icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
9. jan 2014

Holky prosím o radu 🙂 manžel si pro me vymyslel paradicku ...vypustkovou kapsu se zipem na bundu...sila jste to nektera?jsme v pasti už jsem si docela na cvičila tu vypustkovou kapsu i to byla docela fuska 😕 a teď neví. Jak tam zakomponovat ten zip aby nebyl videt :think:

arlette
9. jan 2014

holky nechcete ještě některá tuto teplákovinu z MTX? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... zítra ráno tam svištím a mám tu zájemce i o toto.

jitu22
9. jan 2014

@piecee já ne, ale těším se, jak to zvládneš. Taky je plánuju manželovi na softku, líbí se mi, že vypadají profi

alenf
9. jan 2014

@piecee pozri moju softku v albume🙂Musíš mať úplne skovaný zips?

palosek
9. jan 2014

@kuna střih kalhotek jsem obkreslila podle těch, co má D akorát, jen jsem trošku přidávala na švech....ale zjistila jsem, že když chci lemovat lem.gumkou, tak to musím vepředu víc vystřihnout...jako větší výkrok.... 😅

ucitelka70
9. jan 2014

@piecee šila aj @crawler

aronek
9. jan 2014

@sufik1 díky za rady, jen jsem se do toho zamotala, tedy totálně. Když chci plenku vše v jednom, nahoře bude PUL, co tedy ideálně dovnitř? A je lepší na patentky či suchý zip? A kraj lemovat, vzít jen na overloku, nebo otočit z rubu na líc?

sinala
9. jan 2014

holky vyšla Burda kniha Šití krok za krokem 🙂 http://www.bux.cz/knihy/152525-siti-krok-za-kro...

mahafi
9. jan 2014

po dlouhé době jsem zas stáhla něco z foťáku, není to vše, co jsem za poslední dobu ušila, ale něco už je rovnou v oběhu, něco už je pryč jako dárky a nestihla jsem vyfotit. omlouvám se, nestíhám dočítat, jen poslední dobou koukám na fotky ☹. musím to napravit 🙂. takže softové kapsáče pro Madlenku (je jak krteček, čím víc kapes, tím líp 😀), pyžamové kalhoty taktéž, sukně z flísu pro švagrovou a sovičkový pytlík, ve kterém jí dárek budu dávat 😀 (a takových pytlíčků jsem teď našila mraky 😀 - jednak do adventního kalendáře, jendak jako obaly na dárky 🙂 ).

allymally
9. jan 2014

@arlette ahojky, já bych brala nějaký finerib, ale jenom klučičí 🙂 Ale spíš jenom tak 1-1,5 m 😀

Jo a nezkoušeli jste někdo prosím, zda finerib kouše na holém těle pži zapocení? Přemýšlím, že bych muži koupila na tričko na spaní. On rád spí v těchto rádoby zateplovacích materiálech a z climayarnu se mi to šít nechce. Děkujííí

allymally
9. jan 2014

@sinala já mám ještě tu první od maminky 😀 ale nyní jí ukecávám, ať mi přenechá aj overlock, ať nemusím čekat až na víkend. Že bych jí koupila nový, ale zatím odolává 😀

sinala
9. jan 2014

@allymally a proč si nekoupíš ty? 😀 😀 😀
Knihu jsem kdysi koupila mamce a chystám se, že si ji vezmu🙂

crawler
9. jan 2014

@piecee šila jsem je na každé bundě,ale ne všude se mi povedlo,aby byl úplně schovaný - je to o přesném a správném rozměru těch výpustek 😉 takže sice jsem precizní,ale chce to ještě asi víc cviku...který krok přesně nechápeš?

sufik1
9. jan 2014

@aronek Plenka vše v jednom. Já jsem jednoznačně pro kapsovky. Jsou jednoduší na ušití a vycpeš čímkoliv a líp to schne. To ti vše v jednom nikdy neudělá a pokud jsi plíny ještě nešila, tak na 90% ti poteče kolem nohou a bříška.
Za mě kapsovka, nahoře pul, dole suedecloth, patentky na zmenšení a na zapínání sucháč. A vycpat čímkoliv. koukni tu http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/05/kapso...

ale musíš si vyzkoušet ty sama, co ti nejlíp vyhovuje.

crawler
9. jan 2014

@piecee např. zde https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/si... je vidět,že výpustky mi nedoléhají přesně k sobě...ale postup šití vím, tak když mi řekneš, kde máš problém, tak se pokusím vysvětlit 😉

allymally
9. jan 2014

@sinala já vím, že to zní strašně složitě, ale já bych dala mamce nový, šije ještě nějaké fušky a přeci jen je zkušenější. A já bych nechtěla nový zničit. Proto radši takto 😀 😀 😀 Já dodělám starý a mamka zajede nový 😀 😀 😀

macin73
9. jan 2014

Holky, když kupujete úplet na triko, kolik tak průměrně berete? Je nějaký obecný vzoreček, jak to vypočítat podle velikosti a typu trika?

zabza40
9. jan 2014

@macin73 Záleží na velikosti , délku trika + délku rukávu ,pokud je větší šíře látky a malá velikost ,vejde se rukáv vedle ,tak stačí jen délka. Snad je to srozumitelné 😉 😉

aronek
9. jan 2014

@sufik1 super návod, přesně tohle jsem potřebovala. Moc a moc díky 😀 Jen tedy asi vynechám plavkovinu a bude to celý PUL, to snad neva 😅 Jen tedy já stáhla nějaký střih, kde nejsou nakreslené patentky, nemáš nějaký osvědčený volně stažitelný?

sufik1
9. jan 2014

@aronek posílám mailem. Napiš ip

aronek
9. jan 2014

@sufik1 vím, že jsi psala, že nemáš s látkami na unuo na pleny zkušenost, ale myslíš, že by tohle bylo vhodné na tu kapsu? http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M... a šlo by z toho třeba i vkládačky? Nějak pořád tápu jaké mají mít ty vlastnosti. Ty odkazy od tebe vypadají super, ale pořád nějak bojuji s objednáváním přes internet a unuo už mám odzkoušené, tak bych ráda objednala tam 😉

zikie
9. jan 2014

@aronek Já jsem si teď z toho bmb froté šila tvarované dvojdílné skládačky a po pár vypráních zatím velká spokojenost.

aronek
9. jan 2014

@zikie jé, díky za zkušenost, takže by z toho šla vnitřní kapsa i vkládačka?

terezita
9. jan 2014

@aronek bambus fleece je na vkladacky idealni, ale ta vnitrni kapsa bude mokra, dite budes mit ve vlhku. na to zkus ulovit nekde suedecloth..

zuzimia
9. jan 2014

Tak konečne došlo na softku aj pre mňa.

aronek
9. jan 2014

@terezita nevíš, kde by se dal suedecloth objednat, aby bylo vyzvednutí v Praze? Chystám se k našim, tak bych si ho mohla vyzvednout 😉

zuzimia
9. jan 2014

A moja lemovacia prvotina na coverlocku. Som si darovala k Vianociam 😀 , lebo mi nema kto iny ☹
A velmi sa mi paci....

caramilla
9. jan 2014

Tak včerejší počiny. Tričko je Míny 😵
A pak ještě "ho*nový" outfit dnes do města 😀

caramilla
9. jan 2014

fotky🙂 Mikča a vesta PDL, čepice moje a manžestráky malé ze Zary, ale tak do kozaček 😀

caramilla
9. jan 2014

@zuzimia je parádní