icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
16. jan 2014

@jieff Děkuju, už jsem si to založila do oblíbených, Caramily blog pravidelně navštěvuju, ale už se v množství příspěvků ztrácím🙂

bulinka
16. jan 2014

@lillyzelvicka taky jsem se víc přikláněla k tylu, ale mátl mi ten spodek

petkasv
16. jan 2014

@bulinka u nás je ariela na karneval taky favoritka 😀

bulinka
16. jan 2014

@petkasv já pořád netušila jak na ni, nechtěla jsem dělat vyloženě plotev a todle je dobrá varianta. Jen uvažuju jesrtli bude stačit jedna šíře tylu, aby zase neměla tu sukni moc objmnou 😀

jieff
16. jan 2014

@bulinka tak zkus kolovou

zabza40
16. jan 2014

@allymally psala jsem ti zprávu ,došla?

allymally
16. jan 2014

@zabza40 Ano, došla 🙂 omlouvám se, že jsem ji nepotvrdila. Ale už mám zapsáno a naházeno do košíku 😀 Děkuju

palosek
16. jan 2014

@petkasv Peti...ty fleky se objevily hned první den, co to holky měly na sobě. Venku mrholilo....a fakt to jsou kapky. Kdo ví, co na ně spadlo shora 😉 😅 😅 😅 😅

bubulakovo
16. jan 2014

Ahojte kočky. Dnes posledný výpredajový deň merino,bambusu, PUL, Hilco,....NIe je už toho veľa, ale možno sa vám niečo hodí.
Krásny dník

rina76
16. jan 2014

@dagmarkaaa já jsem to vloni dělala a nakonec jsem to několikrát párala a přešívala. Střih není vytvořený na podšívání, hlavně rukávy jsou pak úzký. Dost jsem se s tím natrápila. (Lukáš je průměrný dítko, spíš se sklonem k hubenosti)

petkasv
16. jan 2014

@palosek to je blbý ☹ ☹

petkasv
16. jan 2014

@bulinka mě napadla kolová sukně, ale ještě tu mám v záloze vílu podle cingrlat 😀 takže uvidíme co nakonec vyhraje 🙂 ani nevím kdy náš karneval bude, to jsme zatím ještě neřešili 😀

petkasv
16. jan 2014

pro Rozárku mám v plánu něco takovýho, ale těžko se shání to puntíkatý cosi 😀 😀 😀 Takže kdyby jste někdo narazil na tu puntíkatou látku tak mi prosím napište 😀

caramilla
16. jan 2014

@jieff díky za zasvěcení 😀 Jsem si to tu pustila a Jasmí už je tu nasáčkována "Jé, co to je maminko, já se chci taky dívat"
@koki_melo jú, hezká fotka v profilu 😵
@barcav tý jo, fakt hustý, je vidět, že těch švů na OL jsi se teda nemohla nabažit, tak sis je přidělala 😀 S těmi odstřižky z OL to mi dělá sem tam taky, nejhorší je, když se ti to dostane do toho švu a zašije se to tam, to je pak hrůza 😝

dagmarkaaa
16. jan 2014

@rina76 díky za informaci, proto se toho bojím toho podšíváním že to bude mor... podšívala jsi normál fleesem nebo coralfleece?. s těma rukávama máš pravdu, asi to zkusím podšít a vynechat rukávy, však i bundy to tak mívají aby ruce nebyly moc naducané. a unosil to tvůj Lukáš nakonec?

zabza40
16. jan 2014

@allymally já děkuji 🙂 jen jsem chtěla mít jistotu ,že budu v objednávce 😀 😀 😀 .

barcav
16. jan 2014

@caramilla díky 😵 no jsem si říkala, když už tak se to toho pustím řádně 😀
jj tam mi tam pak pod nožem trčí kousky látky, tak opatrně vytahuji, páč moje neřest je, že pořád zapomínám nohu na šlapce, no a takovýho toho bordýlku-prachu tam mám děsně

dotaz - jaký přítlak patky na coral fleec na OL ?

janula18
16. jan 2014

má niekto overlock kupovaný v LIDL? na budúci týžden majú akciu tak neviem či je dobrý

allymally
16. jan 2014

@zabza40 ano, ano 🙂 beru všechny hodné dušičky 😉 ze začátku jsem měla docela strach, abychom se vlezly nad limit, kdy se už neplatí poštovné, a úplně s přehledem 🙂 Už se těším, jak mi ten voňavý balíček dojde 🙂 Sama zase neodolám a nakoupím olejíčků, krémů a dalším pitlátek 🙂 naštěstí se neztratí a fakt mi pomáhají 🙂 a ta vůůůůněěě

jumama
16. jan 2014

Prosim vas ako sa robia patentky/cvocky/stlacacie gombiky?
Sem tam cosi sijem malej a gombikove dierky nie az tak rada, aj ked stroj sa tvari, ze ich vie usit sam... Tak potom vzdy nasivacie patentky davam. Tu som nasla taketo cosi ako stlacacie gombiky http://www.storex.sk/cvoky-roland-baby-9-7-mm-n... ... viete mi dat prosim niekto polopatisticky vyklad, ako sa to upevni na latku? Treba na to este nejaky nastroj na narazanie cvockov dokupit, nie? Dufam, ze to nie je odveci otazka, do tejto diskusie, napadlo ma, ze plienky take stlacacie gombicky maju a ze mi isto poradite. Dakujem.

caramilla
16. jan 2014

@allymally strach? Já jsem si říkala, že jsem si mohla udělat sama svou hromadnou objednávku, protože toho mám tolik, že hanba mluvit 😀 😀 😀

bubulakovo
16. jan 2014

@jumama Ahoj. Ja používam od tej istej firmy na šatky tie väčšie AUTOMOTO cvoky a tam to stačí pribiť kladivom🙂 Je tam aj obrázok na druhej strane balenia, že ako sa to robí. Takže predpokladám, že aj tu to tak bude.
Ale opravte ma baby, ak sa mýlim🙂

jumama
16. jan 2014

@bubulakovo To som potrebovala vediet, ze ci staci kladivo alebo treba nejake klieste zvlast, tak vyskusam, velkost si este vyberiem 🙂)

anastazieb
16. jan 2014

@jumama ano, koupíš si balení těch cvočků a pomocí toho plastového držátka a kladiva to na látku nacvakáš. Nebo pak můžeš na to pořídit kleště Prym Vario. S těma to jde úplně výborně, sice ty nástavce na tyhle malé druky přesně nesedí, ale s trochou šikovnosti se to dá 😉

jumama
16. jan 2014

Dakujem za rady, posledna otazka, na mna treba uplne polopatisticky... a treba aj urobit dierku do latky, ci len sa to len prilozi, medzi to latka a scvakne?
@anastazieb
@bubulakovo

petkula
16. jan 2014

@janula18 já ho mám ale já jsem naprostý amatér, teprve začínám šít. Koupila jsem ho, protože byl za dobrou cenu a zatím šije a myslím, že dobře. Ale mají ho tu i jiné, třeba @arlette, tak ti snad poradí víc 🙂

zuzkasim
16. jan 2014

@petkasv Takových látek se moc neprodává. Co zkusit bramborové tiskátko a černou barvu? Puntíky jsou na tisknutí na látku ideální.

palosek
16. jan 2014

@bulinka tak malá uviděla obrázek a prý chce takovéhle šaty na svatbu :D 😀 😀 😀 😀

petkasv
16. jan 2014

@zuzkasim ona byla skladem na mojelatky.cz ale už jí nemají ☹ mě se stále do těch kostýmů nechce 😀

petkasv
16. jan 2014

@zuzkasim ještě mě tak napadlo, asi nemáš zkušenost jak ta barva drží na saténu??