Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mahafi Tuhle jsem to zrovna někomu právě vyprávěla. Na pedagogickou školu jsem se kvůli výtvarce málem nedostala, protože jsem u přijímaček fakt nebyla schopná být dost umělecká. A výtvarkou jsem tam prošla jen s odřenýma ušima. Ale my jsme dělaly právě portréty a kreslily uhlem a kdejaký pí...viny, co se v preprimární pedagogice fakt hodí.... Bylo to ale i tím, že jsem měla výtvarku na základce a u nás to učil ten, komu zbývaly hodiny do plného úvazku, takže jsme měli učitelku přírodopisu, co sama neuměla vůbec kreslit. Pak na gymplu jsem měla jen hudebku, takže jsem se ani nic nenaučila. Na VOŠ mě doučoval manžel a kamarádka výtvarnice a oba ze mě měli záchvaty, že to snad není možný, aby někdo byl takový poleno. Manžel ze mě doteď nemůže, protože já kreslím jak malé dítě (což právě v tom softu je asi ta výhoda 😀 ), s Jasmínou odmítám kreslit, s ní kreslí a výtvarné věci dělá jen manžel, pro mě je to fakt trauma z celého svého života, že neumím kreslit 😀 😀 😀 Zpívám s ní já, maluje manžel.
Na VOŠ ke zkoušce jsme měli venku kreslit uhlem detail, volní zadání. Já jsem seděla hodinu na lavičce a zoufale jsem koukala na spolužačky, jak mají úžasné kresby a byla jsem zoufalá, nakonec jsem se podívala pod nohy a tam ležel vajgl, tak jsem nakreslila vajgl. Učitelka teda šla do mdlob, ale dala mi zkoušku z milosti alespoň za originalitu. Manžel šel do mdlob taky, ale nechal ten obraz zarámovat a v bývalém bytě jsme ho měli v obýváku a smály se všechny návštěvy, někde bude na půdě, musím ho najít, abyste se taky pobavily 😀
@caramilla s tím kreslením Tě úplně chápu, byla jsem na tom stejně, ale takové aplikace bych nenakreslila, já vše obkresluji 😀 😀 😀 . A abych mohla kreslit s dětmi, tak jsem si koupila knihu, abych uměla něco nakreslit🙂 a nejlepší je, když teď s Andrejem kreslí holky, které jsou velmi nadané a on pak chce po mě krávu a já ji neumím 😀 😀 😀
děkuju za pochvaly a líbíky
@a_lexa ono to na fotce není vidět, ale sed u těch tepláku je níž a manžu to nerví, ale ať si trhne 😀 V MTX cosi bylo, teď se tu musím prokousat fotkama na bazar a přes víkend to dám dohromady a napíšu zprávu.
@macin73 na bundu to byl střih nějaký z ottobre na mikinu. Akorát to bylo strašně malé, tak jsem to musela ještě různě ponadstavovat a nakonec to docela pěkně vyšlo 🙂
@caramilla tož to je paráda, u tebe je vždycky na co koukat. Kde se na tě hrabu 😉 Ovšem článek o tvém výtvarném umění mě dostal 😀 😀 😀 Ale já taky neumím nic nakreslit a moje děcka to zdědily po mě. Moje vývory jsou hodné 3 letého děcka. Jinak když dělám aplikace, vždycky si obrázek vygůglím, vytisknu, vystřihnu a přenesu na látku, jinak nemám šanci cokoli vytvořit.
@rina76 to je nádherné a ještě moje oblíbené barvy, no prostě skvělá kombinace 🙂
@sinala jooo, já taky nakoupila spoustu knih o kreslení pro děti, a učíme se podle toho všichni 😀
@a_lexa kent jsem kupovala tu http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/29-1-So... . Střih je zkombinovaný ze dvou různých. Ale byla jsem zklamaná, přestože jsem vybírala střih, aby odpovídal zpracování (podšití vatelínem), neseděly rukávy a průramky, musela jsem dodatečně rozšiřovat a to je Lukáš hubeňour.
Holky Wendy má nový autíčka http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/oboul... (a i nový vzor pro holčičky), nechce někdo? Já bych možná vzala všechny tři barvy těch autíček...
@anastazieb ty miniauta na modré nebo na banánu bych taky brala, ale asi jen 1m. Případně mě i zaujala minizoo na krému, té bych vzala i víc.
@anastazieb
@jemi jak zjistím cenu u těch miniaut a minizoo?
@anastazieb pokud bys brala vzala bych si ty mini auta asi z každé barvy 1m a pokud by šlo tak i metr tady z těch http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/oboul...
trocha léta do té naší zimy 😉 Trénovala jsem před ušitím kostýmu na maškarní, ten vám hodím až bude hotový i Toníkovo, budou pár🙂 Návod a střih je odsud: http://www.pattydoo.de/2012/07/bluse-wird-kinde...
budu brát z wendy tu růžovou minimiss. Takl kdybyste n+která chtěla, napište mi do zpráv, abych vzala víc (za lepší cenu 😉 )
@petkula je to asi 130Kč/m. Pokud by vás bylo víc, tak by ta cena byla nižší (o desetikoruny). Budu brát ale max. 3 druhy látek. Tak mi kdyžtak napište IP, uvidím, kolik vás bude.
Rada bych se pochlubila novym prirustkem do plenkove vybavy. Plenky na snapi sponku, navrch frote z Dadky a uvnitr bambusovy flis. Jeste mi uplne nejdou sit obloucky (dosivam a jistim cikcakem) a nevim jak schovat zacatek a konec stehu OL, ale ja na sobe vidim pokrok a mam z nej radost.
Moc dekuju za blogy s nevycerpatelnou zasobou rad a napadu (Jitu, Caramilla, Susu sufik, ekozahrada a dalsi), vase rady a povzbuzeni v diskusi a v neposledni rade za publikovane fotky vytvoru, ktere me motivuji a ukazuji, ze to JDE!!
@vondandy když šiju jiné plínky než na sucháč, začínám obšívat na boku, kde to pak bude nařasené a není to zakončení tak vidět. Na konec přešiju ještě začátek toho obšití ,hlídám si, abych neprořízla nožem stehy, co už tam sou, a vyjedu d boku. Z přečnívajícího řetízku vytáhnu nitě jehel, zatáhnu za jednu a druhou nit kličkařů, tím se stáhnou ta přečuhující očka, zavážu a odstřihnu

@rina76 Nádherná bunda. 😵 😵 Moc se mi líbí jak máš řešený stojáček a na to tu kapucu. To je vlastní střih? Kde kupujes kent - ta modrá je moc hezká. 🙂