icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
11. jan 2014

@laeela a já z něj mám tepláky a mikinu ze zbytků a super, nikde se nevytíraj

mahafi
11. jan 2014

@alenf ta je krásná 🙂, ještě, že to nevidí můj manžel, chtěl by jí taky a na to já se necítím 😀.

petkasv
11. jan 2014

@alenf ty si dobrá 😉

alenf
11. jan 2014

@mahafi Len je skoda,ze to neviem lepsie odfotit,tie reflexne doplnky to tam dosť rušia🙂

alenf
11. jan 2014

@petkasv hehe baví ma to🙂

danielahe
11. jan 2014

Ahoj holky, po delsi dobe se tu hlasim. Novy rok nam zacal celkem zdarile, prcek musel na pohotovost, a aby toho nebylo malo, tak ja jsem si polezela tyden v nemocnici s hrozicim predcasnym porodem...takze moje plany, ze po novem roce nasiju Adince vybavicku, nehrozi 😎 . Ale syslit latky a okukovat vase vyrobky muzu 😀

michamicha
11. jan 2014

Jedno ježčí pro Elišku 🙂 Ještě mám nastříháno na nátělníky pro Vojtu, ty snad zvládnu dneska a pak se konečně pustím do té Vojtovo softshellové soupravy - už mi tu leží nastříhaná od listopadu - ještě že Vojta moc rychle neroste 😀

michamicha
11. jan 2014

Ale když nad tím teď přemýšlím, tak doufám, že jí to body půjde přetáhnout přes hlavu, kdyby ne, tak budu muset párat u dělat u krku zapínání 😝 😅

lenasss
11. jan 2014

@anastazieb nevím zda jsi četla mé IP ale poku dbudou jen dvě barvy můžeš mi metr těch zelených ještě přidat 😉

anastazieb
11. jan 2014

@lenasss všechno eviduju, připisuju 1m 😉

laeela
11. jan 2014

@anfei vidíš a na aplikace mě nenapadl a přitom na zvířátka bude výborný. 😵

laeela
11. jan 2014

Tak díky za podporu s kojoplyšem, aspoň vidím, že nejsem zas taková výjimka. Já mám ten materiál ráda a na domácí kalhoty pro sebe se taky chystám.

barcav
11. jan 2014

@winnyfred to jsme na tom skoro stejně 😀 já teda né že bych se bála střihnout, ale není čas a u mě je na dlouhé lokte, co že z toho a jak vlastně ušiju 😀 mám nasysleno tolik látek a pořád mám nutkání nakupovat další, ale šít nestíhám 😲

barcav
11. jan 2014

@alenf super 🙂

alenf
11. jan 2014

@barcav diky🙂

elixia
11. jan 2014

@barcav to akoby si o mne pisala :D nechapem,kde sa berie nutkavost kupovat dalsie a dalsie latky... 😀

alenf
11. jan 2014

Našla som na fler túto predávajúcu a chcem brať od nej na teplákovú súpravu počesanú teplákovinu,chcete daktorá dačo od nej?Ak áno dajte do ip🙂

alenf
11. jan 2014
elixia
11. jan 2014

Dievcata,podarilo sa mi dopracovat k cik-caku na dvojihle! @kuna @anastazieb aj ostatne, dakujem za rady, mne by nikdy v zivote nenapadlo menit napatie spodnej nite...sice som musela vybrat celu tu siciu dosticku alebo ako sa to vola, ale podarilo sa, tu mini skrtutku stacilo le trosicku povolit...
pridavam foto ako dokaz 🙂
a este nejake tricka, oranzovo sive je uzite z dvoch damskych triciek z vypredaja, pouzila som spodne lemy,takze lemovanie uplne profi 😀

anastazieb
11. jan 2014

@elixia super 😉

winnyfred
11. jan 2014

@barcav jj to je přesné mám neustále nutkání nakupovat další látky a už to nemám kam dávat 😀 asi se budu muset jít brzo léčit jestly to takhle půjde dál 😀

sinala
11. jan 2014

@michamicha merino je hodně pružné 🙂

macin73
11. jan 2014

@winnyfred Tak to jsme dvě 😉 ... jo, a pěkná ikonka!

lenasss
11. jan 2014

@anastazieb super 😉

kuna
11. jan 2014

@elixia super, to je ono 🙂 Já měla taky radost jako malá, když jsem ten šroubek našla 🙂 A to liščí tričko je super!

winnyfred
11. jan 2014

@macin73 🙂 děkuji.

janula18
11. jan 2014

@alenf kde kupuješ tie reflexné pásiky takéto tenké?

barcav
11. jan 2014

@elixia
@winnyfred
😀 😀 😀

kuna
11. jan 2014

@sufik1 ta nacvakávací zateplená vrstva je super nápad, pod to už pak nosí jen ponožky, ne?

@lemuritto já jsem dlouho OL neměla a šila jsem na rovnostehu. Jak říkaly holky, je super mít kráčející patku, je to velký rozdíl při šití, nevlní se ti to. Já jsem hodně šila falešným overlockovým stehem, jestli nějaký takový máš na stroji a bylo to dobrý. Byla jsem spokojená a dlouho jsem zvažovala, jestli OL vůbec pořizovat (pak jsem teda podlehla a dnes bych ho nedala 🙂). Taky jsou důležité kvalitní nitě, jak jsi už poznala, já bych taky nevěřila,ž e to může být takový rozdíl. A kvalitní jehly - já zezačátku šila všechno jednou "univerzální" a dost hrůza 😀

alenf
11. jan 2014

@janula18 túto som kupovala u Gábinky.cz.Aj tú reflexnú gumičku mám od nej a som veľmi spokojná s oboma.🙂