icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jemi
11. jan 2014

Moje první mazlící dečka 🙂

olivka84
11. jan 2014

@zojec ja by som si s tej 10 mm vzala ale hu tam nevidim uz som si chcela prihodit lem som sa bala ze sa tolko metrov nenazbiera

mehlo
11. jan 2014

@petkasv vše nejlepší k narozeninám. Obraz úžasnýý!

macin73
11. jan 2014

@petkasv Moc hezký obraz! 😵

to_sauer
12. jan 2014

Ahojky příjemnou neděli, dnes uzavírám hromadku na příze Elian a sds , ještě jednou díky Caramille za zveřejnění na blogu.
Ty co se hromadky účastní poprosím, aby pak mrkli kolem oběda, jestli je vše jak má být. Budu nicméně kontaktovat každého e-mailem.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

Pěkný den Jana

a_lexa
12. jan 2014

@petkasv jůů lístky na Purple tak to je bomba dárek 😵. Prosím jestli to bude možné potom o nějaké info z Babylonu. Jezdíme tam do aquaparku, lunaparku, na Lasergame ...atd. je to tam skvělý. Tak by mě zajímolo jak je na tom hotel. 😉 Díky. Jinak obraz je nádherný a holky pěkně oblečený. 🙂

ucitelka70
12. jan 2014

kočky, máte niektorá v elektronickej podobe boxerky? veľkosť cca 98/110/122?

lemuritto
12. jan 2014

Ahoj holky!
Ráda bych si zkusila ušít nějakou softsh. bundu pro malou, ale zatím mám zkušenost jen s teplákama a kalhotama. Má představa je, že bych si to vyzkoušela třeba na mikině (rukávy, kapuce, zip) a pak se vrhla na bundu. Jak jste postupovaly vy? A jaký je nejlepší střih, co byste mi prosím doporučily ? Abych si ho koupila, případně vypůjčila. Díky moc!!!

anastazieb
12. jan 2014

@lemuritto já šiju podle Ottobre, nevím, jestli máš. každopádně důležité je, ať si koupíš nebo stáhneš cokoli, tak si díly před stříháním do látky dobře změřit, porovnat s nějakou vaší aktuální bundou, mikinou, délku, šířku, rukávy atd. Ať potom nejsi zklamaná výsledkem 😉

caramilla
12. jan 2014

Víkendové pletené, ještě budou rukavice a další víkend šálka 😀

caramilla
12. jan 2014

@petkasv bomba 😵 😵 😵

maryol
12. jan 2014

@laeela ten plyš je naozaj super príjemný a ľahko udržiavateľný materiál, ja mám tiež pár vecí z neho 😉

petkasv
12. jan 2014

@caramilla krásný jste kočky 😵

zabza40
12. jan 2014

@caramilla jste kočky ,ty barvičky jsou úžasné ,sluší a záříte 🙂 🙂

maryol
12. jan 2014

@papajka7 ty si capačkový profík 🙂
si mi pripomenula, že je čas dáke nové ušiť, tak som včera urobila testovaciu soft verziu:
mierne nariasená špička, vnútri prišitá vrstva filcu, ktorá vyrovnáva hrúbku prídavkov na zošitie, začistenie stielkou z filcu a protišmykové opatrenia 😀

laeela
12. jan 2014

@maryol ty jsou úžasné.
A prozraď mi prosím tě - ta spirála je vyšitá rukou, nebo to umí některý ze strojů?

papajka7
12. jan 2014

@maryol tak tie su krasne 😵 😵 😵 😵 ,sa mi paci ta nariasena spicka,aj ta stielka,vyborny napad 😵

ja som teraz sila na ples pre najmladsieho ucasnika

petkasv
12. jan 2014

@a_lexa jj manža si puprle užije s našima, taky jsou cvoklí 🙂 loni Bon Jovi, a letos si uděláme výlet do Berlína na aerosmith 🙂
o hotelu pak povyprávím, my máme ale koupený nějaký vip apartmán královský, nevím jak to tam mají, tak uvidíme 🙂 před tím máme nějaký masáže a pak wellnes 😀 no už se těším 🙂

petkasv
12. jan 2014

@maryol jak si udělala to protismyskové opatření 🙂

palosek
12. jan 2014

@caramilla čepice parádní, aspon prozáří to ponuré počasí 😉 😀 Hele, Jasmí má sukni od D ? 😀 😀 😀

zuzkasim
12. jan 2014

@maryol @papajka7 Holky, oboje capáčky jsou nádherné!

pifina
12. jan 2014

@hermiona368 to som nevedela, ze na bambus sa nema davat ocot 😅 akurat na PUL viem ze sa nema davat ...

ucitelka70
12. jan 2014

@maryol tá retiazka je nebodaj detvianskou krivou ihlou?

maryol
12. jan 2014

@laeela ručne - to je rýchla záležitosť 🙂
@papajka7 plesové črievičky sú krásne, vyzerajú byť z hrubej kože, alebo sú aj futrované?
@petkasv zohnala som iba iba farbu Darwi paint & peel originál určenú na niečo iné, ale na textile drží dobre
@ucitelka70 úplne obyč ihla 😉

kuna
12. jan 2014

@papajka7 @maryol ty vaše capáčky jsou nádherné, já pořád sbírám odvahu nějaké ušít! Než ji seberu, tak už je syn nebude potřebovat 😀 😀 😀

maryol
12. jan 2014

@caramilla parádny melír, prezraď, ty si vyberala vlnu podľa obvodu hlavy, že ti tak po riadkoch išli k sebe rovnaké farby 😀
nepúšťa to farby pri praní?

maryol
12. jan 2014

@kuna len smelo do toho, tieto sú moje prvé tohto strihu a môžem povedať, ide to veľmi rýchlo

aaalena
12. jan 2014

@caramilla Krásne čiapočky, z akej je to vlny?

papajka7
12. jan 2014

@maryol nie normal koza co pouzivam,len som davala na capku zatkavane ovcie runo 😉
este som sila chalanom na ples nohavice,latku som mala fest dlho, ulozenka asi 10 rocna 😅 ,a normalne bola v 2 miestach prezrata molami,potom so vytiahla podsivku takisto ulozenka a ta bola ako sito prezrata 😲 😲 😲 totalne nedalo sa ani miesky na vrecko vystrihnut 😖 ,ja som si myslela,ze mole zeru len vlnu 😅
inac ako by som sa ich mohla zbavit?

maryol
12. jan 2014

@papajka7 fíha, potvory pažravé... tiež som si myslela, že im chutí vlna a kožušiny
aký materiál to bol? vraj pomáha vôňa levandule - sušenej, možno aj vonný olej? ale nemám to odskúšané na mieste, kde sa už tie potvory vyskytujú