icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
12. jan 2014

@maryol ten matros na nohavice bol asi neaky prirodny matros ,mozno aj z vlnou,lebo to bola fest draha latka,ale podsivka bola urcite polyesterovka umelina,to ma fat prevkapilo

hermiona368
12. jan 2014

@pifina niekde som to citala...no na tu pul vrstvu som tiez nevedela, az mi zacali prevlhat imse vimse...teda myslim, ze to bolo tym. Tak radsej ho uz nedavam 🙂

koki_melo
12. jan 2014

@maryol
@papajka7

Holky, capáčky jsou nádherné!!! Byly byste ochotné sdílet střih, nebo aspoň rámcově načrtnout, jednotlivé díly? Pokud je to výrobní tajemství, tak samozřejmě respektuju! Chtěla jsem něco podobného zkusit pro naši prďolu, chodí měsíc, botky zatím na nohy nechce, zakopává o ně, tak jsem myslela, že bych zkusila ze softu capky.

zuzkasim
12. jan 2014

@koki_melo Dostala jsem odkaz na střih na capáčky tady, už nevím od koho, tak snad pomůže i tobě http://www.makingitfun.blogspot.cz - vlevo si pak najdi "Cloth Shoe Tutorial" a klikni na obrázek, otevře se ti podrobný fotopostup i se střihem v pdf.

koki_melo
12. jan 2014

@zuzkasim DĚKUJU!!!

koki_melo
12. jan 2014

@maryol Moc díky. Ještě jeden dotaz, kde se dá koupit to hento oné, čím se udělá protiskluz? Kůži ani nic podobného použitelného doma nemám ☹

arlette
12. jan 2014

@caramilla vám to holky ale sluší 🙂 jsem se tě chtěla optat, jestli čekáš chlapečka, že vypadáš tak hezky po obličeji 🙂 a mrknu do profilu a vidím, že jo 🙂

maryol
12. jan 2014

@koki_melo dá sa to kúpiť v nejakých kreatívnych obchodoch alebo v papiernictve, môžeš kúknúť aj takéto:https://https://www.modrykonik.sk/blog/quaxi/album/siti...

caramilla
12. jan 2014

@palosek Kdyby sukni, šatičky, takové tunikošatičky 😀 Ona je normálně Desigualem úplně posedlá, každou neděli jí dám vybrat dvoje šatičky a vždycky chce Desigualové, a to ty ostatní jsou krajkové, kanýrové, taky krásné, takové holčičí a princezní, fakt jí nedávám 😀 Včera jsem jí na MMB ulovila použité krásné další D satičky 😀 Ona už i řekne "maminko, já chci ty Desigualový", přičemž já jsem se to slovo učila teda dlouho 😀

@maryol No, viď? 😀 Byla to náhoda. To samé u té mé čepičky to byla náhoda. Já Jasmínce ještě prve jednu háčkovala a tam to dělá takové barevné "bobky" a moc se mi to nelíbí, pak dám fotku. Vůbec ta vlna je hrozně divně variabilní a nevyzpytatelná, protože pokaždé hodí jiný barevný výsledek a člověk by vůbec neřekl, že je to jedna a ta samá vlna 😀
Čepičku jsem ještě neprala, ale vlna obecně barvy absorbuje dobře a pouštět by neměla, ale musí se to prát v ruce samozřejmě.

@aaalena Alpaka od Decida z Fleru, barevná přímo na zakázku pro mě, na jehlice 9 mm 😉

caramilla
12. jan 2014

@arlette Pravda je taková, že mám hrozné vyrážky a popraskané žilky, tak se mezi lidi musím zamaskovat makeupem, abych nevypadala příšerně. Takže vypadám takhle, protože jsem do kostela vyfintěná. Během dne, když projdu kolem zrcadla, tak mi právě přijde, že vypadám hrozně ☹
U Jasmínky jsem měla pleť v posledním trimestru krásnou a všichni mi říkali, jak mi to sluší a že to bude kluk 😀
Ale nejsi první, kdo mi to dneska říká, v kostele to říkal každý druhý. Je to příjemné, když někdo opuchlé velrybě říká, jak jí to sluší, to od manžela teda teď fakt neslyším 😀

caramilla
12. jan 2014

@papajka7 ; @maryol Capiky jsou fakt kouzelné 😵

zuzkasim
12. jan 2014

@caramilla Asi trošku blbý dotaz, ale jak se čte ta značka "Desigual"?

arlette
12. jan 2014

@zuzkasim já jsem se chtěla @caramilla zeptat to samé 😀 já vůbec nevím, jak to mám říkat 😀

caramilla
12. jan 2014

@zuzkasim Jé, tak to já vlastně vůbec nevím, my to se ségrou říkáme, tak jak nám zobák narostl, tzn. doslova česky tak, jak to přečtu (jsem blondýna a z vesnice, tak mám nárok:D ), ale jak je to správně, to vůbec netuším, je to španělská značka, umí někdo Španělsky? 😀

elentari
12. jan 2014
zuzkasim
13. jan 2014

@elentari dík, to mě nenapadlo, a dokonce už i vím, co to slovo znamená🙂

kuna
13. jan 2014

@caramilla já jsem bruneta z města a taky jsem to nevěděla 😀 😀

snowwitch
13. jan 2014

@laeela Tak Ottobre dneska dorazil. Díky za nabídku....

caramilla
13. jan 2014

@kuna ale tak já to vyslovuju v podstatě stejně, to jejich "Q" stejně neumím, tak co 😀

kuna
13. jan 2014

@caramilla jj, to jsem si taky říkala, že to vlastně říkám celkem dobře 😀 Já to taky četla foneticky po našem 🙂

kuna
13. jan 2014

@maryol děkuju, budu to muset zkusit 🙂

laeela
13. jan 2014

@snowwitch tak já píšu macin. 😉

palosek
13. jan 2014

@caramilla jsem si to myslela 😀 že by byla po mamince ? Ja D pouze ohlizim.... ☹ Tak mi ty barevné kruhy byly povedome. 😉 😀 😀

katka82
13. jan 2014

@koki_melo přidávám taky 2 odkazy na capáčky i se střihem 😉 : http://www.tackyliving.com/downloads/babyShoe.pdf a pak tady: http://www.greatturtle.com/stardustshoes/cloths... 😉

caramilla
13. jan 2014

@palosek No, ale já D. teď skoro nenosím, i ty šaty, co se přes břicho hodně natahly, už vypadají teď blbě. Tak nevím. Ale na jedněch šatech jsou vážky a to vždycky říká "vážkové" a na druhých jsou takové flitříky do kruhů a srdíčka a to se jí asi zase líbí, že se to třpytí, uvidíme ty třetí, co přijdou, zda s ejí budou líbit taky. A pak jsem jí objednala ještě jednu sukénku s kruhama, do školky 😀 😀 😀 Asi jsem jediná matka tady v okolí, co dítěti koupí do školky sukni Desigual 😀 Ale je taková pohodlná, na gumu a dobře si ji po procházce oblékne. Nerada jí dávám ty tylové, to se někde může chytit a je po sukni, ale tahle je z bavlny a černá, tak snad vydrží 😀

koki_melo
13. jan 2014

@alenf byla jsem v atelieru magenta a sovičkový úplet, který se ti líbil, tak mají http://www.atelier-magenta.cz/gypsy-colours/esh... - 1,5 metru, je otázka, zda bude ještě, až se prodá tento zbytek, kolekce se mění a budou jaro/léto novinky. Samozřejmě jsem nezůstala jen u okukování, litránek tam zahučel, ale tam to ani jinak nejde 🙂.

jitu22
13. jan 2014

troška šití ode mě - další čepička, nákrčník a rukavičky na přání pro kamarádku (a nákrčník a rukavičky d sady k čepce do jsem šila už dřív) a "mum and me" z Lille.
Víc fotek bude na blogu, jestli děti dovolí a spáchám příspěvek 🙂
Ale dvě věci mě štvou - jednak barvy toho úpletu se skoro nedají vyfotit (tmavší petrol a taková jakoby korálová) - ve reálu je nádherný! A pak ta velikost. Kde je mých 60 v pase! Měla bych začít cvičit 😒

laeela
13. jan 2014

@jitu22 Moc hezký. Já ho mám taky a furt se nemůžu odvážit na tričko pro sebe, na které jsem si ho koupila. a máš pravdu, ty barvy jsou moc hezké. Tu doplňkovou nemám, ale mám petrolejovou, která k němu pásne.
A ten komplet se sovičkou je úplně nádherný, můžu tady na tom oči nechat, moc hezká kombinace barev a vůbec všeho.

anastazieb
13. jan 2014

@jitu22 to tričko je nádherné, na tenhle úplet jsem měla taky zálusk 😉