icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dankakk
8. jan 2014

@caramilla prosím ta, nevieš ci je hromadka lille aj pre sk baby?

zuzkasim
8. jan 2014

@elentari Burda má podle mě střihy spíš větší, věci z ní šité bývaly volné. Dělám to tak, že si vytáhnu střih a pak s ním poměřím nějakou věc, která mě (nebo dětem) sedí, střih si podle toho poupravím.

koki_melo
8. jan 2014

@elentari bývaji lehce větší, ale radší větší, než menší jako v Ottobre. Tam už jsem si několikrát naběhla.

vondandy
8. jan 2014

@lillyzelvicka , pruhledny igelit v metrazi ma v Praze Mraz v Haskove ulici. Kupovala jsem ho muzi pred vanoci na jakesi pouzdro proti desti na vysilacku. V E-shopu ho nemuzu najit.

arlette
8. jan 2014

@palosek krásné všechno a za mě taky teda vedou ty spoďáry 😉
@alenf krásná inspirace na šatičky, hned jsem si jeden obrázek uložila, abych to nezapomněla ušít! 😀

a řekněte mi, proč z mi nikdy nesedí díly u kalhot, když šiju podle burdy? 🙄 Jsem si šila tepláky a zase jsem se naštvala.

a_lexa
8. jan 2014

@lillyzelvicka já kupovala průhledný igelitový ubrus v Jysku http://www.jysk.cz/210/236/5600900/a/catalog

arlette
8. jan 2014

ještě jsem chtěla dát na vědomí, že v pátek jdu do MTX, tak kdybyste něco potřebovaly, tak napište, omrknu co je a naberu 😉 . Ve zbytcích mívají většinou pruhované fineriby a teplákovinu.

anastazieb
8. jan 2014

@petkula @ellysa já jsem kupovala zbytky kůže na Fleru (ale vyšlo to jen tak tak, navíc kůže byla dost tenká - neměla jsem odhad) a pak snad holky kupují v Kutilovi na Florenci.

petkula
8. jan 2014

@anastazieb díky, možná nejdřív zkusím zrecyklovat nějakou starou bundu ze sekáče 🙂

caramilla
8. jan 2014

@schnek to je to žluté? 😀

caramilla
8. jan 2014

@dankakk to nevím, zeptat se Petry, zda zašle na SK, ale účet má Fio, tak si myslím, že by to mělo být OK. Ale musíte se domluvit s Petrou. Dneska moc ale nebyla na příjmu...

schnek
8. jan 2014

@caramilla jo, žlutý s holkama a koníkama, u nás se smí madam oblíkat jen vybrané kusy s koníkama nebo Minnie a ještě si musí každý ráno vybrat tak z 5 kusů podle nálady. Už se těším na pubertu 😀

koki_melo
8. jan 2014

@arlette ach, škoda, že to říkáš teď, zrovna jsem se zavrtala do hromádky ☹ Pruhované fineriby by mě zajímaly, i pruhatá teplákovka. Jinak střihy z Burdy - jsou lehce větší a příjde mi, že sedí až po nošení a vyprání.

mooncaa
8. jan 2014

@zuzkasim Mě tučňáci šly vložit, ale než jsem naklikala něco dalšího, tak už mě to nepustilo je objednat. Doufám, že ještě budou, objednávala jsem hlavně kvůli nim.

arlette
8. jan 2014

@mooncaa @zuzkasim mě tučňáci taky nešli vložit ☹ ani ti růzoví ptáci, chtěla jsem 2 ks, ale pustilo mě to jen na 1 ...

terezita
8. jan 2014

@elentari burda je na prd, strihy z ni mi nikdy nesedely, vzdycky se musely upravovat, pokud to teda slo.. u halenek to nekdy vubec neslo, jako by smotali ruzne strihy omylem dohromady.. ottobre je o dost lepsi teda.. 😉

caramilla
9. jan 2014

@schnek jo, ty tam jsou 🙂

to_sauer
9. jan 2014

@winnyfred kam jste zmizela z fleru s těma užasnýma věcma?

alenf
9. jan 2014

@elentari Premeriavaj ešte predtým ako to ides vystrihnut a potom si daj do skúšky(postehuj,pozošívaj velkym stehom) a vyskúšaj na sebe,pouberaj kde treba,rozober po skúške,prestrihaj a uši na pevno🙂.

crawler
9. jan 2014

@ellysa
@olivka84 ano holky,maresillské lze koupit jako kostka, ale já ho kupuju ve formě gelu od omino bianco - mají např. v DM. nechám namočené,pak jen lehce odstraním největší špínu - jako zachlou křupku apod., pak položím na osušku,zaroluju do ní a vymačkám přebytečnou vodu a pak dosuším položené na ručníku volně na vzduchu. Vlna nesnáší rozdíly teplot - takže pozor na vodu horká/studená a i teplotu vzduchu zima venku/topení.Při téhle péči mají naše kukly a body minimum žmolků a mám merino z mylly😉

diapozitiv01
9. jan 2014

@ellysa
Ja som cez sashe ale este som do nej nestrihla

crawler
9. jan 2014

@terezita naprostý souhlas, šila jsem mhd z burdy 2x a vždy průšvih ☹

papajka7
9. jan 2014

@petkula @ellysa
ja mam kozu od kamosky,je to odpad z vyroby kde siju sedacky,ale hodne aj recyklujem kozene bundy a sukne,treba prebehnut sekace

abigail1
9. jan 2014

my jsme na střední škole na hodinách šití šily jen podle střihů z burdy a sedělo to normálně. Když něco nesedělo, upravoval se oděv na postavě. Ale je to už hromada let, třeba ty dnešní střihy už tolik nesedí, nevím...

laeela
9. jan 2014

@lillyzelvicka vinyl prodávají v metráži i vietnamci, cca 80 korun za metr.

winnyfred
9. jan 2014

@to_sauer já sem to nestíhala najednou byla hromada objednávek mimo fler a něco i tam a to sem fakt nestíhala až dodělám co tu mám rozešitého tak zas vystavím

zojec
9. jan 2014

keed uz o to merine, nebude to aj varkou z ktorej ste brali? toho roku som merino nebrala, len minuly rok a to sa vobec nezmolkuje... brala som vtedy tusim vsetky farby a nic.. miso podedil natelnik po b. periem ho dost casto a to v pracke a nic mu nie je.. tak neviem, kde je chyba..

sinala
9. jan 2014

@zojec mě se žmolkuje a to peru jen v ruce, ono se žmolkuje nošením 😉

mikulka45
9. jan 2014

tiez mam merino z mylly kupovane cca 2 roky dozadu, periem v pracke na 40, susim volne a vobec nezmolkuje...

papajka7
9. jan 2014

aj mne merino drzi dobre,len zial po roku nosenia si na moje kojo tricko urobili zalusk mole a prezrali mi na chrbate a rukave dieru 😠 😠 😠 😠