Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla lilková je dokonalá barvička, štěstí, že jsem si ho u MTX taky napsala😀 Modelka je super - jednou z ní něco velkýho bude, když ji něco malýho nesežere😀
A PROPÓ: Dnes PPL přiveze těch 7 balíků látek - budou zde poo, tak se pak dám hned do měření, abych viděla ty přesný přebytky a nedostatky, tak sledujte aktualizace - to, co už mám zapsané ohledně přebytků to platí, ale to, co zjistím až teď tak budu odpoledne zapisovat do tabulky na nový "sheet", tak to sledujte a zájemci se mohou zapisovat - PROSÍM NEPODVÁDĚT 😀 !!! Díky🙂
@caramilla soupravička parádní a to tvoje tričko taky 😉 a ten patent je ten lila z wendy??
@lillyzelvicka Jo jo, lila
@animal 😀 Tak já se slzou v oku vzpomínám na dobu, kdy Jasmí sama stála, ale nikam neodcházela ze záběru. Fotit utíkající dítě na funkční zahradě, kde se všude válé hadice, konev, rejč, vidle, květináče atp. a člověk chce mít vkusné pozadí to je horor!!! 😀
@alinn Odkaz najdeš zde:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Prosím, přečti si první podmínky objednávky v tabulce, pokud jsou pro tebe OK, zapiš se do nového sloupečku za ostatní zájemkyně 😉 Pokud chceš něco, co tam není, doplň to dolů, nepřepisuj buňky, kde jsou automatické vzorce. Napiš tam výtěžnost a min. odběr a já doplním ceny🙂
@crawler Přeji pevné nervy!!!
Vkládám vzorníky z wendy. Budou ty fotky malé, ale pokusím se je vložit do table a nebo kdo chcete, pošlu mejlem 😉
Do tabulky k flízům jsem se pokusila předělat zabarvení podobné reálu a popsat barvu slovy, to je totiž asi nejvýstižnější, bohužel:( Neonová je s odstupem nejkrásnější barva. Moc hezká je tmavě šedá - je trochu do zelena. A krásná je jeans - je trochu do petrol a ocelova, jeansová není právě vůbec🙂 Hezká je i liligreen - taková jemná pastelová zelená a mirta, to je neon malinko do šeda, opravdu krásný odstín. Pak je hezká bordó a moc se mi líbí žlutá - ale aby pak neposlali to, co psala iva 😠
A ještě můj včerejší počin - imitace kabátku od Nextu, který je nám už malý a který jsem milovala. Ruční výšivka a lilková barva. Akorát mi přijde, že ta barva Jasmí moc nesluší ☹ Petrol byl lepší, ale nemůžu ho nikde sehnat ☹
Jinak tímto děkuji @animal, že mě přesvědčila na bioberánka, jsem úplně totál nadšená, příště vezmu kilometry 😀 Teploučký, heboučký, skvěle se z něj šije, dobře se to stříhá, nepráší to a nemělo by to ani hrubnout. Díky moc! 😉
holky zo slovenska, nechystáte sa objednávať jednotlivé staršie čísla ottobre? nemám paypal, pridala by som sa k objednávke.
@aerin fialový finerib z mtx 😉 Já jsem asi zvrhlá, ale myslím si, že lilkovou fialovou může nosit přece i kluk ne? 😉 To je zase ta sortáž kluci modrá a šedivá a holky růžová a červená🙂 Z lilkového výplňku s lila patentem jsem šila rychloprďi pro kluka a nepřišlo mi to vůbec divný 😉
@aerin Jo a to triko je tak strašně příjemný, že jsem po focení ho úplně zapomněla sundat a najednou po půl hodině koukám, že v něm sedím u PC! Ono není bohužel pro mě, ale až přijde mtx, tak si asi pro sebe ušiju, bála jsem se, že ten finerib je takový hrubý a tlustý, ale fakt super. Ale to asi ty víš, taky z něj šiješ 🙂
hod prosim odkaz, vubec si tam takovej peknej podle fotky nevybavuju!
@aerin není to tenhle? ten jsme taky obednávali... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
kurna, tak podle fotky se mi prave vubec tenhle odstin nelibi, kdybych vedela, ze je
v realu tak krasnej,tak si pro sebe vemu
@terezita @monr rychle to teda bolo 🙂 Fini 🙂 starsie cisla som neobjednavala, ale pisu cosi, ze ked si predplatitel objedna nejake cisla navyse, ma to bez postovneho? ak som spravne pochopila... ale radsej o tom nevediet, lebo skrachujem 🙂
uz teraz mi beha hlavou, ze overlock (nejaky brother co tu vychvalujete) stoji "len" 280€ - ja mam len ten "obycajny" sij. stroj, aj s cestou 2 a pol mesiaca a zacinam sit, myslela som si, ze overlocky su neskutocne drahe, tak som o nom ani neuvazovala a teraz toto.. chrobak v hlave 😀 draha zaluba, o chvilu predbehnem manzelove letecke modelarstvo
já se pokusím ty přebytky nafotit, ale nejsem profík, tak to i tak možná bude klamat...doplním to slovně a rozhodnutí už bude na vás😉
holky, teď dotaz úplného laika - co všechno umí overlock? když máte normoš stroj a OL, tak co na čem šijete? je nutné obojí? nezvládne to všechno jen OL? 😅 možná je to fakt blbej dotaz 😀
LÁTKY JSOU ZDE: tak plnej obývá jsem neměla nikdy v životě...štěstí, že máme barák jako hrad...v bytě by to bylo nerealizovatelný 😅 jak já jen rozkulím ty role???? 😀 jinak, to co je vidět přes igelit je úžasný!!! finerib proužek čoko-krém a tyrkys teplákovinka 😵
@crawler 😀 😀 😀 Role nejdou rozkulit ani v našem hradě🙂))
OL - umí jen obnitkovávat - tzn. ořeže látku (takže máš krásný symetričký začištěný švy) a obnitkuje. Umí ještě skrytý šev se spec. patkou (to je takové to, čím jsou zakončeny společenské kalhoty a někdy i rukávy trik - jakoby). A umí obnitku na šaty - takové to tenké obnitkovávání, co je třeba na šatech na léto a tak. Terezita to používá i na trička a tak. Ale normální stroj určitě nenahradí!!! Páč neumí šít rovně!!! 😀 Neumí přišít gumu atp.! To spíš normo stroj cikcakem nahradí OL, i když OL je úplně jiná kategorie. Ale bez OL se obejdeš, bez normálního stoje ne🙂 Tedy pokud chceš jen obšívat plíny a sešívat díly, tak jo. 😀

@terezita ďakujem pekne 🙂