Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mahafi ty softky jsou teda vymakaný 😎
@allymally Finerib je obecné označení pro druh úpletu, dělá se z různých materiálů, třeba i ten climayarn se dělá jako finerib. Pokud máš na mysli ten bavlněný s elastanem, tak ten nekouše. Ale je to hodně teplé, já z něj trička nakonec ráda neměla a na spaní se mi nejlíp osvědčila tenká jednolícní 100% bavlna, ale já právě zase mám ráda, když to větrá a když to nemá navíc nic umělého, což třeba elastan je.
@zuzimia perfektná práca.... ako vidím, jede mašinka..... to aby som si našila tričká a prídem na lemovanie a štepovanie :D 😉
@crawler děkuji to jsi hodna 🙂 ja bych potřebovala pravé takovou co je jednou z těch vypustek překryty ten zop viz tady jestli to je vidět....http://media3.blue-tomato.com/is/image/bluetoma... Je to ta bunda co chce muž usit
@caramilla nádhera jako vždy 😉 To nosorožčí tričko jí moc sluší 😉 Ona je tak krásná, hlavně mě neustále fascinuje, jak vypadá jako tvůj manžel 😀
@macin73 jak zjisit spotřebu látky:
vem si nějakou velkou látku, třeba prostěradlo nebo deku , polož to na zem, přelož. Když látka, kterou chceš koupit, má šíři třeba 180 cm, tak tu pokusnou látku přelož tak, aby ti to dalo 90 cm. Polož na ní všechny střihové díly odpovídající velikosti přesně tak, jak je pak budeš pokládat na kupovanou látku, takže některé díly se stříhají 2x, pozor- některé 1x, některé se pokládají na přehyb látky...pohlídej si záševky... A pozor, některé látky se sráží, s tím je třeba počítat, tak je třeba vzít o pár cm látky víc. A uvidíš, kolik potřebuješ koupit látky. Prosím Tě, píšu to srozumitelně? 😅
@abigail1 Píšeš, akorát to by se mi hodilo v případě, že přesně vím, co z té látky bude... ale jako sysel prostě vidím látku, chci ji, ale ještě vlastně přesně nevím, jaký střih a na jakou velikost ji použiju... 😕. Ale díky, někdy se třeba dopracuji k tomu, že budu i takto nakupovat látky 😝
Holky, jste moc milé, moc děkuji za pochvaly, potěší 😵 Mě hlavně bavilo, jak 9. ledna fotím triko jen tak na volno, bez čepice a bylo nám teplo 😀
@laeela To "vysmátí" bylo ale trochu nucené, jako že první dělala ksichty, pak sem asi stahnu fotky, abyste mi to věřily 😲 😀
@anastazieb Tvoje věta mě fakt rozesmála 😀 😀 😀 😀 😀 A to mého manžela vůbec neznáš 😀 ALe to je fakt stigma od chvíle, kdy krvavá hlava vykoukla tam dole, tak slyším dnes a denně několikrát větu "ježiš, tak je tak po tátovi, že to snad ani není možný" 😀 A co víc mě udivuje, že je tak krásná. Protože my si dělali srandu, že buď bude vypadat po mě a mozek po manželovi a nebo naopak a to by byla katastrofa. Ale ona je asi celá po manželovi, i chytrá i hezká, jen umíněnou povahu má teda po mě 😠
@macin73 Je potřeba jedna délka trička + rezerva na srážení + na švy. Míně šiju tričko cca 43 cm dlouhé zadní díl, 5 cm srážení, 5 cm švy, takže to vychází cca 55 cm, že by se mělo vejít triko pro holčičku 104/110. Já nikdy nekupuju ale půlmetr 😀 Klučičí trika se šijí delší a volnější, tak tam je spotřeba jinak, ale na Mínu ten půlmetr ještě v létě stačil, teď už potřebuje delší, záda šiju dokulata a moc nemám ráda, když je to pod zadek, dneska to měla pod zadek, protože tričko je nevysrážené 😀
@macin73 Já taky původně kupovala látky přesně podle velikosti, ale pak jsem došla k závěru, že je lepší vzít více a z toho postupně vystříhávat (šiju na dvě děti vel 80 a 104-110). Když jsem brala 50cm, tak mi tu a tam zbylo 10cm, které jsou k ničemu, ale zaplatit je musíš. Pokud křečkuju, tak většinou 1,1m což je tričko a legíny, případně dvě trička a rukávy na kombinování. Z většího kusu se vždy stříhá líp, nehledě na to, že 50cm po vysrážení je srolovaný a z toho něco stříhat je na mrtvici 🙂.
@koki_melo přesně, souhlasím, min. je metr, ale teda na miminko beru 0,5 m🙂
@laeela Ale to ona docela i měla radost, když ho včera oblékla, ale pak ho uprasila u snídaně, dostala vynadáno, že se mělo před uprasením první nafotit na Fler a od té doby jí asi radost přešla 😀
Viz. foto...
Ona je prostě hlavně profík 😝
Koukám, že budou brzo populárnější Caramillí výcvaky, než ty standartní dobré fotky 😀
@macin73 tak mě teda na Bětku na trika velikosti 98/104 stačí půl metr, nepotřebuju víc a mám rezervu,s body je to horší, ale taky ten půl metr beru málo kdy 😀 ale holčičí trika jsou užší, propnutější, a tak s tím není problém, u klučičího trika bych se s velikostí 98/104 do půl metru nevešla 😉
Holky http://e-petice.cz/petitions/petice-za-svobodno... podepište, teda ovšem pokud souhlasíte, jedná se o očkování 😀
Dakujem vam, dievcata, za vsetky lajky. Normalne sa tu cervenam...ale tak mi vychadza, ze aj detom sa z hladiska nosenia taketo lemovanie paci viac ako vsetky ine, tak som naozaj rada. Len musim postupne vychytat muchy a vylepsit presnost. Lebo ta patka na coveri je taka ina a hodila by sa mi priehladna, tak mozno casom doplnim.

@aronek včera tu sufi psala, že se dá objednat od Moniky na detivbavlnke.sk a že zasílá do ČR za české poštovné. Tak zkus tam 😉