icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
7. jan 2014

@winnyfred Krasna 😵 😵 😵

snowwitch
7. jan 2014

@winnyfred To je ale nádhera.... Malá musela být nadšená.

michamicha
7. jan 2014

@winnyfred tak pokud se už ztratilo víc věcí (šitých), tak bych věřila tomu, že to někdo vzal záměrně ☹

a_lexa
7. jan 2014

@sufik1 tak takovou reflexní kytičku bych brala i na svém oblečení. 😉 Nádhera. A to logo jsi z reflexní folie dělala sama?

alenf
7. jan 2014

Viete mi povedať či je toto plátno alebo úplet?Veľmi sa mi to páči🙂
http://www.fler.cz/zbozi/nite-owls-4384619
A čo vravíte na tento úplet?Myslíte,že je kvalitný?
http://www.fler.cz/zbozi/oko-tex-detsky-bavlnen...

zabza40
7. jan 2014

@alenf u techniky má tkaní ,tak je to plátno 😉 😉

petkasv
7. jan 2014

@alenf ten druhý je kvalitní, je to německý úplet, barvy krásně drží, měla ho atelier-magenta.cz tak mrkni i tam, ta cena by byla jiná 🙂

alenf
7. jan 2014

@zabza40 ďakujem,malej na postelne by to mohlo byť,však?🙂
@petkasv Idem tam mrknúť:D,si zlatá🙂!

alenf
7. jan 2014

@petkasv nenasla som to tam.

mamata
7. jan 2014

já myslím že gypsy=magenta

alenf
7. jan 2014

http://www.atelier-magenta.cz/gypsy-colours/esh...
Lenze nemaju nic skladom:(,svieti tam nula!

koki_melo
7. jan 2014

@alenf Nechci slibovat, ale možná budu mít zítra do Atelieru Magenta cestu, tak se ti můžu podívat nebo poptat na místě, jestli ji mají, pokud chceš 🙂

palosek
7. jan 2014

@sufik1 teda, to sis ale pohrála 😀 😉

koki_melo
7. jan 2014

HELP, proč mi nejdou vkládat fotky? Když kliknu na tlačítko Přidej fotky, tak mi odskočí kurzor na začátek stránky a tak pořád dokola ☹.

sufik1
7. jan 2014

@a_lexa reflexní logo s myškou mi dělala www.bibu.cz na zakázku. A jsou teda super. Díky Eli.

alenf
7. jan 2014

@koki_melo jej tak sa spýtaj a aj akú má cenu,lebo iná je na fler a ina v tom atelieri🙂,dakujem!🙂

caramilla
7. jan 2014

@koki_melo zkoušeli jste vypnout a zapnout? 😀 Já problém nemám...

jajkaz
7. jan 2014

@sufik1 Prosím o radu 🙂 Opět pročítám tvé stránky, chystám se našít si perfoldy. Chtěla bych na to český bambusový flís ze šijeme dětem. Když tam tak čtu komentáře, píšou, že je dost silný. Je tedy lepší ušít z toho dvouvrstvé perfoldy nebo jen jednovrstvé čtvercovky?
A ještě prosím, sráží se? Kolik mám počítat?

zuzu_epona
7. jan 2014

Dievčatá, čo máte väčšie detičky - do akého veku sa nosia body? Mám tu tučniakový úplet a silno zvažujem či šiť body alebo tričulko.

karchinka
7. jan 2014

@zuzu_epona 🙂 🙂 body se nosí, dokud se nosí plínky 🙂 🙂 alespoň u nás...

sufik1
7. jan 2014

@jajkaz bambus standartně počítej cca 3-5 cm na metr, že se srazí, kus se ti sroluje.... Já z něj mám perfoldy dvojité. Záleží na tom, co máš ráda. čtvercovky by šly taky, ale já je do plín nemám ráda.
Možná je trošku silnější ve srovnání s bamb. oboustr. froté a nebo aksamitem. Ale je to spíš o tuhosti než tloušťce k tomu froté. Aksamit je slabší.
zkoušela jsem ještě myslím bambusovo konopný a taky byl podobně silný a pak ještě nějaký jiný a taky to bylo podobné.

sufik1
7. jan 2014

@zuzu_epona jo, tak nějak, u nás body do cca 2 let. Oni stejně nedělají větší než myslím 86/92, pak už je problém i body sehnat.

koki_melo
7. jan 2014

@zuzu_epona No já oblíkala starší holce body do doby, než začala chodit na nočnik a sama si ho neuměla odepnout. Takže já hlasuju pro tričko 🙂

anastazieb
7. jan 2014

@jajkaz prefoldy jsem šila dvouvrstvé, všechny se tak šijí... Udělej dlouhé dvouvrstvé nudle, ať se pak dají na dvakrát nebo natřikrát složit.

@zuzu_epona taky tak, do dvou let. Pak jsme zrušili plínky, pár týdnů ještě chodil s rozepnutýma volnýma koncema, ale pak už jen trička 😉

sinala
7. jan 2014

@zuzu_epona já právě zvažuju, že bych na zimu ušila ještě body, aby se mu tričko nevytáhlo z kalhot ( i když trička šiju dlouhé). Je bez plenek, ale venku se sám nerozepne ani když jsme nanávštěvě a má rifle, tak ho stejně svlíkám 😉

mitape
7. jan 2014

@zuzu_epona našej dávam už tričko, je bez plienky. ked si sadla na nočník večne si tú zadnú časť očúrala 😀

zikie
7. jan 2014

@zuzu_epona @sinala Mě se osvědčilo na zimu na některá trička udělat něco jako expander. Na tričko jsem vpředu a vzadu nacvakala samičky prym patentek, aby to pak až bude samotné tričko netlačilo a fungovalo to dobře.

snowwitch
8. jan 2014

@zuzu_epona To je individuální. U nás body končí ve chvíli, kdy začnem zkoušet nočník. Jsem totiž líná dávat svrchňáky a ještě něco zapínat přes...takže tu běhá jen v pleně a dlouhém tričku (občas má vlňáčky).