Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka , pruhledny igelit v metrazi ma v Praze Mraz v Haskove ulici. Kupovala jsem ho muzi pred vanoci na jakesi pouzdro proti desti na vysilacku. V E-shopu ho nemuzu najit.
@lillyzelvicka já kupovala průhledný igelitový ubrus v Jysku http://www.jysk.cz/210/236/5600900/a/catalog
ještě jsem chtěla dát na vědomí, že v pátek jdu do MTX, tak kdybyste něco potřebovaly, tak napište, omrknu co je a naberu 😉 . Ve zbytcích mívají většinou pruhované fineriby a teplákovinu.
@anastazieb díky, možná nejdřív zkusím zrecyklovat nějakou starou bundu ze sekáče 🙂
@ellysa
@olivka84 ano holky,maresillské lze koupit jako kostka, ale já ho kupuju ve formě gelu od omino bianco - mají např. v DM. nechám namočené,pak jen lehce odstraním největší špínu - jako zachlou křupku apod., pak položím na osušku,zaroluju do ní a vymačkám přebytečnou vodu a pak dosuším položené na ručníku volně na vzduchu. Vlna nesnáší rozdíly teplot - takže pozor na vodu horká/studená a i teplotu vzduchu zima venku/topení.Při téhle péči mají naše kukly a body minimum žmolků a mám merino z mylly😉
@ellysa
Ja som cez sashe ale este som do nej nestrihla
my jsme na střední škole na hodinách šití šily jen podle střihů z burdy a sedělo to normálně. Když něco nesedělo, upravoval se oděv na postavě. Ale je to už hromada let, třeba ty dnešní střihy už tolik nesedí, nevím...
@lillyzelvicka vinyl prodávají v metráži i vietnamci, cca 80 korun za metr.
keed uz o to merine, nebude to aj varkou z ktorej ste brali? toho roku som merino nebrala, len minuly rok a to sa vobec nezmolkuje... brala som vtedy tusim vsetky farby a nic.. miso podedil natelnik po b. periem ho dost casto a to v pracke a nic mu nie je.. tak neviem, kde je chyba..
tiez mam merino z mylly kupovane cca 2 roky dozadu, periem v pracke na 40, susim volne a vobec nezmolkuje...
aj mne merino drzi dobre,len zial po roku nosenia si na moje kojo tricko urobili zalusk mole a prezrali mi na chrbate a rukave dieru 😠 😠 😠 😠

@caramilla prosím ta, nevieš ci je hromadka lille aj pre sk baby?