icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rina76
16. jan 2014

@dagmarkaaa podšívala jsem obyčejným fleecem - foto ještě před rošiřováním http://rinna-made-by-mama.blogspot.cz/2012/11/s... - nakonec unosil přes celou zimu, ke konci ji měl fakt už dost naknap. Rošiřovala jsem i nohavice, abych prohloubila sed.

rina76
16. jan 2014

zas mám jeden nešicí - maková panenka na přání 😉

petkasv
16. jan 2014

@rina76 wauuu ta je nádherná 😵

rina76
16. jan 2014

@petkasv kují 😉 , patlala jsem se s ní od vánoc a dá se i česat

allymally
16. jan 2014

@caramilla fakt jsem jej měla, ale to jsem nevěděla, že se rozšoupneš 😉 ale samý potřebný věci máš 🙂 ani jsem netušila, že je taky potřebuju 😀 😀

macin73
16. jan 2014

@rina76 no ta je překrásná!!!!

macin73
16. jan 2014

@allymally já taky ještě vybírám, tak na mě prosím nezapomeň... ale dnes od rána pracuju, mezitím vařím a věnuju se holkám, teď letím na neuro, nějak je toho MOC 😖

katka82
16. jan 2014

@rina76 nádherná 😵

anastazieb
16. jan 2014

@jumama na té krabičce máš návod - na jeden konec toho plastového držátka vložíš jednu půlku patentku (je tam na to takový vylisovaný kroužek, ve kterém to drží) na druhou stranu druhou. Pak to secvakneš skrz látku (dírku nedělat) a kladivem bouchneš a ono se to secvakne. A stejně i s druhou stranou patentku.

mamata
16. jan 2014

moje první aplikace díky @anastazieb

katka82
16. jan 2014

Jinak jako se neflákám 🙂 takže pár posledních počinků 😉 tepláčky,černý manžestráky a pyžámko 🙂

sinala
16. jan 2014

@mamata žába super, taky jsem jednou chtěla aplikaci k této látce, ale žáby co jsem našla mi připadly složité, tak bylo tričko bez aplikace 😀

mamata
16. jan 2014

@sinala ono taky trvalo nejdéle najít nějakou žábu, která by mohla mít na sobě tričko

petkasv
16. jan 2014

Holky přes capky @papajka7 jak jsem ušila holkám ty poslední, Rozárce se šíleně zařezává gumička do nožek, už to má povolený na max. může to být tím, že jsem ten tunel na gumu udělala z lem. gumky a ne kůže??? Bětce to třeba vůbec nedělá 😖 já to večer snad přešiju, nohy má teplý, ale po sundání má prostě rudý pruhy na nohách - otlačený 😖

arlette
16. jan 2014

@janula18 ano, já mám OL z Lidlu a nestěžuju si. Šije dobře a žádný problém s ním nemám.

palosek
16. jan 2014

@petkasv byli jsme v Tescu...tam je kostýmů 😀 😀 😀 kdyby někdo nestíhal šít 😀 😀 😀 😀 😀 😀

elixia
16. jan 2014

Toto som spachala na prvy den do skolky...moje uplne prve zadne vrecko okrem ineho 😀 Dvojihlou som sila spodok teplakov - uplne super, dobre to vyzera. Horsie to bolo s trickom...prestavovala som obe napatia hore-dole,menila dlzku stehu a stale to nevyzera,akoby malo...

petkula
16. jan 2014

@elixia to je krásný komplet, taky bych ho brala 😉

petkasv
16. jan 2014

@elixia ty proužky jsou nádherný 😵
@palosek díky 🙂 ale já do obchoďáků téměř nechodím 😀 😀 😀 ale jestli nebudu stíhat tak tam zaskočím 😀 a počkej jaký kostýmy tam měly, víš jen tak pro orientaci co frčí 😉

katka82
16. jan 2014

@elixia moc pěkné 😵 😵

elixia
16. jan 2014

@katka82 @petkasv @petkula dakujem dievcata 🙂 sovicky som mala doma skoro rok a nevedela som celkom,co s nimi....az kym som nenasla tie pruzky k nim 🙂

palosek
16. jan 2014

@arlette a jak ti ořezává?

katka82
16. jan 2014

@elixia jo jo každá látka čeká na svůj čas 😉 mě jich tu čeká asi milion 😀 😀

arlette
16. jan 2014

@palosek ořezává dobře, zatím nemůžu nic vytknout, narozdíl od rovnostehu, který jsem tam kdysi koupila. Ten je úplně na ho... Nefunguje tam kolečko napětí nitě, už byl i na reklamaci a stejně nic. Chystám se ho znova reklamovat, ale až budu mít doma nějakou náhradu.

zikie
16. jan 2014

Děvčata neměla byste některá zájem o kráčející patku Janome??? Nějak si s ní prostě nerozumím...

papajka7
16. jan 2014

@petkasv skus to presit bez lem gumky daj to do tunelu a tam navlec obyco pradlovu gumku,ale nesmie byt siroka,ja mam najlepsie skusenosti z 0,7mm aj 0,5 mm

zuzkasim
16. jan 2014

@petkasv Na satén jsem fakt nikdy netiskla🙂

petkasv
16. jan 2014

@papajka7 já mám právě ten vršek řešený takto je to olemovaný tou lemgumkou a v ní je navlíknutá prádlová guma a i když je hodně povolená tak ona má prostě zářezy v nohou, první jsem měla ten vrchní díl lemovaný kůží a nedělalo to, tak bude asi problém v tom, je tam guma 0,5cm