icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
7. okt 2011

@terezita ďakujem pekne 🙂

crawler
7. okt 2011

@season my nemáme televizi, ale Išek zblikl u babičky Tomáše a seděl u toho jak přibitý 😀 Je z vláčků nadšený! takže já do těch nažehlovaček půjdu taky, takže také děkuji @medvi11 za odkaz 😀

crawler
7. okt 2011

@caramilla lilková je dokonalá barvička, štěstí, že jsem si ho u MTX taky napsala😀 Modelka je super - jednou z ní něco velkýho bude, když ji něco malýho nesežere😀

A PROPÓ: Dnes PPL přiveze těch 7 balíků látek - budou zde poo, tak se pak dám hned do měření, abych viděla ty přesný přebytky a nedostatky, tak sledujte aktualizace - to, co už mám zapsané ohledně přebytků to platí, ale to, co zjistím až teď tak budu odpoledne zapisovat do tabulky na nový "sheet", tak to sledujte a zájemci se mohou zapisovat - PROSÍM NEPODVÁDĚT 😀 !!! Díky🙂

lillyzelvicka
7. okt 2011

@caramilla soupravička parádní a to tvoje tričko taky 😉 a ten patent je ten lila z wendy??

ivuska.h
7. okt 2011

@stassy Myslím, že moc neznámá nejsi 😀

caramilla
7. okt 2011

@lillyzelvicka Jo jo, lila
@animal 😀 Tak já se slzou v oku vzpomínám na dobu, kdy Jasmí sama stála, ale nikam neodcházela ze záběru. Fotit utíkající dítě na funkční zahradě, kde se všude válé hadice, konev, rejč, vidle, květináče atp. a člověk chce mít vkusné pozadí to je horor!!! 😀
@alinn Odkaz najdeš zde:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Prosím, přečti si první podmínky objednávky v tabulce, pokud jsou pro tebe OK, zapiš se do nového sloupečku za ostatní zájemkyně 😉 Pokud chceš něco, co tam není, doplň to dolů, nepřepisuj buňky, kde jsou automatické vzorce. Napiš tam výtěžnost a min. odběr a já doplním ceny🙂
@crawler Přeji pevné nervy!!!

Vkládám vzorníky z wendy. Budou ty fotky malé, ale pokusím se je vložit do table a nebo kdo chcete, pošlu mejlem 😉
Do tabulky k flízům jsem se pokusila předělat zabarvení podobné reálu a popsat barvu slovy, to je totiž asi nejvýstižnější, bohužel:( Neonová je s odstupem nejkrásnější barva. Moc hezká je tmavě šedá - je trochu do zelena. A krásná je jeans - je trochu do petrol a ocelova, jeansová není právě vůbec🙂 Hezká je i liligreen - taková jemná pastelová zelená a mirta, to je neon malinko do šeda, opravdu krásný odstín. Pak je hezká bordó a moc se mi líbí žlutá - ale aby pak neposlali to, co psala iva 😠

terezita
7. okt 2011

@caramilla tak bordo se mi taky libi, jestli je to ta ve tretim radku ctvrta..do te bych i sla 😉

caramilla
7. okt 2011

A ještě můj včerejší počin - imitace kabátku od Nextu, který je nám už malý a který jsem milovala. Ruční výšivka a lilková barva. Akorát mi přijde, že ta barva Jasmí moc nesluší ☹ Petrol byl lepší, ale nemůžu ho nikde sehnat ☹

Jinak tímto děkuji @animal, že mě přesvědčila na bioberánka, jsem úplně totál nadšená, příště vezmu kilometry 😀 Teploučký, heboučký, skvěle se z něj šije, dobře se to stříhá, nepráší to a nemělo by to ani hrubnout. Díky moc! 😉

caramilla
7. okt 2011

@terezita Ne ne, to je "hyacint"🙂 To je taková lila. Bordó je na 4. řádku 3. z leva, je tam na tom vzorníku hodně do hněda. A i v reálu je to taková hnědo-červená 😉

aerin
7. okt 2011

@caramilla paraaada !🙂 a prosim te to tvoje triko, to je co za latku? ja tuhle barvu uplne miluju, chjo, ale nemam holku, no 😅

monr
7. okt 2011

holky zo slovenska, nechystáte sa objednávať jednotlivé staršie čísla ottobre? nemám paypal, pridala by som sa k objednávke.

caramilla
7. okt 2011

@aerin fialový finerib z mtx 😉 Já jsem asi zvrhlá, ale myslím si, že lilkovou fialovou může nosit přece i kluk ne? 😉 To je zase ta sortáž kluci modrá a šedivá a holky růžová a červená🙂 Z lilkového výplňku s lila patentem jsem šila rychloprďi pro kluka a nepřišlo mi to vůbec divný 😉

caramilla
7. okt 2011

@aerin Jo a to triko je tak strašně příjemný, že jsem po focení ho úplně zapomněla sundat a najednou po půl hodině koukám, že v něm sedím u PC! Ono není bohužel pro mě, ale až přijde mtx, tak si asi pro sebe ušiju, bála jsem se, že ten finerib je takový hrubý a tlustý, ale fakt super. Ale to asi ty víš, taky z něj šiješ 🙂

aerin
7. okt 2011

hod prosim odkaz, vubec si tam takovej peknej podle fotky nevybavuju!

crawler
7. okt 2011

@aerin není to tenhle? ten jsme taky obednávali... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

aerin
7. okt 2011

kurna, tak podle fotky se mi prave vubec tenhle odstin nelibi, kdybych vedela, ze je
v realu tak krasnej,tak si pro sebe vemu

crawler
7. okt 2011

@crawler tak jestli budou přebytky, tak buď rychlá 😉 😀

crawler
7. okt 2011

@aerin jojo, fotky klamou...jsem zvědavá ne všechno, jaké to bude v reálu...ten finerib má mít přebytky, ale už má 0,5m bloklý Baarca, ale když ještě bude navíc, tak Ti ho můžu rezervnout, jestli chceš?

martinkah
7. okt 2011

@terezita @monr rychle to teda bolo 🙂 Fini 🙂 starsie cisla som neobjednavala, ale pisu cosi, ze ked si predplatitel objedna nejake cisla navyse, ma to bez postovneho? ak som spravne pochopila... ale radsej o tom nevediet, lebo skrachujem 🙂
uz teraz mi beha hlavou, ze overlock (nejaky brother co tu vychvalujete) stoji "len" 280€ - ja mam len ten "obycajny" sij. stroj, aj s cestou 2 a pol mesiaca a zacinam sit, myslela som si, ze overlocky su neskutocne drahe, tak som o nom ani neuvazovala a teraz toto.. chrobak v hlave 😀 draha zaluba, o chvilu predbehnem manzelove letecke modelarstvo

martinkah
7. okt 2011

@monr Ottobre sa da platit aj kreditkou, nemusis mat PayPal

caramilla
7. okt 2011

@aerin
@crawler
Holky, to ale nemusí být přímo tento odstín!!! Kupovala jsem ho z pattistudia, myslím, že tam bylo přímo uvedeno "lilek", takže možná to bude fakt jiná várka!!! Takže až ti to, crawler, dojde, tak napiš aerin, jaká ta barvička přesně je, aby nekoupila pak něco, co se jí nelíbí 😉

daisyr
7. okt 2011

@caramilla Výrobky nádherné a té práce s tím
@aerin jé tuhle barvu fialové také miluju 😉 jediná, která mi sluší z celé té škály
@crawler pokud by byl přebytek, tak se také hlásím 😉

monr
7. okt 2011

@martinkah viem, len nemám kreditnú, len klasickú platobnú, a na nej nemám platby do zahraničia, tak mám smolu, preto som sa pýtala.

crawler
7. okt 2011

@caramilla
@aerin
@daisyr

já se pokusím ty přebytky nafotit, ale nejsem profík, tak to i tak možná bude klamat...doplním to slovně a rozhodnutí už bude na vás😉

holky, teď dotaz úplného laika - co všechno umí overlock? když máte normoš stroj a OL, tak co na čem šijete? je nutné obojí? nezvládne to všechno jen OL? 😅 možná je to fakt blbej dotaz 😀

crawler
7. okt 2011

LÁTKY JSOU ZDE: tak plnej obývá jsem neměla nikdy v životě...štěstí, že máme barák jako hrad...v bytě by to bylo nerealizovatelný 😅 jak já jen rozkulím ty role???? 😀 jinak, to co je vidět přes igelit je úžasný!!! finerib proužek čoko-krém a tyrkys teplákovinka 😵

caramilla
7. okt 2011

@crawler 😀 😀 😀 Role nejdou rozkulit ani v našem hradě🙂))

OL - umí jen obnitkovávat - tzn. ořeže látku (takže máš krásný symetričký začištěný švy) a obnitkuje. Umí ještě skrytý šev se spec. patkou (to je takové to, čím jsou zakončeny společenské kalhoty a někdy i rukávy trik - jakoby). A umí obnitku na šaty - takové to tenké obnitkovávání, co je třeba na šatech na léto a tak. Terezita to používá i na trička a tak. Ale normální stroj určitě nenahradí!!! Páč neumí šít rovně!!! 😀 Neumí přišít gumu atp.! To spíš normo stroj cikcakem nahradí OL, i když OL je úplně jiná kategorie. Ale bez OL se obejdeš, bez normálního stoje ne🙂 Tedy pokud chceš jen obšívat plíny a sešívat díly, tak jo. 😀

aerin
7. okt 2011

@caramilla ty na OL nesesivas? ja prave vsechny uplety siju jen na OL, normos strojem netknuty 😅

aerin
7. okt 2011

@crawler 😵 😵 😵 to je duvod, proc se hromadce vyhybam, v nasem neprilis velkym 2+1 fakt nevim jak bych to delala 😅

crawler
7. okt 2011

@caramilla díky to jsem potřebovala objasnit 😀 jsi zlatá 😉 Strima mi doporučili Brother XL5500, nebo XL5700 a Janome 415 a Brother nv 10....co myslíš????????

caramilla
7. okt 2011

@aerin Aha, tak to asi blbě vyznělo - právě, že jsem to myslela tak, že na OL se sešívá, ale neumí šít rovný steh. A pokud chce crawler jen sešívat, tak se bez normálního stroje obejde. Ale já bych se teda neobeška. Jak třeba bys přišila gumu?