do sourozeneckého kočárku-deka/nánožník pro Elu, jelikož fusak už dostane miminko. Upevnění na olivky, materiál různorodý co dům dal 🙂 Možná se ještě někdy dokopu a vymením aplikaci taky za kočičku, ale neměla jsem na ní nervy.

kuna
6. jan 2014

@winnyfred krásné, s těma věcma to fakt naštve. Nástěnka je dobrý nápad a já bych tam dala i obrázek věcí. I kdyby to k ničemu nevedlo, tak ostatní rodiče poznají, že tato věc je kradená a viník ji nebudu moc beze studu nosit.

koki_melo
6. jan 2014

@jemi já teda vůbec nejsem odborník, ale řekla bych, že je to rozštelované napětí nití. Nemáš tam na to nějaké kolečko?